Eläintuotannon suunnitteluLaajuus (5 op)
Tunnus: R601ML16OJ
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.
Sisältö
Tieto puuttuu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 16.08.2022
Ajoitus
23.08.2022 - 15.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
- Laura Post
- Kirsi Muuttoranta
Vastuuhenkilö
Kirsi Muuttoranta
Opiskelijaryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
Tavoitteet
Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.
Sisältö
Tieto puuttuu
Aika ja paikka
AC, mahdolliset tilavierailut, Louen koulutila
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät, ryhmätyöt, ruokintasuunnitelman tekeminen eri eläimille, projektiopinnot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö Louen koulutilan, ProAgrian sekä eri eläintilojen kanssa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Arvioitavat tehtävät, ei tenttiä
Lisätietoja opiskelijoille
Moodlessa
Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävät, aktiivinen osallistuminen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas) annetuilla rehuilla. Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3-4: Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)