Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi, Autumn 2021: R81M21S

Code: RA81M21S

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Autumn 2021
Teaching language
Finnish

Descriptions

Restonomi on matkailualan ammattiosaaja

Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Suomen pohjoisimmassa restonomikoulutuksessa korostamme kestävää matkailua ja se näkyy myös opetussuunnitelmassa. Restonomikoulutuksen sisällöissä painottuvat sosiaaliseen vastuullisuuteen, esimiestyöhön sekä luontoon, elämyksiin ja digitalisaatioon liittyvät teemat. Opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueita koulutuksessamme, Samat teemat näkyvät myös mm. koulutukseen kytkeytyvässä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä palveluissa.

Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.

Profiilina kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen

Kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen on keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Opinnoissasi kehität ammatillista osaamistasi muun muassa matkailualan esimiestaitoihin, työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamiseen sekä matkailun tutkimukseen ja kehittämiseen.

Toimimme restonomikoulutuksessa osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTI:n myötä osa restonomikoulutuksen opetuksesta toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa. Tyypillisiä yhteistyön muotoja ovat mm. yhteiset luennot, ryhmätyöt ja projektitehtävät. MTI:n kautta sinulla on myös mahdollisuus painottaa restonomitutkintoasi matkailun tutkimukseen valitsemalla opintokokonaisuuksia yliopistosta. Matkailun tutkimuksen opintokokonaisuuden opiskeltuasi voit siirtyä joustavammin jatkamaan opintoja myös yliopiston maisterikoulutuksessa.

Restonomina olet osa ratkaisua

Opetussuunnitelmamme rakentuu moduuleittain opintojaksoista ja teemoista.
Restonomikoulutuksemme muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:
- Ydinosaaminen
- Profiloiva osaaminen
- Tutkimus- ja kehittämisosaaminen

Ydinosaaminen sisältää niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitset työskennellessäsi tulevaisuuden matkailualalla Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina. Tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä. Ydinosaaminen sisältää mm. asiantuntijatyöhön liittyviä perustaitoja, kuten menetelmäosaamista ja projektinhallintaa. Kokonaisuuteen kuuluu niin matkailuliiketoimintaan, kuin kestävyyteen, vastuullisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä teemoja.

Ydinopintoihin sisältyvät myös pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä harjoittelut. Kieli- ja viestintäosaaminen on tärkeä osa restonomin ammattitaitoa sisältäen englannin ja ruotsin opintoja sekä akateemiseen ja ammattiviestintään liittyviä taitoja. Ammattitaitoa edistävän harjoittelun (perus- ja syventävä harjoittelu) tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.

Profiloivalla osaamisella suuntaat osaamista laajemmalle tai syvennät osaamistasi. Voit valita omaa tavoitteitasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen tarjonnasta. Suunnittelemalla opintojasi voit ohjata uraasi jo opintojen aikana.

Tutkintosi sisältää myös tutkimus- ja kehittämisopintoja sekä opinnäytetyön. Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä.

Koulutuksen eteneminen

Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailualaan ja matkailun toiminta- ja työympäristöihin. Perehdyt vastuullisen matkailun ja matkailuliiketoiminnan perusteisiin. Vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa projekti-, kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia projektityöstä ja valmiuksia verkostoitumiseen.

Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä ja alan perustehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta.

Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailun ja matkailukohteiden vastuullisesta johtamisesta sekä konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat toimia vastuullisissa tehtävissä ja esimiestyössä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön ja asiantuntijaviestintään.

Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.


Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä, mikä vastaa 60 opintopistettä. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.


Restonomikoulutuksessa opiskelet monimuotoisesti

Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopinnot mahdollistavat monimuotoisen opiskelun. Opinnot sisältävät erilaisia opintojaksoja, joiden toteutustavat tarjoavat vaihtoehtoja sekä etäopiskeluun että opiskeluun kampuksella. Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit siis hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista myös työssä.

Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Voit lukea hyväksi ja korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös osaamisen näytöillä. Osaamista voidaan tehdä näkyväksi esimerkiksi näyttöjen ja portfolioiden avulla.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelmassa vieraskielisinä opintojaksoina, vierailuina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.

Ammatillinen osaamisesi kehittyy opiskelijakeskeisten oppimis- ja ohjausmenetelmien sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.

Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Autumn 2021 Spring 2022 Autumn 2022 Spring 2023 Autumn 2023 Spring 2024 Autumn 2024 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024
YDINRES21
CORE COMPETENCE

(Choose all )

145
MATR101 Orientation to Tourism Studies 5 5 5 5
MAT201 Introduction to Tourism Phenomenon 5 5 5 5
MATR210 Operating Environment of Tourism 5 5 5 5
MATR211 Project Management 5 5 5 5
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5 5 5 5
MATR212 Business Model Project 5 5 5 5
MAT203 Sustainable Tourism Planning 5 5 5 5
MATR204 Safety in Tourism 5 5 5 5
MATR221 Work Communicty Skills 5 5 5 5
MATR222 Employee Experience Management 10 10 10 10
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10 10 10 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5 5 5 5
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5 5 5 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5 5 5 5
MAT301 Destination Management 5 5 5 5
MAT304 Responsible Tourism Management 10 10 10 10
Practical Training

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10 10 10 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMV Multidimensional Communication 5 5 5 5
MATVKK Use of Language 5 5 5 5
MATVTL Text Types 5 5 5 5
MATVVV Communication Competence 5 5 5 5
MATVV Communication 0
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
PRORES21
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 45)

45
Alternative Professional Studies

(Choose ects: 45)

20 - 45
MAT402 Event Tourism 5
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
MAT303 Cultural and Social Studies of Tourism 5
YYMP0028 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
OTMVAL0008 Travel Law 5
YMAT1220 Current Issues in Tourism 1 - 10
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5
R705LL25OJ Providing Experiences and Improving Coping Skills 10
Free-choice Electives

(Choose ects: 25)

0 - 25
Tourism Research (University of Lapland)

(Choose all )

25
HOPS0001 Personal Study Plan 1
MATY211 Basic Course in Tourism Research 5
MATY313 Advanced Course in Tourism Research 5
TUTA0201 Basic Course on Qualitative Research 5
TUTA0202 Introduction to Quantitative Research 5
YMEN1804 Scientific Information Retrieval 2
TSUO0001 Finnish: Basic Course on Scientific Writing 2
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5 5 5 5
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
R801MRAVOJ Responsibility and quality in restaurant services 5
PRORES21-LUCYRT
Entrepreneurship, Basic Module

(Choose ects: 25)

0 - 25
YRIT1111 Opportunities for Entrepreneurship 5
YRIT1112 From a Business Idea to Market 5 5 5 5
YRIT1113 Digitalization and Entrepreneurship 5 5 5 2.5 2.5
YRIT1114 Financial Management of a Small Company 5 5 5 2.5 2.5
YRIT1115 Starting and Developing the Business 5 5 5 2.5 2.5
TKIRES21
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5 5 5 5
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
Total 210 70 50 40 10 35 35 30 20 30 10 10 35 27.5 7.5 30 20 0 30 10 0 10

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Certificate structure

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Professional studies
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Responsible Tourism Management
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Cultural and Social Studies of Tourism
Travel Law
Current Issues in Tourism
Project Work in Tourism
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Development Skills in Thesis Process
Professional Training
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Bachelor's Thesis
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Basic studies
Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Operating Environment of Tourism
Project Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Communication
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Free-choice electives
Personal Study Plan
Basic Course in Tourism Research
Advanced Course in Tourism Research
Basic Course on Qualitative Research
Introduction to Quantitative Research
Scientific Information Retrieval
Finnish: Basic Course on Scientific Writing
Introduction to Tourism Work
Food and Drinking Cultures
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
From a Business Idea to Market
Digitalization and Entrepreneurship
Financial Management of a Small Company
Starting and Developing the Business
Not grouped
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Responsibility and quality in restaurant services
Opportunities for Entrepreneurship

Competences

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Responsible Tourism Management
Basic Practical Training
Participatory Tourism Economies
Cultural and Social Studies of Tourism
Travel Law
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Ennakointiosaaminen

- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä
- Osaa arvioida omaa työtään kehittymisen näkökulmasta
- Osaa hankkia, soveltaa ja hyödyntää tietoa matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee alan kehitykseen vaikuttavat tekijät ja osaa toimia ennakoivasti ne huomioon ottaen
- Osaa arvioida toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia toiminnassa
- Osaa käyttää ennakoinnin perustyökaluja kuten heikot signaalit, tulevaisuusikkuna ja skenaariot
- Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja
- Osaa ennakoida organisaation tulevia osaamistarpeita ja huomioida ne toiminnassa
- Omaksuu ennakoivan otteen omassa työssään
- Tunnistaa verkostoitumisen ja verkostojen merkityksen ennakoinnissa

Introduction to Tourism Phenomenon
Operating Environment of Tourism
Introduction to Business Skills in Tourism
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Responsible Tourism Management
Event Tourism
Cultural and Social Studies of Tourism
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Development Skills in Thesis Process
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
-osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Project Management
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Advanced Practical Training
Project Work in Tourism
Managing e Tourism
Development Skills in Thesis Process
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Operating Environment of Tourism
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Destination Management
Responsible Tourism Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Managing e Tourism
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen

- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen
- Tuntee esimiehen vastuut ja velvollisuudet työyhteisössä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia
- Osaa soveltaa esimiestyön periaatteita eri tilanteisiin ja johtaa inhimillisiä voimavaroja
- Osaa johtaa, arvioida ja kehittää operatiivisia prosesseja
- Pystyy toimimaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
- Osaa ennakoida ja huomioida alan kausiluonteisuuden toiminnassa
- Osaa toimia kehittäjänä ja kehittyvänä esimiehenä matkailu- ja ravitsemisalan eri tehtävissä

Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Responsible Tourism Management
Advanced Practical Training
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Project Work in Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Food and Drinking Cultures
Development Skills in Thesis Process
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Project Management
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Multidimensional Communication
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Introduction to Tourism Work
Development Skills in Thesis Process
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Turvallisuusosaaminen

- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa
- Tuntee toimintaan vaikuttavat lait ja velvollisuudet sekä sopimusten ja ohjeistusten merkityksen ja osaa huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- Ymmärtää matkailun turvallisuuden arvoketjun
- Osaa toimia vastuullisesti alan työtehtävissä
- Osaa tehdä käytännönläheistä, dokumentoitua omavalvontaa yrityksessä
- Tunnistaa toiminnan kriittisiä pisteitä
- Osaa toimia eri kulttuurien kohdatessa
- Osaa dokumentoida tehtyä turvallisuustyötä
- Ymmärtää positiivisen turvallisuusviestinnän merkityksen
- Ymmärtää riskienhallinnan prosessin ja dokumentoinnin
- Tuntee turvallisuusjohtamisen tavoitteet ja keinot
- Ymmärtää verkostoyhteistyön merkityksen kohteen turvallisuuden edistämisessä
- Osaa kehittää yrityksen turvallisuustasoa ja laatua

Operating Environment of Tourism
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Destination Management
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Business Model Project
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Project Work in Tourism
Introduction to Tourism Work
Development Skills in Thesis Process
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen

- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
- Osaa toimia tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan lainsäädäntöä
- Osaa käyttää matkailu- ja ravitsemisalan sähköisiä työvälineitä
- Osaa kehittää, markkinoida ja myydä matkailu- ja ravitsemisalan palveluita ja tuotteita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti eri kohderyhmille huomioiden eri kanavat sekä kestävän kehityksen periaatteet
- Osaa käyttää paikallisuutta voimavarana palveluliiketoiminnan kehittämisessä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaprosessien kannattavuuden, taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden merkityksen osana strategista ja operatiivista päätöksentekoa
- Hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisen taloushallinnon ja osaa hinnoitella palveluita ja tuotteita kannattavasti ja vastuullisesti
- Ymmärtää toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset sekä osaa toimia vastuullisesti globaalissa toimintaympäristössä
- Tuntee yritystoiminnan rahoituskanavat ja pystyy hyödyntämään niitä

Introduction to Tourism Phenomenon
Project Management
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Responsible Tourism Management
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Vieraanvaraisuusosaaminen

- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet
- Osaa toimia alan työtehtävissä ja tuntee alan työ- ja toimintaympäristöt
- Tietää matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisia työtehtäviä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävien monialaisuuden ja joustavan luonteen
- Kykenee kuvaamaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä ja työprosesseja
- Tuntee matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön
- Omaksuu vieraanvaraisen palveluasenteen osaksi omaa toimintaa
- Tuntee ja noudattaa kansainvälisiä tapakulttuuriperiaatteita kaikessa toiminnassaan
- Osaa huomioida toiminnassaan asiakaslähtöisen ja vuorovaikutteisen sekä vieraanvaraisen toimintatavan
- Hallitsee hyvinvoivan työyhteisön työkaluja
- Osaa kehittää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisesta kilpailuetua
- Ymmärtää vieraanvaraisuuden merkityksen kohdeajattelun ja verkostoitumisen näkökulmasta

Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Operating Environment of Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Participatory Tourism Economies
Introduction to Tourism Work
Food and Drinking Cultures
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Not grouped
Communication
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Current Issues in Tourism
Personal Study Plan
Basic Course in Tourism Research
Advanced Course in Tourism Research
Basic Course on Qualitative Research
Introduction to Quantitative Research
Scientific Information Retrieval
Finnish: Basic Course on Scientific Writing
German Language in Services
Responsibility and quality in restaurant services
Opportunities for Entrepreneurship
From a Business Idea to Market
Digitalization and Entrepreneurship
Financial Management of a Small Company
Starting and Developing the Business

Code Name Credits (cr)
YDINRES21
CORE COMPETENCE

(Choose all )

145
MATR101 Orientation to Tourism Studies 5
MAT201 Introduction to Tourism Phenomenon 5
MATR210 Operating Environment of Tourism 5
MATR211 Project Management 5
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5
MATR212 Business Model Project 5
MAT203 Sustainable Tourism Planning 5
MATR204 Safety in Tourism 5
MATR221 Work Communicty Skills 5
MATR222 Employee Experience Management 10
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5
MAT301 Destination Management 5
MAT304 Responsible Tourism Management 10
Practical Training

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMV Multidimensional Communication 5
MATVKK Use of Language 5
MATVTL Text Types 5
MATVVV Communication Competence 5
MATVV Communication 0
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
PRORES21
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 45 )

45
Alternative Professional Studies

(Choose ects: 45 )

20 - 45
MAT402 Event Tourism 5
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
MAT303 Cultural and Social Studies of Tourism 5
YYMP0028 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
OTMVAL0008 Travel Law 5
YMAT1220 Current Issues in Tourism 1 - 10
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5
R705LL25OJ Providing Experiences and Improving Coping Skills 10
Free-choice Electives

(Choose ects: 25 )

0 - 25
Tourism Research (University of Lapland)

(Choose all )

25
HOPS0001 Personal Study Plan 1
MATY211 Basic Course in Tourism Research 5
MATY313 Advanced Course in Tourism Research 5
TUTA0201 Basic Course on Qualitative Research 5
TUTA0202 Introduction to Quantitative Research 5
YMEN1804 Scientific Information Retrieval 2
TSUO0001 Finnish: Basic Course on Scientific Writing 2
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
R801MRAVOJ Responsibility and quality in restaurant services 5
PRORES21-LUCYRT
Entrepreneurship, Basic Module

(Choose ects: 25 )

0 - 25
YRIT1111 Opportunities for Entrepreneurship 5
YRIT1112 From a Business Idea to Market 5
YRIT1113 Digitalization and Entrepreneurship 5
YRIT1114 Financial Management of a Small Company 5
YRIT1115 Starting and Developing the Business 5
TKIRES21
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5
Go back to top of page