Siirry suoraan sisältöön

Maatalouden tuotantoprosessit ja dokumentointiLaajuus (3 op)

Tunnus: R601ML92

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Sisältö

Tuotantoprosessit ja niiden merkitys maatalousyrityksen toiminnassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessia
• tunnistaa prosessia ja sen vaiheita
• osaa dokumentoida prosessia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin
• osaa soveltaa tietoa ja lähteitä prosessin kuvauksessa ja dokumentoinnissa.
.

Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 16.01.2024

Ajoitus

17.01.2024 - 31.03.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

T&K-osuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 50

Tutkinto-ohjelma
  • Agrologikoulutus
Opettaja
  • Maarit Timonen
Vastuuhenkilö

Maarit Timonen

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Sisältö

Tuotantoprosessit ja niiden merkitys maatalousyrityksen toiminnassa

Aika ja paikka

Kevätlukukausi.

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali ja tehtävät löytyvät moodle-työtilasta.

Opetusmenetelmät

Verkko-opinnot itseopiskeluun ilman opettajajohtoista luennoimista.
Opiskelumateriaali on moodletyötilassa. Materiaalissa on videoita, verkkolinkkejä, luentonauhoitteita, diaesityksiä sekä tehtäväannot, jotka opiskelija suorittaa itsenäisesti annetun opintomateriaalin tukemana.

Kurssikokonaisuuteen 10 op kuuluu 3 osaa, joista tämä on ensimmäinen osa:
Maatalouden tuotantoprosessit ja dokumentointi 3 op
Maatalouden tuotantoprosessien kehittämisosaaminen 3 op
Maatalouden seurantajärjestelmät 4 op

Teemana on tuotantojohtamisen kehittäminen erilaisin menetelmin ja työkaluin.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävissä mahdollisuus hyödyntää työelämäkontakteja.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä, vaan tehtävät, jotka kurssin arvioinnin peruste.

Kansainvälisyys

Tehtävissä mahdollista myös hyödyntää kansainvälisiä esimerkkejä.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssikokonaisuuteen 10 op kuuluu 3 osaa:
Maatalouden tuotantoprosessit ja dokumentointi 3 op
Maatalouden tuotantoprosessien kehittämisosaaminen 3 op
Maatalouden seurantajärjestelmät 4 op

Teemana on tuotantojohtamisen kehittäminen erilaisin menetelmin ja työkaluin.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessia
• tunnistaa prosessia ja sen vaiheita
• osaa dokumentoida prosessia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin
• osaa soveltaa tietoa ja lähteitä prosessin kuvauksessa ja dokumentoinnissa.
.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävien suorittaminen. Arviointi 0-5.

Hylätty (0)

Tehtävät suorittamatta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävät tehty välttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tehtävät tehty hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tehtävät tehty erinomaisesti.

Ilmoittautumisaika

13.12.2022 - 28.02.2023

Ajoitus

13.03.2023 - 30.04.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

T&K-osuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Agrologikoulutus
Opettaja
  • Maarit Timonen
Vastuuhenkilö

Maarit Timonen

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Sisältö

Tuotantoprosessit ja niiden merkitys maatalousyrityksen toiminnassa

Aika ja paikka

Kevät maalis-huhtikuu.

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali ja tehtävät löytyvät moodle-työtilasta.

Opetusmenetelmät

Verkko-opinnot itseopiskeluun ilman opettajajohtoista luennoimista.
Opiskelumateriaali on moodletyötilassa. Materiaalissa on videoita, verkkolinkkejä, luentonauhoitteita, diaesityksiä sekä tehtäväannot, jotka opiskelija suorittaa itsenäisesti annetun opintomateriaalin tukemana.

Kurssikokonaisuuteen 10 op kuuluu 3 osaa, joista tämä on ensimmäinen osa:
Maatalouden tuotantoprosessit ja dokumentointi 3 op
Maatalouden tuotantoprosessien kehittämisosaaminen 3 op
Maatalouden seurantajärjestelmät 4 op

Teemana on tuotantojohtamisen kehittäminen erilaisin menetelmin ja työkaluin.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävissä mahdollisuus hyödyntää työelämäkontakteja.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä, vaan tehtävät, jotka kurssin arvioinnin peruste.

Kansainvälisyys

Tehtävissä mahdollista myös hyödyntää kansainvälisiä esimerkkejä.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssikokonaisuuteen 10 op kuuluu 3 osaa:
Maatalouden tuotantoprosessit ja dokumentointi 3 op
Maatalouden tuotantoprosessien kehittämisosaaminen 3 op
Maatalouden seurantajärjestelmät 4 op

Teemana on tuotantojohtamisen kehittäminen erilaisin menetelmin ja työkaluin.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessia
• tunnistaa prosessia ja sen vaiheita
• osaa dokumentoida prosessia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija
• osaa kuvata maatalouden tuotantoprosessin
• tunnistaa prosessin ja sen vaiheet
• osaa dokumentoida prosessin
• osaa soveltaa tietoa ja lähteitä prosessin kuvauksessa ja dokumentoinnissa.
.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävien suorittaminen.

Hylätty (0)

Tehtävät suorittamatta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävät tehty välttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tehtävät tehty hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tehtävät tehty erinomaisesti.