Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi, Autumn 2021: R81M21S
Code: RA81M21S
- Degree title
- Bachelor of Hospitality Management
- Credits
- 210 ects
- Duration
- 3.5 years (210 cr)
- Start semester
- Autumn 2021
- Teaching language
- Finnish
Descriptions
Restonomi on matkailualan ammattiosaaja
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Suomen pohjoisimmassa restonomikoulutuksessa korostamme kestävää matkailua ja se näkyy myös opetussuunnitelmassa. Restonomikoulutuksen sisällöissä painottuvat sosiaaliseen vastuullisuuteen, esimiestyöhön sekä luontoon, elämyksiin ja digitalisaatioon liittyvät teemat. Opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueita koulutuksessamme, Samat teemat näkyvät myös mm. koulutukseen kytkeytyvässä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä palveluissa.
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.
Profiilina kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen
Kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen on keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Opinnoissasi kehität ammatillista osaamistasi muun muassa matkailualan esimiestaitoihin, työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamiseen sekä matkailun tutkimukseen ja kehittämiseen.
Toimimme restonomikoulutuksessa osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTI:n myötä osa restonomikoulutuksen opetuksesta toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa. Tyypillisiä yhteistyön muotoja ovat mm. yhteiset luennot, ryhmätyöt ja projektitehtävät. MTI:n kautta sinulla on myös mahdollisuus painottaa restonomitutkintoasi matkailun tutkimukseen valitsemalla opintokokonaisuuksia yliopistosta. Matkailun tutkimuksen opintokokonaisuuden opiskeltuasi voit siirtyä joustavammin jatkamaan opintoja myös yliopiston maisterikoulutuksessa.
Restonomina olet osa ratkaisua
Opetussuunnitelmamme rakentuu moduuleittain opintojaksoista ja teemoista.
Restonomikoulutuksemme muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:
- Ydinosaaminen
- Profiloiva osaaminen
- Tutkimus- ja kehittämisosaaminen
Ydinosaaminen sisältää niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitset työskennellessäsi tulevaisuuden matkailualalla Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina. Tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä. Ydinosaaminen sisältää mm. asiantuntijatyöhön liittyviä perustaitoja, kuten menetelmäosaamista ja projektinhallintaa. Kokonaisuuteen kuuluu niin matkailuliiketoimintaan, kuin kestävyyteen, vastuullisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä teemoja.
Ydinopintoihin sisältyvät myös pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä harjoittelut. Kieli- ja viestintäosaaminen on tärkeä osa restonomin ammattitaitoa sisältäen englannin ja ruotsin opintoja sekä akateemiseen ja ammattiviestintään liittyviä taitoja. Ammattitaitoa edistävän harjoittelun (perus- ja syventävä harjoittelu) tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.
Profiloivalla osaamisella suuntaat osaamista laajemmalle tai syvennät osaamistasi. Voit valita omaa tavoitteitasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen tarjonnasta. Suunnittelemalla opintojasi voit ohjata uraasi jo opintojen aikana.
Tutkintosi sisältää myös tutkimus- ja kehittämisopintoja sekä opinnäytetyön. Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä.
Koulutuksen eteneminen
Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailualaan ja matkailun toiminta- ja työympäristöihin. Perehdyt vastuullisen matkailun ja matkailuliiketoiminnan perusteisiin. Vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa projekti-, kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia projektityöstä ja valmiuksia verkostoitumiseen.
Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä ja alan perustehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta.
Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailun ja matkailukohteiden vastuullisesta johtamisesta sekä konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat toimia vastuullisissa tehtävissä ja esimiestyössä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön ja asiantuntijaviestintään.
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä, mikä vastaa 60 opintopistettä. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
Restonomikoulutuksessa opiskelet monimuotoisesti
Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopinnot mahdollistavat monimuotoisen opiskelun. Opinnot sisältävät erilaisia opintojaksoja, joiden toteutustavat tarjoavat vaihtoehtoja sekä etäopiskeluun että opiskeluun kampuksella. Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit siis hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista myös työssä.
Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Voit lukea hyväksi ja korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös osaamisen näytöillä. Osaamista voidaan tehdä näkyväksi esimerkiksi näyttöjen ja portfolioiden avulla.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelmassa vieraskielisinä opintojaksoina, vierailuina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Ammatillinen osaamisesi kehittyy opiskelijakeskeisten oppimis- ja ohjausmenetelmien sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua.
Select timing, structure or classification view
Show study timings by semester, study year or period
Code | Name | Credits (cr) | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | Autumn 2021 | Spring 2022 | Autumn 2022 | Spring 2023 | Autumn 2023 | Spring 2024 | Autumn 2024 | 1. / 2021 | 2. / 2022 | 3. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2023 | 3. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2024 | 3. / 2024 | 1. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YDINRES21 |
CORE COMPETENCE
(Choose all ) |
145 | |||||||||||||||||||||
MATR101 | Orientation to Tourism Studies | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT201 | Introduction to Tourism Phenomenon | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR210 | Operating Environment of Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR211 | Project Management | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT202 | Introduction to Business Skills in Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR212 | Business Model Project | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT203 | Sustainable Tourism Planning | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR204 | Safety in Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR221 | Work Communicty Skills | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR222 | Employee Experience Management | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
MATR223 | Customer Experience Management in Tourism | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
MATR224 | Collaborative Customer Experience and Digital Marketing | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT302 | Designed Business Models in Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR321 | Developing a Successful Tourism Business | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT301 | Destination Management | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT304 | Responsible Tourism Management | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
Practical Training
(Choose all ) |
30 | ||||||||||||||||||||||
R81ML61OJ | Basic Practical Training | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
R81ML62OJ | Advanced Practical Training | 20 | |||||||||||||||||||||
Language and Communication Studies
(Choose all ) |
20 | ||||||||||||||||||||||
MATVMV | Multidimensional Communication | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVKK | Use of Language | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVTL | Text Types | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVVV | Communication Competence | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVV | Communication | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVRS | Swedish, oral skills | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVRK | Swedish, written skills | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVE | English | 0 | |||||||||||||||||||||
PRORES21 |
PROFILING COMPETENCE
(Choose ects: 45) |
45 | |||||||||||||||||||||
Alternative Professional Studies
(Choose ects: 45) |
20 - 45 | ||||||||||||||||||||||
MAT402 | Event Tourism | 5 | |||||||||||||||||||||
MAT403 | Participatory Tourism Economies | 5 | |||||||||||||||||||||
MAT303 | Cultural and Social Studies of Tourism | 5 | |||||||||||||||||||||
YYMP0028 | Tourism in the Era of Environmental Crisis | 5 | |||||||||||||||||||||
OTMVAL0008 | Travel Law | 5 | |||||||||||||||||||||
YMAT1220 | Current Issues in Tourism | 1 - 10 | |||||||||||||||||||||
R81OJ19PROJ | Project Work in Tourism | 5 - 10 | |||||||||||||||||||||
R801MMANAGIOJ | Managing e Tourism | 5 | |||||||||||||||||||||
R705LL25OJ | Providing Experiences and Improving Coping Skills | 10 | |||||||||||||||||||||
Free-choice Electives
(Choose ects: 25) |
0 - 25 | ||||||||||||||||||||||
Tourism Research (University of Lapland)
(Choose all ) |
25 | ||||||||||||||||||||||
HOPS0001 | Personal Study Plan | 1 | |||||||||||||||||||||
MATY211 | Basic Course in Tourism Research | 5 | |||||||||||||||||||||
MATY313 | Advanced Course in Tourism Research | 5 | |||||||||||||||||||||
TUTA0201 | Basic Course on Qualitative Research | 5 | |||||||||||||||||||||
TUTA0202 | Introduction to Quantitative Research | 5 | |||||||||||||||||||||
YMEN1804 | Scientific Information Retrieval | 2 | |||||||||||||||||||||
TSUO0001 | Finnish: Basic Course on Scientific Writing | 2 | |||||||||||||||||||||
R81ML80 | Introduction to Tourism Work | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801M132OJ | Food and Drinking Cultures | 5 | |||||||||||||||||||||
R801MKTGLOJ | German Language in Services | 5 | |||||||||||||||||||||
R801MKTRAOJ | S´il vous plait | 5 | |||||||||||||||||||||
801MKTESOJ | Spanish: Español del turismo | 5 | |||||||||||||||||||||
R801MRAVOJ | Responsibility and quality in restaurant services | 5 | |||||||||||||||||||||
PRORES21-LUCYRT |
Entrepreneurship, Basic Module
(Choose ects: 25) |
0 - 25 | |||||||||||||||||||||
YRIT1111 | Opportunities for Entrepreneurship | 5 | |||||||||||||||||||||
YRIT1112 | From a Business Idea to Market | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
YRIT1113 | Digitalization and Entrepreneurship | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
YRIT1114 | Financial Management of a Small Company | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
YRIT1115 | Starting and Developing the Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
TKIRES21 |
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE
(Choose all ) |
20 | |||||||||||||||||||||
MATR310 | Development Skills in Thesis Process | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMKO001 | Planning Phase of the Bachelor´s Thesis | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMKO002 | Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMKO003 | Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
Total | 210 | 70 | 50 | 40 | 10 | 35 | 35 | 30 | 20 | 30 | 10 | 10 | 35 | 27.5 | 7.5 | 30 | 20 | 0 | 30 | 10 | 0 | 10 |
Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.
Certificate structure
Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..
Competences
Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Orientation to Tourism Studies |
Introduction to Tourism Phenomenon |
Sustainable Tourism Planning |
Safety in Tourism |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Responsible Tourism Management |
Basic Practical Training |
Participatory Tourism Economies |
Cultural and Social Studies of Tourism |
Travel Law |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis |
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis |
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis |
Ennakointiosaaminen
- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä |
Introduction to Tourism Phenomenon |
Operating Environment of Tourism |
Introduction to Business Skills in Tourism |
Sustainable Tourism Planning |
Safety in Tourism |
Employee Experience Management |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Designed Business Models in Tourism |
Developing a Successful Tourism Business |
Destination Management |
Responsible Tourism Management |
Event Tourism |
Cultural and Social Studies of Tourism |
Managing e Tourism |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Development Skills in Thesis Process |
Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Project Management |
Introduction to Business Skills in Tourism |
Business Model Project |
Sustainable Tourism Planning |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Designed Business Models in Tourism |
Developing a Successful Tourism Business |
Advanced Practical Training |
Project Work in Tourism |
Managing e Tourism |
Development Skills in Thesis Process |
Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon |
Operating Environment of Tourism |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Destination Management |
Responsible Tourism Management |
Multidimensional Communication |
Use of Language |
Text Types |
Communication Competence |
Managing e Tourism |
S´il vous plait |
Spanish: Español del turismo |
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen
- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen |
Introduction to Business Skills in Tourism |
Business Model Project |
Sustainable Tourism Planning |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Designed Business Models in Tourism |
Developing a Successful Tourism Business |
Destination Management |
Responsible Tourism Management |
Advanced Practical Training |
Multidimensional Communication |
Use of Language |
Text Types |
Communication Competence |
Participatory Tourism Economies |
Travel Law |
Project Work in Tourism |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Food and Drinking Cultures |
Development Skills in Thesis Process |
Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Orientation to Tourism Studies |
Introduction to Tourism Phenomenon |
Project Management |
Basic Practical Training |
Advanced Practical Training |
Multidimensional Communication |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Introduction to Tourism Work |
Development Skills in Thesis Process |
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis |
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis |
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis |
Turvallisuusosaaminen
- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa |
Operating Environment of Tourism |
Sustainable Tourism Planning |
Safety in Tourism |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Destination Management |
Basic Practical Training |
Advanced Practical Training |
Event Tourism |
Participatory Tourism Economies |
Travel Law |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Business Model Project |
Safety in Tourism |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Basic Practical Training |
Advanced Practical Training |
Multidimensional Communication |
Use of Language |
Text Types |
Communication Competence |
Project Work in Tourism |
Introduction to Tourism Work |
Development Skills in Thesis Process |
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen
- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla |
Introduction to Tourism Phenomenon |
Project Management |
Introduction to Business Skills in Tourism |
Business Model Project |
Sustainable Tourism Planning |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Designed Business Models in Tourism |
Developing a Successful Tourism Business |
Destination Management |
Responsible Tourism Management |
Event Tourism |
Participatory Tourism Economies |
Travel Law |
Managing e Tourism |
Providing Experiences and Improving Coping Skills |
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis |
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis |
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis |
Vieraanvaraisuusosaaminen
- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet |
Orientation to Tourism Studies |
Introduction to Tourism Phenomenon |
Operating Environment of Tourism |
Work Communicty Skills |
Employee Experience Management |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Basic Practical Training |
Advanced Practical Training |
Participatory Tourism Economies |
Introduction to Tourism Work |
Food and Drinking Cultures |
S´il vous plait |
Spanish: Español del turismo |
Not grouped |
Communication |
Swedish, oral skills |
Swedish, written skills |
English |
Tourism in the Era of Environmental Crisis |
Current Issues in Tourism |
Personal Study Plan |
Basic Course in Tourism Research |
Advanced Course in Tourism Research |
Basic Course on Qualitative Research |
Introduction to Quantitative Research |
Scientific Information Retrieval |
Finnish: Basic Course on Scientific Writing |
German Language in Services |
Responsibility and quality in restaurant services |
Opportunities for Entrepreneurship |
From a Business Idea to Market |
Digitalization and Entrepreneurship |
Financial Management of a Small Company |
Starting and Developing the Business |