Skip to main content

Bachelor of Social Services and Health Care, Elderly Care (Blended Studies), Kemi, Autumn 2021: KA72G21S

Code: KA72G21S

Degree title
Bachelor of Social Services and Health Care
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Autumn 2021
Teaching language
Finnish

Descriptions

SUORITETTAVA TUTKINTO Geronomi (AMK) 210 op

TUTKINNON YLEISKUVAUS JA KOULUTUKSEN PROFIILI

Geronomi (AMK) on sosiaali- ja terveysalan yhteinen ammattikorkeakoulututkinto, joka perustuu kansainvälisiin ja kansallisiin koulutuksen tasokuvauksiin, valtakunnallisiin vanhustyön strategioihin ja laatusuosituksiin, työelämälähtöisyyteen sekä monitieteiseen gerontologiaan. Tutkinnon suoritettuasi olet kokonaisvaltaisen vanhustyön asiantuntija, joka toiminnallaan kehittää tulevaisuuden vanhustyötä ja mahdollistaa iäkkään ihmisen mielekkään elämän, osallisuuden ja toimijuuden vahvistumisen. Valmistuttuasi kykenet johtamaan vanhustyötä sekä kehittämishankkeita ja toimimaan itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä. Voit työskennellä esimerkiksi kuntoutusyksiköissä, kotihoidossa, palvelukeskuksissa, hoiva- ja hoitopalveluyrittäjänä, palveluohjaajana, vanhustyön esimiestehtävissä, vanhuspalvelujen koordinointitehtävissä tai järjestö- ja yhdistyssektorilla

Lapin korkeakoulukonsernin strategisista valinnoista vanhustyön koulutuksessa painottuvat erityisesti tulevaisuuden palvelut ja etäisyyksien hallinta sekä kehittämisen painopisteinä ikäihmisten terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia edistävät ratkaisut pitkien etäisyyksien yhteisöissä. Monialainen toimintakyvyn arviointiosaaminen ja ennaltaehkäisevä toiminta vanhustyössä ovat opetussuunnitelman keskeisiä teemoja.

OPINTOJEN JA OPETUSSUUNNITELMAN RAKENNE

Geronomikoulutuksen opintojen rakenne ja tutkinnon laajuus ovat ammattikorkeakouluista annetun asetuksen (1129/2014) mukaisia. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä, jotka jaetaan perus- ja ammattiopintoihin (120 op), vapaasti valittaviin opintoihin (15 op), ammattitaitoa edistävään harjoitteluun (60 op) ja opinnäytetyöhön (15 op).

Perus- ja ammattiopinnoissasi tavoitteenasi on perehtyminen alan yleiseen teoreettiseen perustaan ja keskeisiin ammatillisiin tehtäväalueisiin sekä niiden tieteellisiin perusteisiin. Oppilaitoksen osoittamissa oppimisympäristöissä ja käytännön työelämässä tehtävässä ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa sovellat ja vahvistat osaamistasi. Työelämäharjoittelussa perehdyt myös geronomin työelämän käytänteisiin ja vanhustyön ammattilaisen rooliin moniammatillisessa yhteistyössä. Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi. Vapaasti valittaviin opintoihin voit sisällyttää myös muiden korkeakoulujen ja muiden koulutusten opintoja. Opinnäytetyöprosessissa kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyön toteutuksessa sinulla on mahdollisuus monialaiseen, koulutusten väliseen yhteistyöhön.

Lapin ammattikorkeakoulussa opetussuunnitelman rakenteen muodostavat vanhustyön ydinosaamisen, profiloivan osaamisen sekä tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintokokonaisuudet.

Ydinosaamiseen liittyvissä opinnoissa tavoitteena on perehtyä ammattialan ammatillisiin tehtäväalueisiin ja niiden perusteisiin siten, että kykenet valmistuttuasi työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Myös tutkintoon kuuluvat viestinnän ja sekä englannin ja ruotsin opinnot toteutuvat ydinosaamisen opintokokonaisuuden opintojaksoissa. Opintojen loppuvaiheen profiloivan osaamisen valinnoilla voit suunnata osaamistasi laajemmalle tai syventää osaamistasi. Tutkimus- ja kehittämisosaaminen sisältää tutkimus- ja kehittämisosaamisen opinnot (5 op) sekä opinnäytetyön suunnittelu, toteuttamis- ja viimeistelyvaiheen.

GERONOMIKOULUTUKSEN KOMPETENSSIT JA AMMATILLISEN KASVUN POLKU

Opetussuunnitelman perustana toimivat geronomin työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja Lapin ammattikorkeakoulun koulutusten yhteiset, yleiset työelämäkompetenssit. Koulutuskohtaiset ja yleiset työelämäkompetenssit integroituvat toisiinsa opetussuunnitelman teemoissa, osaamistavoitteissa ja toteutussuunnitelmissa, ja niiden arviointi toteutuu eri opintojaksoissa koulutuksen kompetenssimatriisin mukaisesti.

Yhteiset kompetenssit:
- Oppimisen taidot
- Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
- Työyhteisöosaaminen
- Innovaatio-osaaminen
- Kansainvälistymisosaaminen

Geronomin (AMK) kompetenssit:
- Gerontologinen osaaminen
- Monialainen arviointiosaaminen
- Ohjausosaaminen
- Gerontologinen hoiva-, hoito- ja kuntoutusosaaminen
- Palvelujärjestelmäosaaminen
- Johtamis-, kehittämis- ja laadunhallintaosaaminen

Opetussuunnitelmassa koulutuksesi oppimisprosessi on tehty näkyväksi kuvaamalla geronomiopiskelijan ammatillinen kasvu perehtyjästä kehittäjäksi vuositeemojen avulla:

1.vuosi: Vanhustyön perehtyjä
Perehdyt vanhustyön perusteisiin ja gerontologiaan tieteenalana. Keskeisinä teemoina ovat monialainen orientaatio ikääntymiseen ja ikäihmisen kohtaamiseen sekä monialainen arviointisaaminen ja gerontologinen hoiva ja hoitotyö.

2. vuosi: Vanhustyön harjaantuja
Harjaannut edistämään ikäihmisen osallisuutta ja toimijuutta hoivan, hoidon- ja kuntoutuksen palveluissa. Osaat ohjata ja neuvoa ikäihmistä sekä hänen läheisiään arjessa selviytymisessä. Keskeisiä sisältöjä ovat palveluohjauksen, verkostotyön gerontologisen kuntoutuksen menetelmät sekä geronteknologiset ratkaisut ikäihmisen toimijuuden ja toimintakyvyn tukemisessa.

3. vuosi: Vanhustyön soveltaja/kehittäjä
Osaat soveltaa tutkittua gerontologista tietoa ikääntyneen väestön palvelujen koordinointi-, johtamis- ja kehittämistyössä. Tunnistat työyhteisön sekä ikääntyvän väestön palveluiden kehittämistarpeita, ja osaat esittää niihin tarkoituksenmukaisia ja innovatiivisia kehittämisideoita.

4. vuosi: Vanhustyön kehittäjä
Syvennät yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaasi vanhuspalvelujen tuottamisessa ja kehittämisessä. Perehdyt yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Ammatillinen kasvusi geronomiksi kehittyy erilaisten työelämän kanssa yhteistyössä toteutettavien projektien kautta.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI

Geronomikoulutuksen opetussuunnitelma on osaamisperustainen, ja opiskelussa keskeistä on opiskelijoiden yhteinen tiedon hankkiminen, tuottaminen ja jakaminen sekä kyky soveltaa teoriatietoa käytännön työtilanteisiin. Opiskelu tapahtuu monimuotoisesti verkkoympäristöissä ja kampuksella sekä käytännön harjoittelussa, jota voit tehdä eri puolella Suomea olevissa harjoittelupaikoissa tai harjoitteluvaihdossa ulkomailla.

Vaihto-opiskelumahdollisuuden lisäksi kansainvälistymistä tuetaan kieliopinnoilla ja opintojen vieraskielisellä materiaalilla. Lisäksi voit osallistua kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.

Opiskeluasi ja ammatillista kehitystäsi tukevat ohjaus ja palaute, joita saat oppilaitoksen henkilöstöltä ja työelämäharjoitteluiden ohjaajilta. Tärkeää on oppia hyödyntämään myös itse- ja vertaisarviointia. Arvioinnissa hyödynnetään ns. kehittävää arviointia, jossa arvioinnin kohteina ovat sekä oppimisprosessi että oppimisen tulos. Arvioinnin perustana ovat kunkin opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimistulokset voidaan tunnistaa opetussuunnitelmaan kirjattujen arviointikriteerien avulla.

AMK- tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden kahden vuoden työkokemuksen jälkeen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) suorittamiseen. Opintoja voi jatkaa myös yliopistojen maisterikoulutuksissa koti- tai ulkomailla.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Autumn 2021 Spring 2022 Autumn 2022 Spring 2023 Autumn 2023 Spring 2024 Autumn 2024 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024
YDIGER
CORE COMPETENCE

(Choose all )

170
KOHMOD21
Encountering an Elderly Person on an Individual, Community, and Societal Level

(Choose all )

30
K702GL11OJ Interaction and Communication 10 10 10 10
K702GL21OJ Expertise in Multidisciplinary Gerontology 10 10 10 10
HYVO1OJ Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments 5 5 5 5
K702GL31OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Professional Interaction 5 5 5 5
MONMOD21
Multidisciplinary Assessment Competency and Gerontological Nursing and Caring

(Choose all )

30
K702GL22OJ Multidisciplinary Assessment Competency 10 10 10 10
K702GL36 Gerontological Nursing and Elderly Care 10 10 10 10
K702GL32OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Multidisciplinary Assessment and Gerontological Nursing and Elderly Care 10 10 10 10
KUNMOD21
Competency in Gerontological Rehabilitation

(Choose all )

25
K702GL39 English for Human Ageing and Elderly Services 5 5 5 5
K702GL37 Counselling of Elderly People 10 10 10 10
K702GL38 Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology 10 10 10 10
PALMOD21
Services for the Ageing Population

(Choose all )

25
K702GL43 Services and Case Management for the Aging Population 5 5 5 5
K702GL44 Swedish for Elderly Care Professionals 5 5 5 5
RUOTSIK Swedish Written Language 0
RUOTSIS Swedish Oral Skills 0
K702GL33OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation 15 15 15 15
JOHMOD21
Competency in Coordination and Management of Services for the Ageing Population

(Choose all )

10
K702GL28OJ Developing Services of Elderly People 10 10 10 10
KEHMOD21
Developing and Innovating Services for the Ageing Population

(Choose all )

25
K702GL27OJ Managing Services of Elderly People 10 10 10 10
K702GL34OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Competence in Developing and Management 15 15 15 15
YRIMOD21
Quality Management, Financial Administration and Entrepreneurship in Elderly Care

(Choose all )

25
K702GL29OJ Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management 10 10 10 10
K702GL35OJ Strenghtening and Deepening Professional Skills in Practical Training 15 15 15 15
PROGER
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 20)

20 15 5 15 5 15 5
VAP_VALTR-1237
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 20)

0 - 20 15 5 15 5 15 5
PROGER-LUCYRT
Entrepreneurship, Basic Module

(Choose ects: 15)

0 - 15
YRIT1111 Opportunities for Entrepreneurship 5
YRIT1112 From a Business Idea to Market 5
YRIT1113 Digitalization and Entrepreneurship 5
YRIT1114 Financial Management of a Small Company 5
YRIT1115 Starting and Developing the Business 5
TUTGER
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20 10 10 5 5 5 5 5 5 5 5
HYVO2OJ Research, Development and Innovation Competence 5 5 5 5
K702GL41OK-1002
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15 5 10 5 5 5 5 5 5
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
Total 210 60 60 45 25 30 30 30 30 15 30 25 30 30 0 30 30 0 15 30 0 25

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Certificate structure

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Professional studies
Expertise in Multidisciplinary Gerontology
Multidisciplinary Assessment Competency
Gerontological Nursing and Elderly Care
English for Human Ageing and Elderly Services
Counselling of Elderly People
Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology
Services and Case Management for the Aging Population
Swedish for Elderly Care Professionals
Developing Services of Elderly People
Managing Services of Elderly People
Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management
Research, Development and Innovation Competence
Professional Training
Promoting Professional Skills in Practical Training: Professional Interaction
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Multidisciplinary Assessment and Gerontological Nursing and Elderly Care
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation
Promoting Professional Skills in Practical Training: Competence in Developing and Management
Strenghtening and Deepening Professional Skills in Practical Training
Bachelor's Thesis
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Basic studies
Interaction and Communication
Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments
Free-choice electives

No attached course units

Not grouped
Swedish Written Language
Swedish Oral Skills
Opportunities for Entrepreneurship
From a Business Idea to Market
Digitalization and Entrepreneurship
Financial Management of a Small Company
Starting and Developing the Business

Competences

Lapin AMKin yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Interaction and Communication
Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments
Promoting Professional Skills in Practical Training: Professional Interaction
Multidisciplinary Assessment Competency
Gerontological Nursing and Elderly Care
Counselling of Elderly People
Research, Development and Innovation Competence
Gerontologinen hoiva-, hoito- ja kuntoutusosaaminen

- Osaa edistää iäkkäiden ihmisten sosiaalista osallisuutta ja toimijuutta heidän hoidon, hoivan ja kuntoutuksen palveluissaan.
- Omaa voimavaralähtöisen ja kuntouttavan työotteen ja osaa soveltaa keskeisiä vanhustyön menetelmiä yksilö- ja ryhmätoiminnassa.
- Osaa hyödyntää informaatio- ja hyvinvointiteknologiaa toimintaympäristön toimivuuden ja turvallisuuden edistämisessä.
- Osaa käyttää sosiokulttuurisia ja toiminnallisia menetelmiä sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä osana hoivaa, hoitoa ja kuntoutusta.
- Osaa toteuttaa ja arvioida iäkkään ihmisen turvallista lääkehoitoa.
- Tunnistaa ikäihmisen tavallisimmat sairaudet ja niiden vaikutukset vanhan ihmisen toimintakykyyn sekä osaa ohjata ikäihmistä sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa.
- Osaa muistisairaan ihmisen hoidon, tukemisen ja kuntoutumisen menetelmiä sekä osaa kehittää muistisairaiden palveluja.
- Osaa tukea kotona asuvaa ikäihmistä ja omaishoitoperheitä sekä kehittää heitä tukevia palveluita.

Multidisciplinary Assessment Competency
Gerontological Nursing and Elderly Care
Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation
Gerontologinen osaaminen

- Osaa soveltaa gerontologista monitieteistä tietoa ja osaamista vanhustyössä sekä ymmärtää vanhenemista yksilön ja hänen elämänkulkunsa sekä yhteisön ja yhteiskunnan näkökulmasta.
- On sisäistänyt voimavaralähtöisen vanhuskäsityksen geronomin työn lähtökohdaksi.
- Osaa toimia vanhustyön eettisten periaatteiden mukaisesti ja edistää niiden toteutumista.
- Edistää iäkkään ihmisen itsemääräämisoikeutta, oikeudenmukaisuutta ja yksilöllisyyttä ihmisarvoisen vanhuuden turvaamiseksi.
- Kykenee hyväksyvään empaattiseen, dialogiseen ja reflektiiviseen vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen erilaisten ihmisten kanssa.
- Osaa toimia kulttuuritaustoiltaan erilaisten ikääntyvien ihmisten kanssa.
- Osaa toimia kokonaisvaltaisesti ja monialaisesti huomioiden iäkkään ihmisen yksilölliset lähtökohdat vanhustyön erilaisissa toimintaympäristöissä

Interaction and Communication
Expertise in Multidisciplinary Gerontology
Promoting Professional Skills in Practical Training: Professional Interaction
Multidisciplinary Assessment Competency
Developing Services of Elderly People
Research, Development and Innovation Competence
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Expertise in Multidisciplinary Gerontology
Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology
Research, Development and Innovation Competence
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Johtamis-, kehittämis- ja laadunhallinta osaaminen

- Osaa kehittää ja johtaa vanhustyötä eettisesti ja asiakaslähtöisesti.
- Osaa arvioida vanhuspalveluiden laatua ja käyttää keskeisiä laatutyön välineitä.
- Osaa toimia dialogisesti ja joustavasti työyhteisössä sekä hallitsee neuvottelu-, tiedotus- ja ohjaustaitoja.
- Omaa yrittäjämäisen toimintatavan.
- Kykenee toimimaan esimiestehtävissä sekä tuntee talousosaamisen ja markkinoinnin perusteet.
, Osaa tukea henkilöstön työhyvinvointia.
•Osaa soveltaa tutkimus- ,kehittämis- ja innovaatiotoiminnan menetelmiä vanhuspalvelujen ja työyhteisöjen kehittämissä.
- Kykenee toimimaan projekteissa.
- Osaa hyödyntää gerontologista tutkimusta ja tietoa kehittämisessä ja johtamisessa.
- Kykenee tuottamaan tietoa vanhuspalvelujen ennakointiin ja kehittämiseen.

Services and Case Management for the Aging Population
Developing Services of Elderly People
Managing Services of Elderly People
Promoting Professional Skills in Practical Training: Competence in Developing and Management
Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management
Research, Development and Innovation Competence
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

English for Human Ageing and Elderly Services
Swedish for Elderly Care Professionals
Monialainen arviointiosaaminen

- Osaa moniammatillisessa yhteistyössä arvioida, suunnitella ja toteuttaa ikäihmisten tarpeiden mukaisia palvelukokonaisuuksia.
- Osaa arvioida ja ennakoida ikäihmisen laaja-alaista hyvinvointia ja toimintakykyä sekä palvelutarvetta suhteessa yksilön voimavaroihin, yksilölliseen elämään ja omassa ympäristössä selviytymiseen.
- Osaa arvioida, toteuttaa ja koordinoida monialaisesti ikäihmisen yksilöllisiä palveluja.
- Osaa hyödyntää toimintakyvyn arvioinnin menetelmiä ja tietoa ikäihmisten hyvinvointia edistävien toimintojen vaikuttavuudesta.
- Tunnistaa ikäihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä uhkaavia sosiaalisia ja terveydellisiä riskejä sekä niiden taustatekijöitä.
- Osaa arvioida erilaisten apuvälineiden tarvetta yhdessä muiden ammattilaisten kanssa ja tukea ikäihmistä apuvälineiden käytössä.

Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Multidisciplinary Assessment and Gerontological Nursing and Elderly Care
Ohjausosaaminen

- Osaa ohjaustyössään toimia ennakoivan ja ennaltaehkäisevän vanhustyön periaatteiden mukaisesti sekä edistää toiminnassaan ikäihmisen terveyttä ja hyvinvointia.
- Kykenee ehkäisemään toiminnallaan ikäihmisten syrjäytymistä ja vaikuttamaan sen riskeihin.
- Osaa tiedottaa ikäihmisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä.
- Hallitsee palveluohjauksellisen työotteen sekä hyödyntää erilaisia palveluohjauksen ja verkostotyön menetelmiä ohjatessaan yksilöitä ja ryhmiä.
- Kykenee ohjauksellaan osallistamaan ja voimaannuttamaan iäkästä ihmistä hänen itsemäärämisoikeuttaan kunnioittaen.
- Osaa soveltaa ohjaustyössään yhteisöllisiä ja tavoitteellisen ryhmänohjaamisen menetelmiä.
- Osaa ohjata ja neuvoa ikäihmistä sekä hänen omaisiaan, perhettään ja läheisiään heidän yksilöllisissä tarpeissaan ja arjessa selviytymisessään.
- Hallitsee iäkkäiden ihmisten ohjaamisen erityiskysymyksiä ja osaa toteuttaa ohjausprosessin huomioiden ikäihmisen yksilölliset tarpeet.

English for Human Ageing and Elderly Services
Counselling of Elderly People
Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Interaction and Communication
Expertise in Multidisciplinary Gerontology
Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments
Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology
Research, Development and Innovation Competence
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Palvelujärjestelmäosaaminen

- Tuntee kansalliset ja keskeiset kansainväliset vanhuspoliittiset strategiat ja tavoitteet sekä kykenee kehittämään niiden pohjalta ikäihmisten palveluja ja niiden laatua.
- Pystyy osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ikäihmisten asemasta yhteiskunnassa ja vanhuspalveluissa sekä vaikuttamaan siihen omalla asiantuntijuudellaan.
- Hallitsee vanhuspalvelujen toimintaympäristöt ja palvelurakenteen (julkinen, yksityinen ja kolmas sektori) sekä osaa soveltaa tietojaan palvelujen järjestämisessä, tuottamisessa ja kehittämisessä.
- Hallitsee ikäihmisten sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelut ja niihin liittyvän lainsäädännön, suositukset ja ohjelmat siten, että pystyy soveltamaan tietojaan sekä palvelujen kehittämisessä että asiakastyössä.
- Osaa hyödyntää monipuolisesti kulttuuri- ja liikuntapalvelujen mahdollisuuksia iäkkäiden ihmisten toimintakyvyn ja hyvinvoinnin tukemisessa.
- Kykenee koordinoimaan moniammattillista yhteistyötä ikäihmisten tarpeita vastaavien palvelujen kehittämisessä, suunnittelussa, ja toteuttamisessa.

Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments
Services and Case Management for the Aging Population
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation
Managing Services of Elderly People
Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Multidisciplinary Assessment Competency
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Multidisciplinary Assessment and Gerontological Nursing and Elderly Care
Services and Case Management for the Aging Population
Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation
Developing Services of Elderly People
Managing Services of Elderly People
Promoting Professional Skills in Practical Training: Competence in Developing and Management
Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management
Strenghtening and Deepening Professional Skills in Practical Training
Not grouped
Swedish Written Language
Swedish Oral Skills
Opportunities for Entrepreneurship
From a Business Idea to Market
Digitalization and Entrepreneurship
Financial Management of a Small Company
Starting and Developing the Business

Code Name Credits (cr)
YDIGER
CORE COMPETENCE

(Choose all )

170
KOHMOD21
Encountering an Elderly Person on an Individual, Community, and Societal Level

(Choose all )

30
K702GL11OJ Interaction and Communication 10
K702GL21OJ Expertise in Multidisciplinary Gerontology 10
HYVO1OJ Competence in Service Structures of Sports, Social and Health Care Environments 5
K702GL31OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Professional Interaction 5
MONMOD21
Multidisciplinary Assessment Competency and Gerontological Nursing and Caring

(Choose all )

30
K702GL22OJ Multidisciplinary Assessment Competency 10
K702GL36 Gerontological Nursing and Elderly Care 10
K702GL32OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Multidisciplinary Assessment and Gerontological Nursing and Elderly Care 10
KUNMOD21
Competency in Gerontological Rehabilitation

(Choose all )

25
K702GL39 English for Human Ageing and Elderly Services 5
K702GL37 Counselling of Elderly People 10
K702GL38 Gerontological Rehabilitation and Gerontechnology 10
PALMOD21
Services for the Ageing Population

(Choose all )

25
K702GL43 Services and Case Management for the Aging Population 5
K702GL44 Swedish for Elderly Care Professionals 5
RUOTSIK Swedish Written Language 0
RUOTSIS Swedish Oral Skills 0
K702GL33OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Expertise in Gerontological Rehabilitation 15
JOHMOD21
Competency in Coordination and Management of Services for the Ageing Population

(Choose all )

10
K702GL28OJ Developing Services of Elderly People 10
KEHMOD21
Developing and Innovating Services for the Ageing Population

(Choose all )

25
K702GL27OJ Managing Services of Elderly People 10
K702GL34OJ Promoting Professional Skills in Practical Training: Competence in Developing and Management 15
YRIMOD21
Quality Management, Financial Administration and Entrepreneurship in Elderly Care

(Choose all )

25
K702GL29OJ Entrepreneurship in Elderly Care and Financial Management 10
K702GL35OJ Strenghtening and Deepening Professional Skills in Practical Training 15
PROGER
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 20 )

20
VAP_VALTR-1237
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 20 )

0 - 20
PROGER-LUCYRT
Entrepreneurship, Basic Module

(Choose ects: 15 )

0 - 15
YRIT1111 Opportunities for Entrepreneurship 5
YRIT1112 From a Business Idea to Market 5
YRIT1113 Digitalization and Entrepreneurship 5
YRIT1114 Financial Management of a Small Company 5
YRIT1115 Starting and Developing the Business 5
TUTGER
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20
HYVO2OJ Research, Development and Innovation Competence 5
K702GL41OK-1002
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5
Go back to top of page