Matkailutyöhön tutustuminenLaajuus (5 op)
Tunnus: R81ML80
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Ilmoittautumisaika
02.10.2023 - 19.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 31.05.2024
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Minna Sipponen
Vastuuhenkilö
Minna Sipponen
Opiskelijaryhmät
-
RA81M24KRestonomikoulutus (verkko-opinnot), Rovaniemi, kevät 2024
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Aika ja paikka
Luennot tammi-helmikuussa, työhön tutustuminen keväällä tai kesällä.
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii omaa oppimista tukevan materiaalin.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla. Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojakso seuraavan lukukauden aikana.
Kansainvälisyys
Matkailussa kohtaa yleensä kansainvälisiä asiakkaita ja työympäristö voi olla monikulttuurinen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö laaditaan Moodlessa olevan ohjeistuksen mukaan.
Osaamisen näyttö on noin kahden sivuinen mittainen kirjoitus, jossa peilataan opintojakson tavoitteita omaan osaamiseen. Liiteenä on työtodistus ja CV.
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija hankkii osaamista matkailualata tai antaa näytön aiemmasta osaamisesta.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen tuotokset ovat
Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)
Ilmoittautumisaika
13.03.2023 - 22.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 29.12.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Minna Sipponen
Vastuuhenkilö
Minna Sipponen
Opiskelijaryhmät
-
RA81M23SRestonomikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2023
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Aika ja paikka
Syksy 2023.
Luennot syyskuussa, työskentelyä matkailualalla 120 tuntia loka-, marras tai joulukuussa tai myöhemmin oman aikataulun mukaisesti.
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla 120 tuntia.
Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus.
Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Opiskelija voi kohdata kansainvälisiä asiakkaita matkailussa tai työyhteisössä voi olla monikulttuurinen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.
Osaamisen näyttö on kahden sivun tuotos, jossa opiskelija peilaa osaamista opintojakson tavoitteisiin: matkailualan työtehtävät, sesonkityön merkitys matkailualalle, työyhteisössä toimiminen, työntekijän oikeudet ja velvollisuudet.
Opiskelija hyödyntää Osaamisen näytössä muutamaa lähdettä, joiden avulla hän avaa keskeiset käsitteet.
Liitteeksi keskeinen työtodistus ja ansioluettelo. Palautus Moodleen sille varattuun kansioon.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija voi olla työsuhteessa ja saada palkkaa tutustumisesta työelämään.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen tuotokset ovat
Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)
Hylätty (0)
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Ilmoittautumisaika
03.10.2022 - 20.01.2023
Ajoitus
25.01.2023 - 31.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Minna Sipponen
Vastuuhenkilö
Minna Sipponen
Opiskelijaryhmät
-
RA81M23KRestonomikoulutus, Rovaniemi, kevät 2023
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Aika ja paikka
Syksy 2022. Luennot syyskuussa, kenttäosuuden suoritus loka-, marras tai joulukuussa
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla. Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.
Kansainvälisyys
Lapin matkailusesongissa on paljon kansainvälisiä asiakkaita.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen tuotokset ovat
Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 09.09.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Minna Sipponen
Vastuuhenkilö
Minna Sipponen
Opiskelijaryhmät
-
RA81M22SRestonomikoulutus, Rovaniemi syksy 2022
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Aika ja paikka
Syksy 2022. Luennot syyskuussa, kenttäosuuden suoritus loka-, marras tai joulukuussa
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla. Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.
Kansainvälisyys
Lapin matkailusesongissa on paljon kansainvälisiä asiakkaita.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen tuotokset ovat
Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)
Ilmoittautumisaika
01.10.2021 - 31.12.2021
Ajoitus
01.01.2022 - 31.05.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Pia Peltoperä
Vastuuhenkilö
Pia Peltoperä
Opiskelijaryhmät
-
RA81M22KRestonomikoulutus, Rovaniemi kevät 2022
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Sisältö
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.