Skip to main content

Bachelor of Hospitality Management (blended studies) Rovaniemi, Autumn 2016: RA81M16S

Code: RA81M16S

Degree title
Bachelor of Hospitality Management
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Autumn 2016
Teaching language
Finnish

Descriptions

SUORITETTAVA TUTKINTO Restonomi (AMK)
Kansainväliseksi osaajaksi matkailu- ja ravitsemisalalle!
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksesta valmistut tulevaisuuden kansainväliseksi osaajaksi matkailu- ja ravitsemisalan esimies-, johtamis- ja asiantuntijatehtäviin. Matkailu- ja ravitsemisala on nopeasti kasvava ja kehittyvä elinkeino ja merkittävä työllistäjä. Restonomin opinnot tuottavat osaamista muuttuvan työelämän tarpeisiin ja kasvaviin haasteisiin. Saat laajan ja monipuolisen matkailu- ja ravitsemisalan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja arktisessa toimintaympäristössä. Restonomi työskentelee mm. seuraavilla ammattinimikkeillä:markkinointipäällikkö, myyntisihteeri, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous/kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö/koordinaattori, matkabolggaaja,yrittäjä.
Opiskelu on käytännönläheistä ja perustuu työelämässä tarvittavan osaamisen kasvattamiseen. Se, miten Sinä opit on yhtä tärkeää kuin mitä Sinä opit. Tarjoamme haasteellisen ja kehittävän oppimisympäristön, jossa opit asettamaan itsellesi tavoitteita ja päämääriä, ajattelemaan itsenäisesti ja työskentelemään ryhmän jäsenenä. Yhteistoiminta, vuorovaikutus ja työelämäläheisten ongelmien ratkomien yhdistävät toimijoita opiskelijoista henkilökuntaan. Opinnoissa hyödynnetään virtuaalisia oppimisympäristöjä. Vieraanvaraisuus ja vastuullisuus ovat koulutuksen peruspilareita.
Opetussuunnitelma rakentuu ammatillisen kasvun systemaattiseen kehittymiseen. Kaikille yhteisissä restonomin ammattiopinnoissa keskitytään matkailu- ja ravitsemisalan keskeisiin sisältöihin: alan liiketoimintaosaamiseen, esimiesosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kielitaitoon. Ennakointi- ja turvallisuusosaaminen ovat vahvoja juonteita opinnoissa. Voit painottaa opintojasi oman kiinnostuksen mukaan tapahtumajohtamiseen tai palvelukonseptien ja laadun hallintaan. Molemmissa painopisteissä saat valmiuksia toimia työelämän erilaisissa tehtävissä. Kansainvälisiin tehtäviin Sinua valmentaa mahdollisuus opiskella tai suorittaa harjoittelu ulkomailla. Sinulla on mahdollisuus suorittaa toisen tai toisen ja kolmannen lukuvuoden opinnot englanninkielisen Degree Programme in Tourism -koulutuksen mukana ryhmäkoon niin salliessa ja opiskelijan kielitaito huomioiden.


Painopisteet Lapin ammattikorkeakoulun matkailupalvelujen osaamisalan opetussuunnitelmassa:
Vieraanvaraisuus– tapa viedä pohjoisuus kansainvälisille markkinoille
- Asiakkaan kohtaaminen ja palvelukulttuuri
- Paikallisuuden kunnioittaminen
- Turvallisuuskulttuurin vahvistaminen

Vastuullisuus– tapa ennakoida toimintaympäristön muutoksia eettisesti ja yhteisöllisesti
- Taloudellinen näkökulma
- Ekologinen näkökulma
- Kulttuurinen näkökulma
Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun strategiset painopisteet toteutuvat opetussuunnitelmassa juonteena ja niiden toteutuminen tarkentuu vuosittain laadittavissa toteutussuunnitelmissa. Strategiset painopisteet ovat turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja pohjoinen rajaosaaminen, etäisyyksien hallinta, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys.
TUTKINNON YLEISKUVAUS JA TAVOITTEET1. Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemys

Ammattikorkeakoulujen koulutustehtävän lähtökohdaksi laissa on määritelty työelämä ja sen kehittäminen sekä toisaalta tutkimus ja taiteelliset lähtökohdat (L351/2003). Koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan yhdistäminen sekä toiminnan työelämäläheisyys ja -lähtöisyys katsotaan Lapin ammattikorkeakoulussa edellytykseksi ammattiosaamisen kehittymiselle.

Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemys rakentuu osaamis- ja ongelmaperustaisen oppimisen periaatteille. Ongelmaperustaisen oppimisen lähtökohtana ovat työelämässä kohdattavat ongelmat ja toiminnan keskiössä on oppiminen. Opiskelija on aktiivinen, vastuullinen oman oppimisensa subjekti. Opettaja puolestaan on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja. Oppiminen on yhteisöllistä, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän sosiaalista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteiseen tiedon rakentamiseen. Oppiminen on ammatillisten ongelmien tutkimista ja haasteellista työn tekemistä. Työelämä on kiinteä osa oppimisympäristöjä ja oppimisprosessia. Osaamisen arviointi on keskeinen osa oppimisprosessia.


2. Oppimisympäristöt
Oppiminen ja ammatillinen kasvu toteutuu monipuolisissa ja vaihtelevissa ympäristöissä, joita ovat mm. laboratoriot, virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin eli MTI- kampuksen tilat (opiskelijoiden työskentelytilatsekä tutoriaali- ja ryhmätyötilat) tarjoavat kansainvälisen tason oppimisympäristön. Restonomiopiskelijoiden keskeiset oppimisympäristöt muodostuvat koulun tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi matkailu- ja ravitsemisalan työ- ja toimintaympäristöistä. Harjoittelu toteutuu pääsääntöisesti matkailu- ja ravitsemisalan yrityksissä Lapissa tai ulkomailla. Muina oppimisympäristöinä toimivat kansalliset ja kansainväliset, erityisesti pohjoisen alueen tutkimus- ja kehittämishankkeet, MTI:n monipuolinen valinnaisten opintojen tarjonta samoin kuin opiskelu/harjoittelu kansainvälisessä vaihdossa. Opintoihin liittyvät opinnäytetyöt ovat osa aluekehitystyötä, ja ne toteutetaan työelämälähtöisesti. Opiskelijat voivat tehdä opinnäytetöitään myös ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joissa he voivat hyödyntää Lapin ammattikorkeakoulujen ja yliopiston tarjoamaa monialaista osaamista. Opiskelijoilla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmien opetustarjonnasta, mikä luonnollisella tavalla mahdollistaa monialaisen yhteistyön.   

3. Opintojen kuormittavuus
 
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on keskimäärin 27 tuntia. 
 
 
4. Osaaminen opetussuunnitelmassa

Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien peruselementteinä toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet, kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen. Kompetenssi kuvaa pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä.

Oppilaitoksen opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin sekä koulutuskohtaisiin kompetensseihin, joissa on otettu huomioon Lapin ammattikorkeakoulun ja MTI:n profiloituminen ja strategiset painopistealueet. Yleiset kompetenssit ovat eri koulutusohjelmille yhteisiä yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yleiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yleisten kompetenssien kehittyminen tapahtuu pääsääntöisesti eri opintojaksojen toteutusten kautta. Yleisten työelämävalmiuksien kehittymisessä erityisesti ongelmaperustaisella oppimisella ja oppimisympäristöihin liittyvillä valinnoilla on keskeinen merkitys.
Koulutuskohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen kehittymisen perustan. Osaamiskokonaisuuksien valinta tapahtuu ensisijaisesti koulutusohjelmakohtaisen sisällöllisen ydinosaamisen ehdoilla.
Opetussuunnitelmassa opiskelijoiden oppimisprosessi ja ammatillinen kasvu on tehty näkyväksi ja kuvattu vuositeemoittain etenevänä jatkumona.


Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (HOT)

Aiemmin tai opintojen aikana muualla hankittu osaaminen on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa. Osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta käytetään HOT-menetelmää (aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen).

Laadunhallinta

Ammattikorkeakoulu vastaa koulutuksen ja muun toiminnan laadusta ja jatkuvasta kehittämisestä sekä osallistuu määräajoin ulkopuoliseen laadunarviointiin.

OPINTOJEN RAKENNE JA TOTEUTUSTAPALapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmat rakentuvat opintojaksoista ja teemoista. Restonomin koulutusohjelmassa oppiminen etenee teemakokonaisuuksista rakentuvina opintojaksoina, jotka on jaettu teemoihin. Opintojaksojen ja teemojen sisällöt perustuvat matkailu- ja ravitsemisalan ammatilliseen osaamiseen. Vuositeemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta ja kuvaavat opiskelijan kasvua aloittelijasta kohden korkeatasoista noviisiosaamista – työelämän asiantuntijaa ja kehittäjää.
Restonomikoulutuksen (AMK) rakenne:
- Perusopinnot 10 op
- Ammattiopinnot 140 op
- Vapaasti valittavat opinnot 15 op
- Ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
- Opinnäytetyö 15 op, opinnäytetyöhön liittyviä opintoja sisältyy myös Matkailu- ja ravitsemisalan soveltava tutkiminen –nimiseen opintojaksoon.

Perusopintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle laaja-alainen yleiskuva matkailu- ja ravitsemisalan työstä ja merkityksestä yhteiskunnassa, työelämässä ja kansainvälisesti, perehdyttää opiskelija alan tehtäväalueen yleisiin teoreettisiin perusteisiin ja viestintään.
Ammattiopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija matkailu- ja ravitsemisalan ammatillisiin kokonaisuuksiin ja sovelluksiin sekä tieteellisiin perusteisiin siten, että opiskelija valmistuttuaan kykenee itsenäisesti työskentelemään matkailu- ja ravitsemisalan asiantuntijatehtävissä ja yrittäjänä sekä osallistumaan työyhteisön kehittämiseen. Tavoitteena on antaa hänelle ammattikorkeakoululain 9.5.2003/351 8 §:ssä vaadittava kielitaito. Kieli ja viestintäopintoja toteutetaan integroiden niitä muihin opintoihin ja ne kuvataan opintojaksojen osaamistavoitteissa.
Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä sekä näyttöön perustuvan tieteellisen tiedon tuottamisessa.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista. Niiden kautta opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja yksilöllisen mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi vapaasti valittaviin opintoihin voidaan sisällyttää muiden koulutusohjelmien ja muiden ammattikorkeakorkeakoulujen sekä yliopistojen opintosuorituksia sekä työelämälähtöisiä projekti- ym. opintoja.
SUUNTAUTUMISVAIHTOEHDOT / VALINNAISET OPINNOT Opiskelija valitsee oman koulutusohjelmansa tavoitteiden kannalta oppimista edistäviä vaihtoehtoisia opintoja. Vaihtoehtoisten opintojen, harjoittelujen ja suuntaavien oppimistehtävien kautta opiskelija rakentaa omaa ammattiaan koulutusohjelman tavoitteiden suunnassa.
Arktisen alueen johtava matkailu- ja vieraanvaraisuusalojen asiantuntija:
Tapahtumajohtaminen tarkoittaa tapahtuman kokonaisjohtajuutta, henkilöstö- ja talousjohtamisen, myynnin ja markkinoinnin asiantuntijuutta, joka sisältää käytännön projektiosaamisen, kokemusta tapahtumien kehittämisestä ja riskien hallinasta sekä aktiivisen ja avoimen asenteen verkostotyöskentelyyn.
Matkailu- ja ravitsemispalvelujen konseptointi ja laadunhallinta tarkoittaa palveluliiketoiminnan asiantuntijuutta, joka sisältää ymmärryksen ja käytännön kokemuksen standardoidusta ja innovatiivisesta toimintajärjestelmästä ja myynti- ja markkinointitoiminnasta sekä laadun merkityksestä ja palvelukonseptoinnista.
DPT Experience DesignExperience Design can be seen as a holistic approach of planninganddesigning tourism products, services and events with the focus on the quality of culturally relevant customer experiences which create emotional responses and leave a lasting impression and satisfaction for the user.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2016-2017 2017-2018 2018-2019 2019-2020 Autumn 2016 Spring 2017 Autumn 2017 Spring 2018 Autumn 2018 Spring 2019 Autumn 2019 1. / 2016 2. / 2017 3. / 2017 1. / 2017 2. / 2018 3. / 2018 1. / 2018 2. / 2019 3. / 2019 1. / 2019
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

10
R801M11OK
Introduction to Hospitality Management Studies

(Choose all )

10
R801M11AOJ Study Skills 4 4 4 4
R801M11BOJ Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality 6 6 6 6
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

125
R801M12OK
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M12AOJ What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ? 5 5 5 5
R801M12BOJ Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality 5 5 5 5
R801M13OK
Hospitality and Safety Competence

(Choose all )

10
R801M13AOJ Customer-Oriented Service and Hospitality 5 5 5 5
R801M13BOJ Safety in Tourism and Hospitality 5 5 5 5
R801M14OJ English in Hospitality Industry 5 5 5 5
R801M15OJ Svenska för Gästfrihetsindustrin 5 5 5 5
R801M38OK
Responsible Service Operations in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M38AOJ Competence in Service Operations 5 5 5 5
R801M38BOJ Marketing and Sales in Tourism and Hospitality 5 5 5 5
R801M39OK
Day-to-Day Management in Tourism and Hospitality

(Choose all )

20
R801M39AOJ Financial Operating Environments 5 5 5 5
R801M39BOJ Responsible Management 5 5 5 5
R801M39COJ Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality 5 5 5 5
R801M39DOJ Tourism Legislation 5 5 5 5
R801M22OK
Product Development Competence

(Choose all )

10
R801M22AOJ Designing Products and Experiences 5 5 5 5
R801M22BOJ Product Pricing and Marketing 5 5 5 5
R801M26OK
Responsible and Foresighted Leadership in Service Operations

(Choose all )

15
R801M26AOJ Planning and Developing Human Resources 5 5 5 5
R801M26BOJ Managing Service and Production Processes 5 5 5 5
R801M26COJ Foresighted Business Development and Strategic Leadership 5 5 5 5
R801M28OK
Applied Research in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M28AOJ Project Management 5 5 5 5
R801M28BOJ Methodological Competence in Thesis Writing 5 5 5 5
R801M34OK
Developing Tourism and Hospitality Services

(Choose all )

10
R801M34AOJ Seminars and Symposia 5 5 5 5
R801M34BOJ Development Project 5 5 5 5
VAIOK
OPTIONAL PROFESSIONAL STUDIES

(Choose ects: 20 )

20
R801M17OK
Changing Operating Environments in Tourism and Accommodation Processes

(Choose all )

10
R801M17AOJ The World and Us 5 5 5 5
R801M17BOJ Tourism and Accommodation Services in the Northern Context 5 5 5 5
R801M18OK
Changing Operating Environments in Catering Service Processes

(Choose all )

10
R801M18AOJ Restaurant and Catering Processes in the Northern Context 5 5 5 5
R801M18BOJ The World and Us 5 5 5 5
R801M31OK
Event Management 1

(Choose all )

15
R801M31AOJ From Event Typology to the Completed Event 5 5 5 5
R801M31BOJ Organizing and Coordinating Events 5 5 5 5
R801M31COJ Multi-Dimensional Event Marketing 5 5 5 5
R801M32OK
Conceptualisation and Quality Management in Tourism and Hospitality 1

(Choose all )

15
R801M32AOJ Conceptualised Operating Models 5 5 5 5
R801M32BOJ Conceptualisation and the Operating Environment 5 5 5 5
R801M32COJ Food and Beverage Concepts 5 5 5 5
R801M36OK
Event Management 2

(Choose all )

10
R801M36AOJ Strategic Event Management 5 5 5 5
R801M36BOJ Live Event Simulation 5 5 5 5
R801M37OK
Conceptualisation and Quality Management in Tourism and Hospitality 2

(Choose all )

10
R801M37AOJ Profitability Tracking and Related Tools 5 5 5 5
R801M37BOJ Conceptualisation and Management of Service Processes 5 5 5 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5 5 5 5
R801M161OJ Ideatakomo II 5 5 5 5
R801M160OJ Ideatakomo I 5 5 5 5
801M15MOJ Event Management Project 5 5 5 5
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5 5 5 5
R801MBOJ Personal Branding on Social Media 5 5 5 5
R801M148OJ Entrepreneurship III 5 5 5 5
R801M147OJ Entrepreneurship II 5 5 5 5
R801M146OJ Entrepreneurship I 5 5 5 5
R801MRPOJ Catering Services 5 5 5 5
R801M133AOJ Työvälineohjelmat 5 5 5 5
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5 5 5 5
801M15NOJ Destination Safety 5 5 5 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5 5 5 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5 5 5 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5 5 5 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5 5 5 5
R801MTYOOJ Skills for Working Life 5 5 5 5
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R801M24OJ Basic Professional Practical Training 15 15 15 15
R801M25OJ Advanced Professional Practical Training 15 15 15 15
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R801M35OJ Bachelor´s Thesis 15 15 15 15
Total 210 125 110 70 15 60 65 45 65 35 35 15 60 65 0 45 65 0 35 35 0 15

Certificate structure

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Professional studies
What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ?
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality
Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
English in Hospitality Industry
Svenska för Gästfrihetsindustrin
Competence in Service Operations
Marketing and Sales in Tourism and Hospitality
Financial Operating Environments
Responsible Management
Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality
Tourism Legislation
Designing Products and Experiences
Product Pricing and Marketing
Planning and Developing Human Resources
Managing Service and Production Processes
Foresighted Business Development and Strategic Leadership
Project Management
Methodological Competence in Thesis Writing
Seminars and Symposia
Development Project
The World and Us
Tourism and Accommodation Services in the Northern Context
Restaurant and Catering Processes in the Northern Context
The World and Us
From Event Typology to the Completed Event
Organizing and Coordinating Events
Multi-Dimensional Event Marketing
Conceptualised Operating Models
Conceptualisation and the Operating Environment
Food and Beverage Concepts
Strategic Event Management
Live Event Simulation
Profitability Tracking and Related Tools
Conceptualisation and Management of Service Processes
Professional Training
Basic Professional Practical Training
Advanced Professional Practical Training
Bachelor's Thesis
Bachelor´s Thesis
Basic studies
Study Skills
Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality
Free-choice electives
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Ideatakomo II
Ideatakomo I
Event Management Project
Managing e Tourism
Personal Branding on Social Media
Entrepreneurship III
Entrepreneurship II
Entrepreneurship I
Catering Services
Työvälineohjelmat
Managing Personal Resources
Destination Safety
Spanish: Español del turismo
German Language in Services
S´il vous plait
Safety Competence in Working Life
Skills for Working Life
Not grouped

Competences 2015-2016

Eettinen osaaminen

1. Kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
2. Osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
3. Osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
4. Osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
5. Ymmärtää ja osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
6. Kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Study Skills
Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality
What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ?
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality
Project Management
Methodological Competence in Thesis Writing
The World and Us
Tourism and Accommodation Services in the Northern Context
Restaurant and Catering Processes in the Northern Context
The World and Us
Conceptualised Operating Models
Conceptualisation and the Operating Environment
Food and Beverage Concepts
Profitability Tracking and Related Tools
Conceptualisation and Management of Service Processes
Managing Personal Resources
Bachelor´s Thesis
Ennakointiosaaminen

Perus/itsetaso
1. Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä
2. Osaa arvioida omaa työtään kehittymisen näkökulmasta
3. Osaa hankkia, soveltaa ja hyödyntää tietoa mara-alan työtehtävissä

Yhteisö/esimiestaso
1. Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja
2. Osaa ennakoida organisaation tulevia osaamistarpeita ja huomioida ne toiminnassa

Yhteisötaso/makrotaso
1. Tuntee alan kehitykseen vaikuttavat tekijät ja osaa toimia ennakoivasti ne huomioon ottaen
2. Osaa arvioida toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia toiminnassa

Designing Products and Experiences
Product Pricing and Marketing
Seminars and Symposia
Development Project
Advanced Professional Practical Training
Bachelor´s Thesis
Innovaatio-osaaminen

1. Kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
2. Ymmärtää projektin hallintaan vaikuttavat keskeiset tekijät ja osaa työskennellä projekteissa
3. Osaa toteuttaa monialaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä

Designing Products and Experiences
Product Pricing and Marketing
Planning and Developing Human Resources
Managing Service and Production Processes
Foresighted Business Development and Strategic Leadership
Project Management
Methodological Competence in Thesis Writing
Seminars and Symposia
Development Project
From Event Typology to the Completed Event
Organizing and Coordinating Events
Multi-Dimensional Event Marketing
Strategic Event Management
Live Event Simulation
Event Management Project
Personal Branding on Social Media
Bachelor´s Thesis
Kansainvälistymisosaaminen

1. Omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
2. Kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
3. Osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
English in Hospitality Industry
Svenska för Gästfrihetsindustrin
Seminars and Symposia
Development Project
The World and Us
Tourism and Accommodation Services in the Northern Context
Restaurant and Catering Processes in the Northern Context
The World and Us
Spanish: Español del turismo
German Language in Services
S´il vous plait
Advanced Professional Practical Training
Kulttuurien ja viestinnän osaaminen

Itse/perustaso
1. Tuntee oman kulttuuritaustansa
2. Osaa toimia alaisena/työyhteisön jäsenenä monikulttuurisissa palveluympäristöissä
3. Osaa toimia eri kulttuuritaustaisten asiakkaiden tarpeita ja toimintatapoja huomioiden
4. Osaa viestiä monikulttuurisissa ympäristöissä
5. Tuntee ja osaa käyttää mara-alan kansainvälistä peruskäsitteistöä
6. Osaa viestiä mara-alan tehtävissä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja vähintään yhdellä muulla kielellä

Yhteisö/esimiestaso
1. Tuntee lappilaisen ja arktisen toimintaympäristön
2. Osaa hyödyntää vastuullisesti paikallista kulttuuria työssään
3. Osaa kehittää ja tuottaa palveluita kohteessa yhteistyössä/verkostossa kansainvälisen asiakaskunnan tarpeisiin räätälöiden
4. Ottaa viestinnässään huomioon vastaanottajan, tilanteen, kanavan ja alan vaatimukset
5. Osaa toimia esimiehenä monikulttuurisissa palveluympäristöissä
6. Osaa viestiä ymmärrettävästi, jäsentyneesti ja vakuuttavasti sekä kirjallisesti että suullisesti
7. Osaa viestiä sekä oman alan että ulkopuoliselle yleisölle

Yhteiskunta/makrotaso
1. Tuntee toimintaympäristön glokaaliset sidokset ja osaa huomioida niitä toiminnassa
2. Osaa hankkia ja käyttää alalla tarvittavaa tietoa eri lähteistä ja arvioida sitä kriittisesti
3. Osaa popularisoida oman alansa tutkittua tietoa
4. Osaa luoda kansainvälisiä kontakteja ja toimia aktiivisesti kansainvälisessä verkostossa

Study Skills
Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality
Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
English in Hospitality Industry
Svenska för Gästfrihetsindustrin
The World and Us
Tourism and Accommodation Services in the Northern Context
Restaurant and Catering Processes in the Northern Context
The World and Us
Spanish: Español del turismo
S´il vous plait
Basic Professional Practical Training
Bachelor´s Thesis
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimiesosaaminen

Itse/perustaso
1. Osaa toimia eettisesti ja vastuullisesti
2. Tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa työyhteisössä

Yhteisö/Esimiestaso
1. Osaa soveltaa esimiestyön periaatteita eri tilanteisiin ja johtaa inhimillisiä voimavaroja
2. Toimii kehittäjänä ja kehittyvänä esimiehenä alan eri tehtävissä
3. Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia
4. Osaa johtaa, arvioida ja kehittää operatiivisia prosesseja

Yhteiskunta / makrotaso
1. Pystyy toimimaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
2. Osaa ennakoida ja huomioida alan kausiluonteisuuden toiminnassa

Planning and Developing Human Resources
Managing Service and Production Processes
Foresighted Business Development and Strategic Leadership
Managing e Tourism
Advanced Professional Practical Training
Oppimisen taidot

1. Osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
2. Osaa hankkia, käsitellä, arvioida ja soveltaa tietoa kriittisesti
3. Kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta
4. Osaa asettaa itselleen ammatillisia tavoitteita

Study Skills
Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality
Managing Personal Resources
Turvallisuusosaaminen

Itse – perustaso
1. Osaa ottaa toiminnassaan huomioon alalle suunnattuja suosituksia ja ohjeistuksia (passit)
2. Osaa toimia turvallisesti mara-alan suorittavissa työtehtävissä

Yhteisö / esimies
1. Ymmärtää osaa ennakoivasti ottaa huomioon tuotevastuun ja -turvallisuuden
2. Osaa johtaa ja kehittää alan työtehtäviä ja työprosesseja turvallisuutta huomioiden
3. Tuntee mara-alaa koskettavaa lainsäädäntöä ja velvoitteita ja osaa huomioida ne organisaation toiminnassa
4. Tiedostaa riskianalyysien tärkeyden omassa toiminnassaan ja osaa toimia halliten riskejä
5. Osaa varautua tilanteiden edellyttämään turvallisuusviestintään

Yhteiskunta / makrotaso
1. Osaa soveltaa ja hyödyntää turvallisuustietoa mara-alalla
2. Osaa huomioida turvallisuuden osana palveluliiketoiminnan kehittämistä
3. Osaa toimia aktiivisesti alueellisen turvallisuuden vahvistamiseksi

What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ?
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality
Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
Seminars and Symposia
Development Project
Basic Professional Practical Training
Advanced Professional Practical Training
Työyhteisöosaaminen

1. Osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
2. Osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa, erityisesti oman alansa asiakas- ja kokoustilanteissa
3. Osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
4. Kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
5. Osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
6. Ymmärtää oman alansa henkilöstöjohtamisen ja esimiestyön periaatteet
7. Kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

Study Skills
Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality
What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ?
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality
Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
Competence in Service Operations
Marketing and Sales in Tourism and Hospitality
Financial Operating Environments
Responsible Management
Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality
Tourism Legislation
Planning and Developing Human Resources
Managing Service and Production Processes
Foresighted Business Development and Strategic Leadership
Event Management Project
Managing e Tourism
Personal Branding on Social Media
Managing Personal Resources
Basic Professional Practical Training
Advanced Professional Practical Training
Vastuullinen palveluliiketoimintaosaaminen

Itse/perustaso
1. Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
2. Osaa käyttää matkailu- ja ravitsemisalan sähköisiä työvälineitä
3. Osaa toimia tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä
4. Tuntee ja osaa soveltaa matkailu- ja ravitsemisalan lainsäädäntöä

Yhteisö/Esimiestaso
1. Osaa kehittää, markkinoida ja myydä matkailu- ja ravitsemisalan palveluita ja tuotteita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti eri kohderyhmille huomioiden eri kanavat sekä kestävän kehityksen periaatteet
2. Osaa käyttää paikallisuutta voimavarana palveluliiketoiminnan kehittämisessä
3. Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaprosessien kannattavuuden, taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden merkityksen osana strategista ja operatiivista päätöksentekoa
4. Hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisen taloushallinnon ja osaa hinnoitella palveluita ja tuotteita kannattavasti ja vastuullisesti

Yhteiskunta / makrotaso
1. Ymmärtää toimintaympäristön muutokset ja niiden vaikutukset sekä osaa toimia vastuullisesti globaalissa toimintaympäristössä
2. Tuntee matkailu- ja ravitsemisalan yritystoiminnan rahoituskanavat ja pystyy hyödyntämään niitä

Competence in Service Operations
Marketing and Sales in Tourism and Hospitality
Financial Operating Environments
Responsible Management
Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality
Tourism Legislation
Designing Products and Experiences
Product Pricing and Marketing
Project Management
Methodological Competence in Thesis Writing
Seminars and Symposia
Development Project
From Event Typology to the Completed Event
Organizing and Coordinating Events
Multi-Dimensional Event Marketing
Conceptualised Operating Models
Conceptualisation and the Operating Environment
Food and Beverage Concepts
Strategic Event Management
Live Event Simulation
Profitability Tracking and Related Tools
Conceptualisation and Management of Service Processes
Catering Services
Destination Safety
Advanced Professional Practical Training
Vieraanvaraisuusosaaminen

Itse/perustaso
1. Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen.
2. Osaa toimia alan perustyötehtävissä ja tuntee alan työ- ja toimintaympäristöt
3. Arvostaa matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisia työtehtäviä
4. Ymmärtää matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävien monialaisuuden ja joustavan luonteen
5. Kykenee kuvaamaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä ja työprosesseja
6. Omaksuu lappilaisen ”hööliyden” ja palveluasenteen osaksi omaa toimintaa
7. Tuntee ja noudattaa kansainvälisiä tapakulttuuriperiaatteita kaikessa toiminnassaan
8. Osaa huomioida toiminnassaan asiakaslähtöisen ja vuorovaikutteisen sekä vieraanvaraisen toimintatavan

Yhteisö/Esimiestaso
1. Hallitsee hyvinvoivan työyhteisön työkaluja
2. Osaa kehittää palvelu- ja vieraanvaraisuusosaamisesta kilpailuetua

Yhteiskunta/makrotaso
1. Ymmärtää vieraanvaraisuuden merkityksen kohdeajattelun ja verkostoitumisen näkökulmasta

What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ?
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality
Customer-Oriented Service and Hospitality
Safety in Tourism and Hospitality
The World and Us
Tourism and Accommodation Services in the Northern Context
Restaurant and Catering Processes in the Northern Context
The World and Us
Catering Services
Destination Safety
German Language in Services
Basic Professional Practical Training
Advanced Professional Practical Training
Yrittäjyys- ja liiketoimintaosaaminen

1. Ymmärtää oman alan yritystoiminnan mahdollisuudet
2. Saa omakohtaisen näkemyksen yritystoiminnasta
3. Ymmärtää kannattavan ja asiakaslähtöisen yritystoiminnan periaatteet
4. Osaa tuotteistaa, hinnoitella, markkinoida ja myydä omaa osaamistaan
5. Ymmärtää kilpailulainsäädännön merkityksen hankinnoissa sekä ostajan että myyjän näkökulmasta

Competence in Service Operations
Marketing and Sales in Tourism and Hospitality
Financial Operating Environments
Responsible Management
Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality
Tourism Legislation
Planning and Developing Human Resources
Managing Service and Production Processes
Foresighted Business Development and Strategic Leadership
From Event Typology to the Completed Event
Organizing and Coordinating Events
Multi-Dimensional Event Marketing
Conceptualised Operating Models
Conceptualisation and the Operating Environment
Food and Beverage Concepts
Strategic Event Management
Live Event Simulation
Profitability Tracking and Related Tools
Conceptualisation and Management of Service Processes
Not grouped
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Ideatakomo II
Ideatakomo I
Entrepreneurship III
Entrepreneurship II
Entrepreneurship I
Työvälineohjelmat
Safety Competence in Working Life
Skills for Working Life

Code Name Credits (cr)
AMK_PERTR
BASIC STUDIES

(Choose all )

10
R801M11OK
Introduction to Hospitality Management Studies

(Choose all )

10
R801M11AOJ Study Skills 4
R801M11BOJ Professional Competence Skills in Tourism and Hospitality 6
AMMTR
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

125
R801M12OK
Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M12AOJ What Does a Bachelor of Hospitality Management Do ? 5
R801M12BOJ Basic Knowledge and Skills in Tourism and Hospitality 5
R801M13OK
Hospitality and Safety Competence

(Choose all )

10
R801M13AOJ Customer-Oriented Service and Hospitality 5
R801M13BOJ Safety in Tourism and Hospitality 5
R801M14OJ English in Hospitality Industry 5
R801M15OJ Svenska för Gästfrihetsindustrin 5
R801M38OK
Responsible Service Operations in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M38AOJ Competence in Service Operations 5
R801M38BOJ Marketing and Sales in Tourism and Hospitality 5
R801M39OK
Day-to-Day Management in Tourism and Hospitality

(Choose all )

20
R801M39AOJ Financial Operating Environments 5
R801M39BOJ Responsible Management 5
R801M39COJ Purchases and Procurement in Tourism and Hospitality 5
R801M39DOJ Tourism Legislation 5
R801M22OK
Product Development Competence

(Choose all )

10
R801M22AOJ Designing Products and Experiences 5
R801M22BOJ Product Pricing and Marketing 5
R801M26OK
Responsible and Foresighted Leadership in Service Operations

(Choose all )

15
R801M26AOJ Planning and Developing Human Resources 5
R801M26BOJ Managing Service and Production Processes 5
R801M26COJ Foresighted Business Development and Strategic Leadership 5
R801M28OK
Applied Research in Tourism and Hospitality

(Choose all )

10
R801M28AOJ Project Management 5
R801M28BOJ Methodological Competence in Thesis Writing 5
R801M34OK
Developing Tourism and Hospitality Services

(Choose all )

10
R801M34AOJ Seminars and Symposia 5
R801M34BOJ Development Project 5
VAIOK
OPTIONAL PROFESSIONAL STUDIES

(Choose ects: 20 )

20
R801M17OK
Changing Operating Environments in Tourism and Accommodation Processes

(Choose all )

10
R801M17AOJ The World and Us 5
R801M17BOJ Tourism and Accommodation Services in the Northern Context 5
R801M18OK
Changing Operating Environments in Catering Service Processes

(Choose all )

10
R801M18AOJ Restaurant and Catering Processes in the Northern Context 5
R801M18BOJ The World and Us 5
R801M31OK
Event Management 1

(Choose all )

15
R801M31AOJ From Event Typology to the Completed Event 5
R801M31BOJ Organizing and Coordinating Events 5
R801M31COJ Multi-Dimensional Event Marketing 5
R801M32OK
Conceptualisation and Quality Management in Tourism and Hospitality 1

(Choose all )

15
R801M32AOJ Conceptualised Operating Models 5
R801M32BOJ Conceptualisation and the Operating Environment 5
R801M32COJ Food and Beverage Concepts 5
R801M36OK
Event Management 2

(Choose all )

10
R801M36AOJ Strategic Event Management 5
R801M36BOJ Live Event Simulation 5
R801M37OK
Conceptualisation and Quality Management in Tourism and Hospitality 2

(Choose all )

10
R801M37AOJ Profitability Tracking and Related Tools 5
R801M37BOJ Conceptualisation and Management of Service Processes 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
R801M164OJ Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5
R801M161OJ Ideatakomo II 5
R801M160OJ Ideatakomo I 5
801M15MOJ Event Management Project 5
R801MMANAGIOJ Managing e Tourism 5
R801MBOJ Personal Branding on Social Media 5
R801M148OJ Entrepreneurship III 5
R801M147OJ Entrepreneurship II 5
R801M146OJ Entrepreneurship I 5
R801MRPOJ Catering Services 5
R801M133AOJ Työvälineohjelmat 5
R801MOVHOJ Managing Personal Resources 5
801M15NOJ Destination Safety 5
801MKTESOJ Spanish: Español del turismo 5
R801MKTGLOJ German Language in Services 5
R801MKTRAOJ S´il vous plait 5
R801M152OJ Safety Competence in Working Life 5
R801MTYOOJ Skills for Working Life 5
HARJOITTTR
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
R801M24OJ Basic Professional Practical Training 15
R801M25OJ Advanced Professional Practical Training 15
OPINNATR
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

15
R801M35OJ Bachelor´s Thesis 15

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page