Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi autumn 2025: RA81M25K

Code: RA81M25K

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Spring 2025
Teaching language
Finnish

Descriptions

Restonomi (AMK) on matkailualan ammattiosaaja

Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Suomen pohjoisimmassa restonomikoulutuksessa korostamme kestävää matkailua ja se näkyy myös opetussuunnitelmassa. Restonomikoulutuksen sisällöissä painottuvat sosiaaliseen vastuullisuuteen, esimiestyöhön sekä luontoon, elämyksiin ja digitalisaatioon liittyvät teemat. Opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueita koulutuksessamme, Samat teemat näkyvät myös mm. koulutukseen kytkeytyvässä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä palveluissa.

Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.

Profiilina kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen

Kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen on keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Opinnoissasi kehität ammatillista osaamistasi muun muassa matkailualan esimiestaitoihin, työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamiseen sekä matkailun tutkimukseen ja kehittämiseen.

Toimimme restonomikoulutuksessa osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTI:n myötä osa restonomikoulutuksen opetuksesta toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa. Tyypillisiä yhteistyön muotoja ovat mm. yhteiset luennot, ryhmätyöt ja projektitehtävät.

Restonomikoulutuksemme opetussuunnitelmat rakentuvat moduuleittain opintojaksoista ja teemoista.
Koulutus muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:
- Ydinosaaminen
- Profiloiva osaaminen
- Tutkimus- ja kehittämisosaaminen

Ydinosaaminen sisältää niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitset työskennellessäsi tulevaisuuden matkailualalla Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina. Tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä. Ydinosaaminen sisältää mm. asiantuntijatyöhön liittyviä perustaitoja, kuten menetelmäosaamista ja projektinhallintaa. Kokonaisuuteen kuuluu niin matkailuliiketoimintaan, kuin kestävyyteen, vastuullisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä teemoja.

Ydinopintoihin sisältyvät myös pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä harjoittelut. Kieli- ja viestintäosaaminen on tärkeä osa restonomin ammattitaitoa sisältäen englannin ja ruotsin opintoja sekä akateemiseen ja ammattiviestintään liittyviä taitoja. Ammattitaitoa edistävän harjoittelun (perus- ja syventävä harjoittelu) tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.

Profiloivalla osaamisella suuntaat osaamista laajemmalle tai syvennät osaamistasi. Voit valita omaa tavoitteitasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen tarjonnasta. Suunnittelemalla opintojasi voit ohjata uraasi jo opintojen aikana.

Tutkintosi sisältää myös tutkimus- ja kehittämisopintoja sekä opinnäytetyön. Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä.

Koulutuksen eteneminen

Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailualaan ja matkailun toiminta- ja työympäristöihin. Perehdyt vastuullisen matkailun ja matkailuliiketoiminnan perusteisiin. Vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa projekti-, kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia projektityöstä ja valmiuksia verkostoitumiseen.

Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä ja alan perustehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta.

Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailun ja matkailukohteiden vastuullisesta johtamisesta sekä konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat toimia vastuullisissa tehtävissä ja esimiestyössä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön ja asiantuntijaviestintään.

Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä, mikä vastaa 60 opintopistettä. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Restonomikoulutuksessa opiskelet verkkopainotteisesti

Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopinnot mahdollistavat monimuotoisen opiskelun virtuaalisissa oppimisympäristöissä verkon välityksellä. Verkko-opinnot sisältävät esim. nauhoitettuja luentoja, reaaliaikaisia verkkotapaamisia, itsenäisiä ja ryhmässä tehtäviä oppimistehtäviä, verkkokeskusteluja ja vuorovaikutteista ryhmätyöskentelyä sekä työelämäprojekteja.

Voit hyödyntää opinnoissasi aikaisempaa vahvaa alan ammatillista osaamista ja näin nopeuttaa opintojasi. Työn ja opintojen edistäminen samanaikaisesti on mahdollista. Voit tehdä oppimistehtäviä omaan työpaikkaasi ja näin opinnollistaa työtäsi. Opintojen alussa suunnittelet tulevia opintojasi kohti omia oppimistavoitteitasi huomioiden aiemmin hankittu osaaminen. Erilaisten projektien ja oppimistehtävien avulla sinulla on mahdollisuus suunnata omaa oppimistasi kohti omia tavoitteitasi.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelmassa vieraskielisinä opintojaksoina, vierailuina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.

Ammatillinen osaamisesi kehittyy opiskelijakeskeisten oppimis- ja ohjausmenetelmien sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.

Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua.

Verkko-opiskelu on joustavaa, mutta kuitenkin pääsääntöisesti aikataulutettua. Opinnot vaativat sekä ajankäytön hallintaa että aktiivista otetta opintoihin. Verkko-opinnoissa tarvitset itseohjautuvuutta, kykyä itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn sekä valmiutta yhteistyöhön. Sinulla tulee olla verkko-opiskelussa tarvittavat laitteet/välineet. Oppimistasi tuetaan ja ohjataan esimerkiksi ohjaustapaamisissa, verkkokeskusteluissa sekä oppimistehtävistä annettavien palautteiden avulla.

Further information

Restonomikoulutuksessa opiskelet verkkopainotteisesti

Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopinnot mahdollistavat monimuotoisen opiskelun virtuaalisissa oppimisympäristöissä verkon välityksellä. Verkko-opinnot sisältävät esim. nauhoitettuja luentoja, reaaliaikaisia verkkotapaamisia, itsenäisiä ja ryhmässä tehtäviä oppimistehtäviä, verkkokeskusteluja ja vuorovaikutteista ryhmätyöskentelyä sekä työelämäprojekteja.

Voit hyödyntää opinnoissasi aikaisempaa vahvaa alan ammatillista osaamista ja näin nopeuttaa opintojasi. Työn ja opintojen edistäminen samanaikaisesti on mahdollista. Voit tehdä oppimistehtäviä omaan työpaikkaasi ja näin opinnollistaa työtäsi. Opintojen alussa suunnittelet tulevia opintojasi kohti omia oppimistavoitteitasi huomioiden aiemmin hankittu osaaminen. Erilaisten projektien ja oppimistehtävien avulla sinulla on mahdollisuus suunnata omaa oppimistasi kohti omia tavoitteitasi.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelmassa vieraskielisinä opintojaksoina, vierailuina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.

Ammatillinen osaamisesi kehittyy opiskelijakeskeisten oppimis- ja ohjausmenetelmien sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.

Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua.

Verkko-opiskelu on joustavaa, mutta kuitenkin pääsääntöisesti aikataulutettua. Opinnot vaativat sekä ajankäytön hallintaa että aktiivista otetta opintoihin. Verkko-opinnoissa tarvitset itseohjautuvuutta, kykyä itsenäiseen ja vastuulliseen työskentelyyn sekä valmiutta yhteistyöhön. Sinulla tulee olla verkko-opiskelussa tarvittavat laitteet/välineet. Oppimistasi tuetaan ja ohjataan esimerkiksi ohjaustapaamisissa, verkkokeskusteluissa sekä oppimistehtävistä annettavien palautteiden avulla.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Spring 2025 Autumn 2025 Spring 2026 Autumn 2026 Spring 2027 Autumn 2027 Spring 2028 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027 1. / 2027 2. / 2028 3. / 2028
YDINRES23-1003
CORE COMPETENCE

(Choose all )

145
YDINMOD1-1003
Start your Bachelor of Tourism Studies

(Choose all )

10
AMKO043 Start of University Studies 5 5 5 5
MATR211 Project Management 5 5 5 5
YDINMOD2-1003
Tourism in Arctic Environment

(Choose all )

20
MAT201V24 Introduction to Tourism Phenomenon 5 5 5 5
MATR210 Operating Environment of Tourism 5 5 5 5
MAT203V24 Sustainable Tourism Planning 5 5 5 5
MATR204 Safety in Tourism 5 5 5 5
YDINMOD4-1003
Employee Wellbeing as Success Factor in Business

(Choose all )

15
MATR221 Work Communicty Skills 5 5 5 5
MATR222 Employee Experience Management 10 10 10 10
YDINMOD5-1003
Customer Experience Management in Tourism

(Choose all )

15
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10 10 10 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5 5 5 5
YDINMOD6-1003
Resource-Wise Development of Tourism Business

(Choose all )

20
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5 5 5 5
MATR212 Business Model Project 5 5 5 5
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5 5 5 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5 5 5 5
YDINMOD7-1003
Sustainable Tourism Management

(Choose all )

15
MAT304 Responsible Tourism Management 10 10 10 10
MAT301 Destination Management 5 5 5 5
LNGMOD-1003
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMVV24 Multidimensional Communication 5 5 5 5
MATVKK Use of Language 5 5 5 5
MATVTL Text Types 5 5 5 5
MATVV Communication 0
MATVVV Communication Competence 5 5 5 5
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
TRNMOD23-1003
Practical Training

(Choose all )

30
R801MPH Basic Practical Training: Enhancing Professional Skills in the Tourism Industry 10 10 10 5 5
R801MSH Advanced Practical Training: Sustainable Development of the Tourism Industry 20 20 20 20
PROFRES-1003
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 45)

45
RESVAP1
Vaihtoehtoiset profiloivat ammattiopinnot

(Choose ects: 20)

0 - 20
RESMOD1-1003
Tourism as a Multidisciplinary Phenomenon

(Choose ects: 10)

0 - 10
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
YYMP0028 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
RESMOD8-1003
Management of Research and Development Projects

(Choose ects: 15)

0 - 15
R801MEUINT Introduction to EU-funded Development and Research Projects 5
R801MEUPTOOLS EU Project Planning and Tools 5
R801MEUIMP Implementation and Management of EU projects 5
RESVAP1-RESMOD9-1001
Green Exercise

(Choose ects: 15)

0 - 15
R705GE100 Adventure Pedagogy 5
R705GE101 Nature Based Tourism and Business Development 5
R705GE103 Winters skills and Winter Expedition 5
RA81M25K-1001
Free-choice Electives

(Choose ects: 25)

0 - 25
RESMOD3-1003
Sustainable Arctic Tourism

(Choose ects: 25)

0 - 25
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R81MVASRUOOJ Responsible Food Tourism 5
R81ELMAOJ Animal Welfare in Tourism 5
R801MVVIESTOJ Responsibility Communication 5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5
RESMOD4-1003
Safe Arctic Tourism

(Choose ects: 15)

0 - 15
R801MAGOJ19 Arctic Guide 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5
VVV220 Safety Skills in Practice 5
RESMOD5-1003
Career Planning

(Choose ects: 15)

0 - 15
R801M001 Competence Recognition and Career Planning 5
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5 5 5 5
R801MBOJ Personal Branding on Social Media 5
RESMOD2-1003
Advanced Language and Cultural Skills

(Choose ects: 15)

0 - 15
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
RA81M22S-1007
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5 5 5 5
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
Total 210 30 50 50 40 30 20 30 20 30 25 15 30 0 20 25 5 20 30 0 25 15 0

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Certificate structure

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Professional studies
Project Management
Operating Environment of Tourism
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Business Model Project
Developing a Successful Tourism Business
Professional Training
Basic Practical Training: Enhancing Professional Skills in the Tourism Industry
Advanced Practical Training: Sustainable Development of the Tourism Industry
Bachelor's Thesis
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Basic studies
Development Skills in Thesis Process
Free-choice electives
Participatory Tourism Economies
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Adventure Pedagogy
Nature Based Tourism and Business Development
Winters skills and Winter Expedition
Project Work in Tourism
Responsible Food Tourism
Animal Welfare in Tourism
Responsibility Communication
Tourism Legislation
Arctic Guide
Safety Competence in Working Life
Competence Recognition and Career Planning
Introduction to Tourism Work
Personal Branding on Social Media
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Not grouped
Start of University Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Sustainable Tourism Planning
Introduction to Business Skills in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Responsible Tourism Management
Destination Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication
Communication Competence
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Safety Skills in Practice

Competences 2023

Ethics

The graduating student adheres to the ethical principles and values of their field of profession, taking the principles of equality and non-discrimination into account.
• Is able to take responsibility for their own actions and their consequences and reflects on them in accordance with the ethical principles and values of their field. • Takes others into account and promotes equality and non-discrimination. • Take into account the realisation of diversity and accessibility in their actions. • Understands the principles of responsible conduct of research and adheres to them. • Is able to influence society based on ethical values

Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Business Model Project
Developing a Successful Tourism Business
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Responsible Food Tourism
Animal Welfare in Tourism
Responsibility Communication
Tourism Legislation
Development Skills in Thesis Process
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Proactive development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.
• Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others. • Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields. • Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods. • Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field

Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Business Model Project
Developing a Successful Tourism Business
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Project Work in Tourism
Safety Competence in Working Life
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Internationality and multiculturalism

The graduating student is able to operate in multicultural and international operating environments and networks.
• Is familiar with the impacts of their cultural background on their activities and is able to develop operating methods that take multiculturalism into account in their work community.
• Is able to monitor and utilise the international development of their field in their work. • Is able to communicate internationally in their work tasks.

Operating Environment of Tourism
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Business Model Project
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Responsible Food Tourism
Arctic Guide
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Sustainable and regenerative tourism business

• Can identify and describe the basic concepts and principles of business
• Can identify various business models in the tourism industry
• Can develop and evaluate business models that support sustainable development, responsibility, and regeneration in the tourism industry
• Can identify and describe the basic concepts, tasks, and objectives of financial management
• Can identify and use financial monitoring metrics and indicators to track and assess the financial situation of a company
• Can identify principles of sustainable economy and apply them to financial management
• Can recognise the importance of customer insight and apply it to the tourism business
• Can plan, produce, market, and sell high-quality and personalised customer experiences and Arctic experiences to different target groups
• Can identify and apply principles and practices of customer-oriented sales and marketing
• Can use various tools and leverage the impacts and opportunities of digitalisation in planning, developing, and managing tourism business
• Can examine and develop tourism business as a conceptual whole
• Can price tourism services profitably
• Can describe regenerative tourism business in the new luxury context

Operating Environment of Tourism
Safety in Tourism
Employee Experience Management
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Responsible Food Tourism
Animal Welfare in Tourism
Responsibility Communication
Sustainable development

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
• osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen • ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia

No attached course units

Learning to learn

The graduating student recognises the strengths and development areas of their competence and learning methods, and they utilise the opportunities communities and digitalisation provide in their learning.
• Assesses and develops their competence and learning methods in different learning environments. • Is able to acquire, critically assess and appropriately apply the national and international knowledge base and practices of their field. • Also takes responsibility for group learning and sharing what has been learned

Project Management
Customer Experience Management in Tourism
Business Model Project
Project Work in Tourism
Competence Recognition and Career Planning
Introduction to Tourism Work
Personal Branding on Social Media
Development Skills in Thesis Process
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Functioning in working life

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä.
• osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia • osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa • hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään • ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa • omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan

Operating Environment of Tourism
Safety in Tourism
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Developing a Successful Tourism Business
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Work community and leadership

• Can plan and lead one’s own activities
• Can identify aspects of operative management and act as a developing and evolving supervisor in the tourism industry
• Can act in a socially responsible manner in work communities
• Can identify factors affecting personal and workplace wellbeing
• Can describe the laws, agreements, and guidelines affecting work in the tourism industry
• Can identify the specific characteristics of tourism work and the responsibilities of employees and supervisors
• Can act in a customer-oriented and professional manner in diverse work environments and tasks
• Can lead employee experiences from a business perspective
• Can identify the principles of operative and human resource management in business management and development.
• Can identify the principles of strategic and operations management in business management and development.
• Can lead, evaluate, and develop operational processes, profitability, and productivity in tourism business
• Can analyse information related to the company’s operations and operating environment in business management and development
• Can apply principles and tools of responsible tourism management

Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Business Model Project
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Arctic Guide
Safety Competence in Working Life
Competence Recognition and Career Planning
Introduction to Tourism Work
Personal Branding on Social Media
Responsibility and safety

• Can recognise the importance of responsibility and safety in the tourism industry and Arctic environment
• Can act responsibly and safely in the work tasks
• Can describe and utilise dimensions of ecological, economic, social, cultural, and political responsibility in tourism business
• Can describe and assess safety factors and risks affecting the tourism industry and activities, and develop tourism safety
• Can have a positive and regenerative impact on the environment, the region, and the community

Project Management
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Developing a Successful Tourism Business
Introduction to EU-funded Development and Research Projects
EU Project Planning and Tools
Implementation and Management of EU projects
Responsible Food Tourism
Animal Welfare in Tourism
Responsibility Communication
Tourism Legislation
Arctic Guide
Hospitality

• Can recognise the importance of nature, localness, and hospitality in tourism business
• Can identify opportunities and work environments in the Arctic tourism environment
• Can describe and apply principles of new luxury in planning and developing tourism business
• Can recognise and consider multiculturalism and cultural sensitivity in one’s own activities, tourism business, and communication
• Can communicate in a purposeful and hospitable manner in demanding communication and interaction situations

Operating Environment of Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Customer Experience Management in Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Not grouped
Start of University Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Sustainable Tourism Planning
Introduction to Business Skills in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Responsible Tourism Management
Destination Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication
Communication Competence
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Basic Practical Training: Enhancing Professional Skills in the Tourism Industry
Advanced Practical Training: Sustainable Development of the Tourism Industry
Participatory Tourism Economies
Adventure Pedagogy
Nature Based Tourism and Business Development
Winters skills and Winter Expedition
Safety Skills in Practice

Code Name Credits (cr)
YDINRES23-1003
CORE COMPETENCE

(Choose all )

145
YDINMOD1-1003
Start your Bachelor of Tourism Studies

(Choose all )

10
AMKO043 Start of University Studies 5
MATR211 Project Management 5
YDINMOD2-1003
Tourism in Arctic Environment

(Choose all )

20
MAT201V24 Introduction to Tourism Phenomenon 5
MATR210 Operating Environment of Tourism 5
MAT203V24 Sustainable Tourism Planning 5
MATR204 Safety in Tourism 5
YDINMOD4-1003
Employee Wellbeing as Success Factor in Business

(Choose all )

15
MATR221 Work Communicty Skills 5
MATR222 Employee Experience Management 10
YDINMOD5-1003
Customer Experience Management in Tourism

(Choose all )

15
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5
YDINMOD6-1003
Resource-Wise Development of Tourism Business

(Choose all )

20
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5
MATR212 Business Model Project 5
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5
YDINMOD7-1003
Sustainable Tourism Management

(Choose all )

15
MAT304 Responsible Tourism Management 10
MAT301 Destination Management 5
LNGMOD-1003
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMVV24 Multidimensional Communication 5
MATVKK Use of Language 5
MATVTL Text Types 5
MATVV Communication 0
MATVVV Communication Competence 5
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
TRNMOD23-1003
Practical Training

(Choose all )

30
R801MPH Basic Practical Training: Enhancing Professional Skills in the Tourism Industry 10
R801MSH Advanced Practical Training: Sustainable Development of the Tourism Industry 20
PROFRES-1003
PROFILING COMPETENCE

(Choose ects: 45 )

45
RESVAP1
Vaihtoehtoiset profiloivat ammattiopinnot

(Choose ects: 20 )

0 - 20
RESMOD1-1003
Tourism as a Multidisciplinary Phenomenon

(Choose ects: 10 )

0 - 10
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
YYMP0028 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
RESMOD8-1003
Management of Research and Development Projects

(Choose ects: 15 )

0 - 15
R801MEUINT Introduction to EU-funded Development and Research Projects 5
R801MEUPTOOLS EU Project Planning and Tools 5
R801MEUIMP Implementation and Management of EU projects 5
RESVAP1-RESMOD9-1001
Green Exercise

(Choose ects: 15 )

0 - 15
R705GE100 Adventure Pedagogy 5
R705GE101 Nature Based Tourism and Business Development 5
R705GE103 Winters skills and Winter Expedition 5
RA81M25K-1001
Free-choice Electives

(Choose ects: 25 )

0 - 25
RESMOD3-1003
Sustainable Arctic Tourism

(Choose ects: 25 )

0 - 25
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R81MVASRUOOJ Responsible Food Tourism 5
R81ELMAOJ Animal Welfare in Tourism 5
R801MVVIESTOJ Responsibility Communication 5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5
RESMOD4-1003
Safe Arctic Tourism

(Choose ects: 15 )

0 - 15
R801MAGOJ19 Arctic Guide 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5
VVV220 Safety Skills in Practice 5
RESMOD5-1003
Career Planning

(Choose ects: 15 )

0 - 15
R801M001 Competence Recognition and Career Planning 5
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5
R801MBOJ Personal Branding on Social Media 5
RESMOD2-1003
Advanced Language and Cultural Skills

(Choose ects: 15 )

0 - 15
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
RA81M22S-1007
RESEARCH AND DEVELOPMENT COMPETENCE

(Choose all )

20
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5
Go back to top of page