Skip to main content

Livestock ProductionLaajuus (5 cr)

Course unit code: R601ML105

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish
Institution
Peppi

Objective

Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.

Content

Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.

Go back to top of page