POISTETTU: ElintarvikeprosessitLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC85
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuasi: • ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa • osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta • osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun • osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa • osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja Geneeriset taidot: Kestävyys ja vastuullisuus Kriittinen ajattelu Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Sisältö
Maitovalmisteiden prosessit. Liha- ja kalavalmisteiden prosessit. Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden prosessit. Viljatuotteiden prosessit. Juomaprosessit. Fermentaatiotekniikat. Pakkausmateriaalit.
Esitietovaatimukset
Ravitsemustieteen perusopinnot.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodlessa ilmoitettava materiaali.
Lisätiedot
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 3. vuosikurssin opiskelijoille.
Toteutustavat
Verkko-opinnot; Luentotallenteet ja luennot (saatavilla tallenteet) ja oppimistehtävät. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.
Suoritustavat
Oppimistehtävät, ryhmätyöskentely. Opintojakson arvosana muodostuu oppimistehtävien perusteella. Opintojakson hyväksyminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien suorittamista.