Siirry suoraan sisältöön

POISTETTU: Ravitsemustieteen perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC78

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - selittää energia- ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien aineiden vaikutukset elimistössä pääpiirteittäin - selittää eri ravintoaineiden tärkeimmät lähteet, tarpeen ja suositukset - laskea eri ravintoaineiden tarpeen ravitsemussuosituksia hyödyntäen - tulkita eri ravintoaineiden tarvetta ja saantia ravitsemussuosituksia hyödyntäen - käyttää elintarvikkeiden ravintolaskentaohjelmaa Geneeriset taidot: Digitalisaatio; Kriittinen ajattelu; Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen; Vuorovaikutus ja viestintä.

Sisältö

Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Energia ja energiaravintoaineet, vitamiinit, kivennäisaineet, muut ruoan sisältämät aineet. Ravintoaineiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset. Ravinnonsaannin arviointi, ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot.

Esitietovaatimukset

Ei edellytä edeltäviä opintoja.

Oppimateriaalit

Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (löytyy Oppiportista). Luentomateriaalit ja muu Moodlessa oleva oheismateriaali.

Lisätiedot

Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 1. vuosikurssin opiskelijoille.

Toteutustavat

Verkko-opinnot; Verkkotallenteet ja oppimistehtävät Moodlessa sekä verkkotentti. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.

Suoritustavat

Oppimistehtävät, tentti. Opintojakson arvosana muodostuu tenttiarvosanasta asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksyminen edellyttää myös oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista ilmoitettujen aikataulujen puitteissa.

Siirry alkuun