Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi, Spring 2021: R81M21K

Code: RA81M21K

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Spring 2021
Teaching language
Finnish

Descriptions

Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Suomen pohjoisin restonomikoulutus osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI) ja Lapin korkeakoulukonsernia (LUC) painottaa kestävää matkailua yhtenä strategisena painopisteenä, mikä ohjaa myös opetussuunnitelmaa. Restonomikoulutuksen kehittämisen kärjessä ovat sosiaaliseen vastuullisuuteen, esimiestyöhön sekä ajankohtaisiin teemoihin, luontoon, elämyksiin ja digitalisaatioon liittyvät teemat, jotka näkyvät myös mm. koulutukseen kytkeytyvässä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä palveluissa.

Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.

Kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen on keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueitasi. Opinnoissasi voit syventää ja soveltaa ammatillista osaamistasi muun muassa matkailun liiketoimintaosaamiseen, esimiestaitoihin, työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamiseen sekä matkailun tutkimukseen ja kehittämiseen liittyvillä osa-alueilla.

Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Restonomikoulutus toimii osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin muodostavat Lapin yliopiston matkailututkimus, Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutus sekä Lapin koulutuskeskus REDU:n matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Instituutissa ovat toisin sanoen edustettuina kaikki matkailun koulutustasot. MTI:n myötä osa restonomikoulutuksen opetuksesta (osa ammattiopinnoista sekä kieli- ja viestintäopinnot) toteutetaan yhteistyössä yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa. Tyypillisiä yhteistyön muotoja ovat mm. yhteiset luennot, ryhmätyöt ja projektitehtävät. MTI:n kautta sinulla on myös mahdollisuus halutessasi painottaa restonomitutkintoasi matkailun tutkimukseen valitsemalla tiettyjä opintokokonaisuuksia yliopistosta. Matkailun tutkimuksen opintokokonaisuuden opiskeltuasi voit halutessasi siirtyä joustavammin jatkamaan opintoja yliopiston maisterikoulutuksessa.

Opintoja toteutetaan yhteistyössä myös muun muassa Degree Programme in Tourism -koulutuksen ja Lapin ammattikorkeakoulun muiden koulutuksien kanssa.

TUTKINNON RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu moduulimaisesti opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen.
Restonomikoulutuksen rakenne:
1) perus- ja ammattiopinnot 140 op
2) vapaasti valittavat opinnot 25 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 15 op

Perusopintojen tavoitteena on, että saat valmiudet korkeakoulu- ja restonomiopintojen suorittamiseen sekä osaat käyttää opinnoissa ja tulevissa työtehtävissä tarvittavia työvälineitä.

Ammattiopintojen tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin: matkailualan työ- ja toimintaympäristöihin, matkailualan liiketoimintaosaamiseen, esimies- ja johtamisosaamiseen sekä kieli- ja viestintäosaamiseen siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä sekä hallitset ammattikorkeakouluasetuksen (1129/2014 7§ ja 481/2003 15§-19§) edellyttämän kielitaidon. Voit soveltaa ja syventää ammatillista osaamistasi sisällyttämällä opintoihisi esimerkiksi käytännön esimiestyöhön, matkailualan kehittämiseen tai matkailututkimukseen keskittyviä opintoja ja näin ohjata uraasi jo opintojen aikana.

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.

Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä. Opinnäytetyössä osoitat valmiutesi soveltaa oppimaasi jonkin ammatillisen ongelman ratkaisemiseen tai ammattialasi kehittämiseen.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi.
Vapaasti valittaviin opintoihin voit valita omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi, osaamistasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia ja täydentäviä opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen opintotarjonnasta.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN
1. Vuositeema: Matkailualan perehtyjä
Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailualaan ja matkailun toiminta- ja työympäristöihin. Perehdyt vastuullisen matkailun ja matkailuliiketoiminnan perusteisiin. Vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa projekti-, kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia projektityöstä ja valmiuksia verkostoitumiseen.

2. Vuositeema: Matkailualan harjaantuja
Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä ja alan perustehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta.

3. Vuositeema: Matkailualan soveltaja
Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailun ja matkailukohteiden vastuullisesta johtamisesta sekä konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat toimia vastuullisissa/esimiestehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön ja asiantuntijaviestintään.

4. Vuositeema: Matkailualan kehittäjä
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.

Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) sekä koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-10). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä.

Osaamisalueet/kompetenssit:
- Oppimisen taidot
- Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
- Työyhteisöosaaminen
- Innovaatio-osaaminen
- Kansainvälistymisosaaminen
- Vastuullinen palveluliiketoimintaosaaminen
- Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimiesosaaminen
- Vieraanvaraisuusosaaminen
- Ennakointiosaaminen
- Turvallisuusosaaminen

Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Restonomin opetussuunnitelmaan sisältyy lisäksi läpileikkaavina osaamistavoitteina Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin toiminnan painopistealueet vastuullisuus, turvallisuus ja vieraanvaraisuus.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisinä opintojaksoina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksessa toteutetaan 25 opintopistettä ammattiopintoja englannin kielellä. Lisäksi kansainvälisyyttä toteutetaan vapaasti valittavissa opinnoissa sekä MTIssa ja Lapin AMKissa kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa olevien asiantuntijoiden opetuksessa. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin. Viestintäosaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI
Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisesi kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelijana olet aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisesi subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.

Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.

Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. fyysiset ja virtuaaliset ympäristöt, yhteistyökumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä ja alan yritysten ja organisaatioiden aidot työelämäympäristöt sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmien opetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä. Se palvelee sinua ammatillisen kehittymisen kautta ja edistää tutkinnon valmistumista.

Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.

Oppimista ja osaamisen kehittymistä arvioidaan lukukausitasolla. Oppimisen arvioinnissa huomioidaan sosiaalinen, reflektiivinen, kognitiivinen sekä operationaalinen oppiminen. Näin saat tietoa henkilökohtaisesta oppimisprosessistasi ja ammatillisesta kehittymisestäsi sekä missä oppimisprosessin vaiheessa arviointi tapahtuu. Oppimisprosessin arvioinnissa keskeisiä työvälineitä ovat itse- ja vertaisarviointi sekä palaute. Oppimisen arviointiin osallistuvat sinä itse, ryhmän muut opiskelijat, lukukauden opettajat sekä työelämän edustaja(t).

Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0). Arvioinnin kohteet ja kriteerit esitetään opintojakson toteutussuunnitelmassa, joka käydään läpi ja tarvittaessa tarkennetaan yhdessä opiskelijoiden, ohjaajien ja työelämän kanssa opintojakson alkaessa.

Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijana sinulla on vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.

Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9).

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Spring 2021 Autumn 2021 Spring 2022 Autumn 2022 Spring 2023 Autumn 2023 Spring 2024 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024
RA81M21K-1000
Basic Studies

(Choose all )

5
MATR101 Orientation to Tourism Studies 5 5 5 5
RA81M21K-1001
Compulsory Professional Studies

(Choose all )

95
MATR210 Operating Environment of Tourism 5 5 5 5
MAT201 Introduction to Tourism Phenomenon 5 5 5 5
MATR211 Project Management 5 5 5 5
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5 5 5 5
MATR212 Business Model Project 5 5 5 5
MAT203 Sustainable Tourism Planning 5 5 5 5
MATR204 Safety in Tourism 5 5 5 5
MATR221 Work Communicty Skills 5 5 5 5
MATR222 Employee Experience Management 10 10 10 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5 5 5 5
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10 10 10 10
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5 5 5 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5 5 5 5
MAT301 Destination Management 5 5 5 5
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5 5 5 5
MAT304 Responsible Tourism Management 10 10 10 10
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMV Multidimensional Communication 5 5 5 5
MATVKK Use of Language 5 5 5 5
MATVTL Text Types 5 5 5 5
MATVVV Communication Competence 5 5 5 5
MATVV Communication 0
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
Alternative Professional Studies

(Choose ects: 45 )

20 - 45
MAT401 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
MAT402 Event Tourism 5
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
MAT303 Cultural and Social Studies of Tourism 5
OTMVAL0008 Travel Law 5
YMAT1220 Current Issues in Tourism 1 - 10
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5
R705LL25OJ Providing Experiences and Improving Coping Skills 10
Practical Training

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10 10 10 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20 20 20 20
Bachelor's Thesis

(Choose all )

15
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5 5 5 5
Free-choice Electives

(Choose ects: 25 )

0 - 25
Tourism Research (University of Lapland)

(Choose all )

25
HOPS0001 Personal Study Plan 1
MATY211 Basic Course in Tourism Research 5
MATY313 Advanced Course in Tourism Research 5
TUTA0201 Basic Course on Qualitative Research 5
TUTA0202 Introduction to Quantitative Research 5
YMEN1804 Scientific Information Retrieval 2
TSUO0001 Finnish: Basic Course on Scientific Writing 2
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5 5 5 5
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5
R801MRPOJ Catering Services 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
Total 210 40 45 35 50 40 25 20 20 15 35 15 30 10 25 20 0 20 15 0 35 15 0

Certificate structure

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Professional studies
Operating Environment of Tourism
Introduction to Tourism Phenomenon
Project Management
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Development Skills in Thesis Process
Responsible Tourism Management
Communication
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Cultural and Social Studies of Tourism
Travel Law
Current Issues in Tourism
Project Work in Tourism
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Professional Training
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Bachelor's Thesis
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Basic studies
Orientation to Tourism Studies
Free-choice electives
Personal Study Plan
Basic Course in Tourism Research
Advanced Course in Tourism Research
Basic Course on Qualitative Research
Introduction to Quantitative Research
Scientific Information Retrieval
Finnish: Basic Course on Scientific Writing
Introduction to Tourism Work
Food and Drinking Cultures
Catering Services
German Language in Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Not grouped
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence

Competences

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Responsible Tourism Management
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Participatory Tourism Economies
Cultural and Social Studies of Tourism
Travel Law
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Basic Practical Training
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Ennakointiosaaminen

- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä
- Osaa arvioida omaa työtään kehittymisen näkökulmasta
- Osaa hankkia, soveltaa ja hyödyntää tietoa matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee alan kehitykseen vaikuttavat tekijät ja osaa toimia ennakoivasti ne huomioon ottaen
- Osaa arvioida toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia toiminnassa
- Osaa käyttää ennakoinnin perustyökaluja kuten heikot signaalit, tulevaisuusikkuna ja skenaariot
- Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja
- Osaa ennakoida organisaation tulevia osaamistarpeita ja huomioida ne toiminnassa
- Omaksuu ennakoivan otteen omassa työssään
- Tunnistaa verkostoitumisen ja verkostojen merkityksen ennakoinnissa

Operating Environment of Tourism
Introduction to Tourism Phenomenon
Introduction to Business Skills in Tourism
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Development Skills in Thesis Process
Responsible Tourism Management
Event Tourism
Cultural and Social Studies of Tourism
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
-osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Project Management
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Development Skills in Thesis Process
Project Work in Tourism
Managing e Tourism
Advanced Practical Training
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Operating Environment of Tourism
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Destination Management
Responsible Tourism Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Tourism in the Era of Environmental Crisis
Managing e Tourism
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen

- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen
- Tuntee esimiehen vastuut ja velvollisuudet työyhteisössä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia
- Osaa soveltaa esimiestyön periaatteita eri tilanteisiin ja johtaa inhimillisiä voimavaroja
- Osaa johtaa, arvioida ja kehittää operatiivisia prosesseja
- Pystyy toimimaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
- Osaa ennakoida ja huomioida alan kausiluonteisuuden toiminnassa
- Osaa toimia kehittäjänä ja kehittyvänä esimiehenä matkailu- ja ravitsemisalan eri tehtävissä

Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Development Skills in Thesis Process
Responsible Tourism Management
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Project Work in Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Advanced Practical Training
Food and Drinking Cultures
Catering Services
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientation to Tourism Studies
Introduction to Tourism Phenomenon
Project Management
Development Skills in Thesis Process
Multidimensional Communication
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Introduction to Tourism Work
Turvallisuusosaaminen

- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa
- Tuntee toimintaan vaikuttavat lait ja velvollisuudet sekä sopimusten ja ohjeistusten merkityksen ja osaa huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- Ymmärtää matkailun turvallisuuden arvoketjun
- Osaa toimia vastuullisesti alan työtehtävissä
- Osaa tehdä käytännönläheistä, dokumentoitua omavalvontaa yrityksessä
- Tunnistaa toiminnan kriittisiä pisteitä
- Osaa toimia eri kulttuurien kohdatessa
- Osaa dokumentoida tehtyä turvallisuustyötä
- Ymmärtää positiivisen turvallisuusviestinnän merkityksen
- Ymmärtää riskienhallinnan prosessin ja dokumentoinnin
- Tuntee turvallisuusjohtamisen tavoitteet ja keinot
- Ymmärtää verkostoyhteistyön merkityksen kohteen turvallisuuden edistämisessä
- Osaa kehittää yrityksen turvallisuustasoa ja laatua

Operating Environment of Tourism
Sustainable Tourism Planning
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Destination Management
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Business Model Project
Safety in Tourism
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Development Skills in Thesis Process
Multidimensional Communication
Use of Language
Text Types
Communication Competence
Project Work in Tourism
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Introduction to Tourism Work
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen

- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
- Osaa toimia tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
- Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan lainsäädäntöä
- Osaa käyttää matkailu- ja ravitsemisalan sähköisiä työvälineitä
- Osaa kehittää, markkinoida ja myydä matkailu- ja ravitsemisalan palveluita ja tuotteita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti eri kohderyhmille huomioiden eri kanavat sekä kestävän kehityksen periaatteet
- Osaa käyttää paikallisuutta voimavarana palveluliiketoiminnan kehittämisessä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaprosessien kannattavuuden, taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden merkityksen osana strategista ja operatiivista päätöksentekoa
- Hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisen taloushallinnon ja osaa hinnoitella palveluita ja tuotteita kannattavasti ja vastuullisesti
- Ymmärtää toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset sekä osaa toimia vastuullisesti globaalissa toimintaympäristössä
- Tuntee yritystoiminnan rahoituskanavat ja pystyy hyödyntämään niitä

Introduction to Tourism Phenomenon
Project Management
Introduction to Business Skills in Tourism
Business Model Project
Sustainable Tourism Planning
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Designed Business Models in Tourism
Developing a Successful Tourism Business
Destination Management
Responsible Tourism Management
Event Tourism
Participatory Tourism Economies
Travel Law
Managing e Tourism
Providing Experiences and Improving Coping Skills
Planning Phase of the Bachelor´s Thesis
Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis
Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis
Vieraanvaraisuusosaaminen

- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet
- Osaa toimia alan työtehtävissä ja tuntee alan työ- ja toimintaympäristöt
- Tietää matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisia työtehtäviä
- Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävien monialaisuuden ja joustavan luonteen
- Kykenee kuvaamaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä ja työprosesseja
- Tuntee matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön
- Omaksuu vieraanvaraisen palveluasenteen osaksi omaa toimintaa
- Tuntee ja noudattaa kansainvälisiä tapakulttuuriperiaatteita kaikessa toiminnassaan
- Osaa huomioida toiminnassaan asiakaslähtöisen ja vuorovaikutteisen sekä vieraanvaraisen toimintatavan
- Hallitsee hyvinvoivan työyhteisön työkaluja
- Osaa kehittää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisesta kilpailuetua
- Ymmärtää vieraanvaraisuuden merkityksen kohdeajattelun ja verkostoitumisen näkökulmasta

Orientation to Tourism Studies
Operating Environment of Tourism
Introduction to Tourism Phenomenon
Work Communicty Skills
Employee Experience Management
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing
Customer Experience Management in Tourism
Participatory Tourism Economies
Basic Practical Training
Advanced Practical Training
Introduction to Tourism Work
Food and Drinking Cultures
Catering Services
S´il vous plait
Spanish: Español del turismo
Not grouped
Communication
Swedish, oral skills
Swedish, written skills
English
Current Issues in Tourism
Personal Study Plan
Basic Course in Tourism Research
Advanced Course in Tourism Research
Basic Course on Qualitative Research
Introduction to Quantitative Research
Scientific Information Retrieval
Finnish: Basic Course on Scientific Writing
German Language in Services

Code Name Credits (cr)
RA81M21K-1000
Basic Studies

(Choose all )

5
MATR101 Orientation to Tourism Studies 5
RA81M21K-1001
Compulsory Professional Studies

(Choose all )

95
MATR210 Operating Environment of Tourism 5
MAT201 Introduction to Tourism Phenomenon 5
MATR211 Project Management 5
MAT202 Introduction to Business Skills in Tourism 5
MATR212 Business Model Project 5
MAT203 Sustainable Tourism Planning 5
MATR204 Safety in Tourism 5
MATR221 Work Communicty Skills 5
MATR222 Employee Experience Management 10
MATR224 Collaborative Customer Experience and Digital Marketing 5
MATR223 Customer Experience Management in Tourism 10
MAT302 Designed Business Models in Tourism 5
MATR321 Developing a Successful Tourism Business 5
MAT301 Destination Management 5
MATR310 Development Skills in Thesis Process 5
MAT304 Responsible Tourism Management 10
Language and Communication Studies

(Choose all )

20
MATVMV Multidimensional Communication 5
MATVKK Use of Language 5
MATVTL Text Types 5
MATVVV Communication Competence 5
MATVV Communication 0
MATVRS Swedish, oral skills 0
MATVRK Swedish, written skills 0
MATVE English 0
Alternative Professional Studies

(Choose ects: 45 )

20 - 45
MAT401 Tourism in the Era of Environmental Crisis 5
MAT402 Event Tourism 5
MAT403 Participatory Tourism Economies 5
MAT303 Cultural and Social Studies of Tourism 5
OTMVAL0008 Travel Law 5
YMAT1220 Current Issues in Tourism 1 - 10
R81OJ19PROJ Project Work in Tourism 5 - 10
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5
R705LL25OJ Providing Experiences and Improving Coping Skills 10
Practical Training

(Choose all )

30
R81ML61OJ Basic Practical Training 10
R81ML62OJ Advanced Practical Training 20
Bachelor's Thesis

(Choose all )

15
AMKO001 Planning Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO002 Implementation Phase of the Bachelor´s Thesis 5
AMKO003 Finishing Phase of the Bachelor´s Thesis 5
Free-choice Electives

(Choose ects: 25 )

0 - 25
Tourism Research (University of Lapland)

(Choose all )

25
HOPS0001 Personal Study Plan 1
MATY211 Basic Course in Tourism Research 5
MATY313 Advanced Course in Tourism Research 5
TUTA0201 Basic Course on Qualitative Research 5
TUTA0202 Introduction to Quantitative Research 5
YMEN1804 Scientific Information Retrieval 2
TSUO0001 Finnish: Basic Course on Scientific Writing 2
R81ML80 Introduction to Tourism Work 5
R801M132OJ Food and Drinking Cultures 5
R801MRPOJ Catering Services 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page