DELETED: Fundamentals of NutritionLaajuus (5 cr)
Course unit code: C-10088-TL00CC78
General information
- Credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
- Institution
- University of Eastern Finland
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - selittää energia- ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien aineiden vaikutukset elimistössä pääpiirteittäin - selittää eri ravintoaineiden tärkeimmät lähteet, tarpeen ja suositukset - laskea eri ravintoaineiden tarpeen ravitsemussuosituksia hyödyntäen - tulkita eri ravintoaineiden tarvetta ja saantia ravitsemussuosituksia hyödyntäen - käyttää elintarvikkeiden ravintolaskentaohjelmaa Geneeriset taidot: Digitalisaatio; Kriittinen ajattelu; Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen; Vuorovaikutus ja viestintä.
Content
Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Energia ja energiaravintoaineet, vitamiinit, kivennäisaineet, muut ruoan sisältämät aineet. Ravintoaineiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset. Ravinnonsaannin arviointi, ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot.
Qualifications
Ei edellytä edeltäviä opintoja.
Materials
Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (löytyy Oppiportista). Luentomateriaalit ja muu Moodlessa oleva oheismateriaali.
Further information
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 1. vuosikurssin opiskelijoille.
Execution methods
Verkko-opinnot; Verkkotallenteet ja oppimistehtävät Moodlessa sekä verkkotentti. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.
Accomplishment methods
Oppimistehtävät, tentti. Opintojakson arvosana muodostuu tenttiarvosanasta asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksyminen edellyttää myös oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista ilmoitettujen aikataulujen puitteissa.