Siirry suoraan sisältöön

Kandidaattitutkielma, seminaari ja kypsyysnäyteLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-YH00DP29

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Kandidaatintutkielman myötä opiskelija syventävää opintojensa aikana omaksuttuja tiedollisia ja taidollisia valmiuksia omalla alallaan. Opintojakson suoritettuaan opiskelija saavuttaa alemman korkeakoulututkinnon suorittaneelta vaadittavat valmiudet tieteelliseen työskentelyyn ja osaa laatia itsenäisen kandidaatintutkielman. Opintojakson suoritettuaan opiskelija • on tutustunut pääaineensa ja mahdollisen suuntautumisvaihtoehtonsa keskeiseen tutkimukseen • osaa muotoilla ja rajata kandidaatintutkielmaansa relevantin tutkimusongelman ja -kysymykset • hallitsee tiedonhankinnan taidot sekä osaa hyödyntää aiempaa tutkimuskirjallisuutta ja tutkimusperinnettä • osaa valita aiheeseensa sopivat aineistonhankinta- ja analyysimenetelmät • osaa jäsentää tutkimuksensa tulokset ja laatia niistä tulkintoja ja johtopäätöksiä • osaa toimia tutkimuseettisesti vastuullisesti ja hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti • kykenee argumentoimaan selkeällä asiaproosalla ja hallitsee vuorovaikutustaidot

Sisältö

Kandidaatintutkielma on itsenäinen tutkielma, jossa hyödynnetään aineopinnoissa hankittuja tietoja ja taitoja. Opiskelija laatii tutkimussuunnitelman ja kandidaatintutkielman, esittää käsikirjoituksen sekä opponoi opiskelijakollegoiden vastaavia töitä. Kandidaatintutkielmaa laadittaessa opiskelija osallistuu aktiivisesti tutkielmaseminaariin. Seminaarin aikana opiskelijat harjaantuvat tutkimuksen tekemisen eri vaiheisiin, ja seminaarissa tutustutaan keskeisiin tutkimuksen käytänteisiin ja tutkimusetiikkaan. Tutkielmaseminaarissa opiskelija esittää työnsä eri vaiheita muille seminaarilaisille, harjoittelee opponointia, saa palautetta työstään ja oppii, kuinka tieteellistä keskustelua käydään. Työskentelyn aikana opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta.

Esitietovaatimukset

Kandidaatintutkintoon kuuluvat menetelmäopinnot ja pääaineen perusopinnot.

Lisätiedot

Lisätietoja: Historia - ja maantieteiden laitoksella kandidaatintutkielmat voidaan kirjoittaa joko suomen tai englannin kielellä. Vaikka opintojakson suorituskieli on suomi, voi opintojakson oppimateriaaleissa olla aineistoa myös muilla kielillä. Tarjontatieto: Opintojakso on tarkoitettu ympäristöpolitiikan pääaineopiskelijoille. Kampus: Joensuun kampus

Toteutustavat

Ilmoittautuminen tehdään Pepissä opintojakson toteutukseen tai sen mahdollisiin opetusryhmiin. Kurssi toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksena. Etämahdollisuudesta päättää vastuuopettaja. Seminaareista ei tehdä tallenteita. Kandidaatintutkielma laaditaan kolmannen opiskeluvuoden aikana. Kandidaatintutkielman pakollinen aloitusinfo järjestetään oppiaineittain edeltävän lukukauden lopulla, ks. tarkemmin opintojakson toteutuksesta.

Suoritustavat

Opintojakson suoritustavat: Opiskelija esittelee tutkielmaseminaarissa idean, tutkimussuunnitelman ja käsikirjoituksen. Lisäksi opiskelija opponoi yhden tutkimussuunnitelman ja yhden käsikirjoituksen. Käsikirjoitusten esittelyn jälkeen opiskelija viimeistelee työnsä saadun palautteen pohjalta, tarkastaa työnsä sähköisessä plagiaatintunnistusjärjestelmässä (Turnitin) ja palauttaa kandidaatintutkielman ohjaajalleen arvosteluun. Kypsyysnäyte suoritetaan kirjoittamalla sivun mittainen suomenkielinen (tai, mikäli opiskelija on suorittanut oppivelvollisuutensa ruotsiksi, ruotsinkielinen) tiivistelmä (n. 2200 merkkiä) työn aihepiiristä. Tiivistelmä palautetaan kandidaatintutkielman osana. Arviointiperusteet / Evaluation criteria 0-5 Kandidaatintutkielman arvioi tutkielmaohjaaja. Tutkielman arvioinnissa sovelletaan tiedekunnan pro gradu -tutkielman arviointikriteeristöä (ks. https://kamu.uef.fi/wp-content/uploads/2019/08/YHKA_TDK_arvosanakriteerit_pro_gradu.pd f) ja huomiota kiinnitetään työn luonteesta riippuen esim. seuraaviin seikkoihin: 1. Tutkielman lähtökohta, rajaus ja tutkimuskysymykset 2. Teoria ja käsitteet, tutkimusperinne 3. Tutkimusmenetelmät ja aineisto 4. Tulokset ja päätelmät 5. Tutkimuksen luotettavuus ja tutkimuseettinen tarkastelu 6. Tieteellinen kirjoittaminen Opiskelija saa suoritusmerkinnän, kun ohjaaja on arvioinut tutkielman ja opiskelija on osallistunut aktiivisesti tutkielmaseminaariin (80% läsnäolovelvoite) yhden lukuvuoden ajan ja esittänyt sinä aikana hyväksyttävästi idean, tutkimussuunnitelman, käsikirjoituksen sekä opponoinut toisen opiskelijan tutkimussuunnitelman ja käsikirjoituksen.

Siirry alkuun