POISTETTU: Ravitsemustieteen perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC78
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - selittää energia- ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien aineiden vaikutukset elimistössä pääpiirteittäin - selittää eri ravintoaineiden tärkeimmät lähteet, tarpeen ja suositukset - laskea eri ravintoaineiden tarpeen ravitsemussuosituksia hyödyntäen - tulkita eri ravintoaineiden tarvetta ja saantia ravitsemussuosituksia hyödyntäen - käyttää elintarvikkeiden ravintolaskentaohjelmaa Geneeriset taidot: Digitalisaatio; Kriittinen ajattelu; Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen; Vuorovaikutus ja viestintä.
Sisältö
Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Energia ja energiaravintoaineet, vitamiinit, kivennäisaineet, muut ruoan sisältämät aineet. Ravintoaineiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset. Ravinnonsaannin arviointi, ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot.
Esitietovaatimukset
Ei edellytä edeltäviä opintoja.
Oppimateriaalit
Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (löytyy Oppiportista). Luentomateriaalit ja muu Moodlessa oleva oheismateriaali.
Lisätiedot
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 1. vuosikurssin opiskelijoille.
Toteutustavat
Verkko-opinnot; Verkkotallenteet ja oppimistehtävät Moodlessa sekä verkkotentti. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.
Suoritustavat
Oppimistehtävät, tentti. Opintojakson arvosana muodostuu tenttiarvosanasta asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksyminen edellyttää myös oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista ilmoitettujen aikataulujen puitteissa.