Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi, Spring 2021: RT81M19K

Code: RT81M19K

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Spring 2019
Teaching language
Finnish

Descriptions

SUORITETTAVA TUTKINTORestonomi (AMK) 210 op
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn.
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palveluesimies, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.
Monipuolinen ja laaja-alainen matkailuliiketoimintaosaaminen ja sen kehittäminen ovat keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen sekä vastuullisuus ovat keskeisiä osaamisalueita koulutuksessasi. Opinnoissasi syvennät ja sovellat ammatillista osaamistasi matkailuliiketoimintakonseptien kehittämiseen ja johtamiseen.
Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti ja monimuotoisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä. Opinnoissa korostuu työn opinnollistaminen, jossa yhdistyy työssä/työelämässä ja ammattikorkeakoulussa tapahtuva oppiminen.
TUTKINNON RAKENNERestonomikoulutuksen rakenne:
1) perus- ja ammattiopinnot 145 op
2) vapaasti valittavat opinnot 15 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, sisältäen kehittävän opinnäytetyön ja asiantuntijaviestinnän opinnot
Perusopintojen tavoitteena on, että tunnet opiskelun työvälineet ja oppimisympäristöt ja saat valmiudet korkeakoulu- ja restonomiopintojen suorittamiseen.
Ammattiopintojen tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin: matkailualan työ- ja toimintaympäristöihin, matkailualan liiketoimintaosaamiseen, esimies- ja johtamisosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kieli- ja viestintäosaamiseen siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä sekä hallitset ammattikorkeakouluasetuksen (1129/2014 7§ ja 481/2003 15§-19§) edellyttämän kielitaidon.
Ammattiopinnoissa syvennät osaamistasi matkailuliiketoimintakonseptien kehittämiseen ja johtamiseen. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa tapahtuma- ja luontomatkailukonseptien suuntautumisopinnot päiväopintoina sekä Tourism Management and Experience Design –opinnot englanninkielisessä koulutusohjelmassa ryhmäkoon niin salliessa ja opiskelijan kielitaito huomioiden.
Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.
Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamista. Vapaasti valittavia opintoja voi toteuttaa hankkeissa ja innovaatiotoiminnassa.Vapaasti valittaviin opintoihin voidaan sisällyttää myös muiden koulutuksien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINENOpetussuunnitelmissa on tehty opiskelijoiden oppimisprosessi näkyväksi ja kuvattu opiskelijoiden ammatillinen kasvu perehtyjästä kehittäjäksi vuositeemojen ja niistä johdettujen lukukausiteemojen avulla.
1. Vuositeema: Matkailualan perehtyjä
Ensimmäisen opintovuoden aikana opit vastuulliseksi ja aktiivisesti oppijaksi ja omaksut kehittävän työotteen. Tunnistat matkailualan ja toimintaympäristöjen monimuotoisuuden ja vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla onoppimiskokemuksia menestyvästä matkailuliiketoiminnasta.                 
2. Vuositeema: Matkailualan harjaantuja
Toisen opintovuoden aikana perehdyt matkailuliiketoiminnan operatiivisiin prosesseihin. Lukuvuoden päättyessä sinulla on osaamista asiakaskokemuksen hallinnasta ja matkailuliiketoimintakonseptien kehittämisestä.
3. Vuositeema: Matkailualan soveltaja
Kolmannen opintovuoden aikana hankit osaamista matkailuliiketoiminnan strategisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Osaat kehittää osaamistasi restonomin työn ja urakehityksen näkökulmasta. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia vastuullisissa/esimies- ja asiantuntijatehtävissä toimimisesta sekä valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön.
4. Vuositeema: Matkailualan kehittäjä
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.
Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) sekä koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-10). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä.
Osaamisalueet/kompetenssit:
1. Oppimisen taidot
2. Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
3. Työyhteisöosaaminen
4. Innovaatio-osaaminen
5. Kansainvälistymisosaaminen
6. Vastuullinen palveluliiketoimintaosaaminen
7. Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimiesosaaminen
8. Vieraanvaraisuusosaaminen
9. Ennakointiosaaminen
10. Turvallisuusosaaminen
Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Restonomin opetussuunnitelmaan sisältyy lisäksi läpileikkaavina osaamistavoitteina Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin toiminnan painopistealueet vastuullisuus, turvallisuus ja vieraanvaraisuus.
Kansainvälisyyttä toteutetaan opetussuunnitelmassa vieraskielisen lähdemateriaalin ja asiantuntijaluentojen hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Viestintäosaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTILapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisesi kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu – ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelijana olet aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisesi subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta ryhmäsi opettajatuutorilta.
Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. fyysiset ja virtuaaliset ympäristöt, yhteistyökumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä ja alan yritysten ja organisaatioiden aidot työelämäympäristöt sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmien opetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.
Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä. Se palvelee sinua ammatillisen kehittymisen kautta ja edistää tutkinnon valmistumista.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.
Oppimista ja osaamisen kehittymistä arvioidaan lukukausitasolla. Oppimisen arvioinnissa huomioidaan sosiaalinen, reflektiivinen, kognitiivinen sekä operationaalinen oppiminen. Näin saat tietoa henkilökohtaisesta oppimisprosessistasi ja ammatillisesta kehittymisestäsi sekä missä oppimisprosessin vaiheessa arviointi tapahtuu. Oppimisprosessin arvioinnissa keskeisiä työvälineitä ovat itse- ja vertaisarviointi sekä palaute. Oppimisen arviointiin osallistuvat sinä itse, ryhmän muut opiskelijat, lukukauden opettajat sekä työelämän edustaja(t).
Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0). Arvioinnin kohteet ja kriteerit esitetään opintojakson toteutussuunnitelmassa, joka käydään läpi ja tarvittaessa tarkennetaan yhdessä opiskelijoiden, ohjaajien ja työelämän kanssa opintojakson alkaessa.
Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijana sinulla on vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9).

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2018-2019 2019-2020 2020-2021 2021-2022 Spring 2019 Autumn 2019 Spring 2020 Autumn 2020 Spring 2021 Autumn 2021 Spring 2022 2. / 2019 3. / 2019 1. / 2019 2. / 2020 3. / 2020 1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

10
R81ML12OJ Orientation to Tourism Studies 10 10 10 5 5
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

140
R81ML22OJ Tourism in a Northern and Global Operating Environment 10 10 10 5 5
R81ML30OJ Project Expertise in Tourism 10 10 10 5 5
R81ML42OJ Successful Tourism Business 20 20 20 20
R81ML43OJ Communication Skills as an Element of Business Success 10 10 10 10
R81ML44OJ Managing the Customer Experience 15 15 15 7.5 7.5
R81ML31OJ Product Expertise 5 5 5 2.5 2.5
R81ML34OJ Controlling and Managing Profitability 5 5 5 2.5 2.5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5 5 5 2.5 2.5
R81ML46OJ Managing Operating Concepts for Tourism 15 15 15 15
R81ML36OJ Language and Cultural Proficiency in Tourism 5 5 5 5
R81ML29OJ Proffs inom turism 5 5 5 5
R81ML37OJ Management and Pre-emptive Development of Tourism Business 15 15 15 7.5 7.5
R81ML40OJ Career Planning and Competence Branding 5 5 5 2.5 2.5
R81ML45OJ Strengthening Personal Expertise 10 10 10 5 5
R81ML41OJ Development-oriented Thesis and Expert-level Communications 5 5 5 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
R801M168OJ Successful Event 5 5 5 5
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5 5 5 5
R801M161OJ Ideatakomo II 5 5 5 2.5 2.5
R801M160OJ Ideatakomo I 5 5 5 2.5 2.5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5 5 5 2.5 2.5
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5 5 5 2.5 2.5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5 5 5 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5 5 5 2.5 2.5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5 5 5 2.5 2.5
R801MRPOJ Catering Services 5 5 5 2.5 2.5
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10 10 10 5 5
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20 20 20 20
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R81ML71OK
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15
R81ML71AOJ Thesis Planning Phase 5 5 5 2.5 2.5
R81ML71BOJ Thesis Implementation Phase 5 5 5 2.5 2.5
R81ML71COJ Thesis Finishing Phase 5 5 5 2.5 2.5
Total 210 75 75 55 40 75 45 30 25 30 25 15 37.5 37.5 45 15 15 25 15 15 25 7.5 7.5

Competences

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientation to Tourism Studies
Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Project Expertise in Tourism
Ennakointiosaaminen

- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä
- Osaa arvioida omaa työtään kehittymisen näkökulmasta
- Osaa hankkia, soveltaa ja hyödyntää tietoa matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee alan kehitykseen vaikuttavat tekijät ja osaa toimia ennakoivasti ne huomioon ottaen
- Osaa arvioida toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia toiminnassa
- Osaa käyttää ennakoinnin perustyökaluja kuten heikot signaalit, tulevaisuusikkuna ja skenaariot
- Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja
- Osaa ennakoida organisaation tulevia osaamistarpeita ja huomioida ne toiminnassa
- Omaksuu ennakoivan otteen omassa työssään
- Tunnistaa verkostoitumisen ja verkostojen merkityksen ennakoinnissa

Successful Tourism Business
Product Expertise
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Career Planning and Competence Branding
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
-osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Project Expertise in Tourism
Managing the Customer Experience
Managing Operating Concepts for Tourism
Strengthening Personal Expertise
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Successful Tourism Business
Communication Skills as an Element of Business Success
Managing the Customer Experience
Language and Cultural Proficiency in Tourism
Proffs inom turism
Spanish: Español del turismo
S´il vous plait
German Language in Services
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen

- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen
- Tuntee esimiehen vastuut ja velvollisuudet työyhteisössä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia
- Osaa soveltaa esimiestyön periaatteita eri tilanteisiin ja johtaa inhimillisiä voimavaroja
- Osaa johtaa, arvioida ja kehittää operatiivisia prosesseja
- Pystyy toimimaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
- Osaa ennakoida ja huomioida alan kausiluonteisuuden toiminnassa
- Osaa toimia kehittäjänä ja kehittyvänä esimiehenä matkailu- ja ravitsemisalan eri tehtävissä

Project Expertise in Tourism
Successful Tourism Business
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Advanced Practical Training
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientation to Tourism Studies
Communication Skills as an Element of Business Success
Career Planning and Competence Branding
Strengthening Personal Expertise
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Turvallisuusosaaminen

- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa
- Tuntee toimintaan vaikuttavat lait ja velvollisuudet sekä sopimusten ja ohjeistusten merkityksen ja osaa huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- Ymmärtää matkailun turvallisuuden arvoketjun
- Osaa toimia vastuullisesti alan työtehtävissä
- Osaa tehdä käytännönläheistä, dokumentoitua omavalvontaa yrityksessä
- Tunnistaa toiminnan kriittisiä pisteitä
- Osaa toimia eri kulttuurien kohdatessa
- Osaa dokumentoida tehtyä turvallisuustyötä
- Ymmärtää positiivisen turvallisuusviestinnän merkityksen
- Ymmärtää riskienhallinnan prosessin ja dokumentoinnin
- Tuntee turvallisuusjohtamisen tavoitteet ja keinot
- Ymmärtää verkostoyhteistyön merkityksen kohteen turvallisuuden edistämisessä
- Osaa kehittää yrityksen turvallisuustasoa ja laatua

Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Tourism Legislation
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Project Expertise in Tourism
Communication Skills as an Element of Business Success
Proffs inom turism
Development-oriented Thesis and Expert-level Communications
Spanish: Español del turismo
S´il vous plait
German Language in Services
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen

- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
- Osaa toimia tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan lainsäädäntöä
- Osaa käyttää matkailu- ja ravitsemisalan sähköisiä työvälineitä
- Osaa kehittää, markkinoida ja myydä matkailu- ja ravitsemisalan palveluita ja tuotteita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti eri kohderyhmille huomioiden eri kanavat sekä kestävän kehityksen periaatteet
- Osaa käyttää paikallisuutta voimavarana palveluliiketoiminnan kehittämisessä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaprosessien kannattavuuden, taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden merkityksen osana strategista ja operatiivista päätöksentekoa
- Hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisen taloushallinnon ja osaa hinnoitella palveluita ja tuotteita kannattavasti ja vastuullisesti
- Ymmärtää toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset sekä osaa toimia vastuullisesti globaalissa toimintaympäristössä
- Tuntee yritystoiminnan rahoituskanavat ja pystyy hyödyntämään niitä

Tourism in a Northern and Global Operating Environment
Successful Tourism Business
Product Expertise
Controlling and Managing Profitability
Tourism Legislation
Managing Operating Concepts for Tourism
Management and Pre-emptive Development of Tourism Business
Strengthening Personal Expertise
Basic Practical Training
Thesis Planning Phase
Thesis Implementation Phase
Thesis Finishing Phase
Vieraanvaraisuusosaaminen

- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet
- Osaa toimia alan työtehtävissä ja tuntee alan työ- ja toimintaympäristöt
- Tietää matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisia työtehtäviä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävien monialaisuuden ja joustavan luonteen
- Kykenee kuvaamaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä ja työprosesseja
- Tuntee matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön
- Omaksuu vieraanvaraisen palveluasenteen osaksi omaa toimintaa
- Tuntee ja noudattaa kansainvälisiä tapakulttuuriperiaatteita kaikessa toiminnassaan
- Osaa huomioida toiminnassaan asiakaslähtöisen ja vuorovaikutteisen sekä vieraanvaraisen toimintatavan
- Hallitsee hyvinvoivan työyhteisön työkaluja
- Osaa kehittää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisesta kilpailuetua
- Ymmärtää vieraanvaraisuuden merkityksen kohdeajattelun ja verkostoitumisen näkökulmasta

Managing the Customer Experience
Basic Practical Training
Not grouped
Successful Event
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Ideatakomo II
Ideatakomo I
Safety Competence in Working Life
Managing Personal Resources
Catering Services

Code Name Credits (cr)
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

10
R81ML12OJ Orientation to Tourism Studies 10
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

140
R81ML22OJ Tourism in a Northern and Global Operating Environment 10
R81ML30OJ Project Expertise in Tourism 10
R81ML42OJ Successful Tourism Business 20
R81ML43OJ Communication Skills as an Element of Business Success 10
R81ML44OJ Managing the Customer Experience 15
R81ML31OJ Product Expertise 5
R81ML34OJ Controlling and Managing Profitability 5
R81ML35OJ Tourism Legislation 5
R81ML46OJ Managing Operating Concepts for Tourism 15
R81ML36OJ Language and Cultural Proficiency in Tourism 5
R81ML29OJ Proffs inom turism 5
R81ML37OJ Management and Pre-emptive Development of Tourism Business 15
R81ML40OJ Career Planning and Competence Branding 5
R81ML45OJ Strengthening Personal Expertise 10
R81ML41OJ Development-oriented Thesis and Expert-level Communications 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
R801M168OJ Successful Event 5
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5
R801M161OJ Ideatakomo II 5
R801M160OJ Ideatakomo I 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MRPOJ Catering Services 5
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R81ML71OK
Bachelor´s Thesis

(Choose all )

15
R81ML71AOJ Thesis Planning Phase 5
R81ML71BOJ Thesis Implementation Phase 5
R81ML71COJ Thesis Finishing Phase 5

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page