KM erityiskysymyksiä: Bysanttilainen lauluLaajuus (15 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-2400BV10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 15 op
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija - on perehtynyt valitsemaansa bysanttilaisen kirkkolauluperinteen alueeseen teoreettisella ja käytännön tasolla - osaa tulkita nykybysanttilaisen neumikirjoituksen perusmerkistöä kirjallisesti ja laulaen - osaa luoda oppimastaan kirjallisen tai taiteellisen tuotoksen - osaa arvioida omaa kehittymistään asiantuntijana
Sisältö
Perehtyminen yhteen tai useampaan bysanttilaisen kirkkolauluperinteen osa-alueeseen (sävelmäperinteet, laulun sovittamisen kysymykset, historia, teoria). Bysanttilaisen neumikirjoituksen perusteiden opettelu. Kirjallisen tuotoksen tai taiteellisen näyttökokeen valmistaminen. Oman asiantuntijuuden kehityksen reflektointi.
Esitietovaatimukset
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää valmista kandidaatintutkintoa tai valmiita täydentäviä opintoja (maisterintutkintoa suoraan suorittavat).
Lisätiedot
Ajankohta: 1.–4. periodi. Tarjontatieto: Kirkkomusiikin pääaineopiskelijat. Kampus: Joensuu. Opetuksen kieli: suomi tai englanti. Geneeriset taidot: Vuorovaikutus ja viestintä, Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, Kansainvälisyys.
Suoritustavat
Suoritustavat: Ohjatut harjoitukset opettajan johdolla 16 h, neumikirjoituksen oppimistehtävät 38 h, näytön valmistelu ja reflektoivan oppimispäiväkirjan kirjoittaminen 349–351 h, taiteellinen produktio 2 h. Arviointiperusteet: - Oppimispäiväkirja (6 s.), HYV-HYL - Oppimistehtävät, HYV-HYL - Kirjallinen näyttö (12–15 s.), vaihtoehdot: essee, musiikillisen lähdeaineiston tulkinta tai sovitus, tai oppimateriaali, TAI - Taiteellinen produktio (näyttökoe): opiskelijan valmistama aineisto hänen harjoittamansa lauluryhmän tai itsensä yksin toteuttamana (konsertti, sävelhartaus, jumalanpalveluslaulu), 0–5