Matkailu- ja ravitsemisalan ostot ja hankinnat (5op)
Opintojakson tunnus: R801M39COJ
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää hinnoittelun sekä kestävän osto- ja hankintatoiminnan merkityksen menestyvän liiketoiminnan lähtökohtina. Hän ymmärtää kilpailutuksen merkityksen hankinnoissa sekä ostajan että myyjän näkökulmasta ja osaa ostaa ja tehdä hankintoja taloudellisesti ja vastuullisesti. Opiskelija osaa vertailla hankintojen ja asiakaslähtöisesti tuotettavien palveluiden kustannuksia ja kokonaislaatua verkostoituneessa toimintaympäristössä.
- Yrityksen osto- ja hankintatoiminnot osana logistisia ratkaisuja
- Kustannusten ja laadun merkitys osto- ja hankintapäätöksissä
- Hankintalainsäädäntö
- Kilpailutusprosessit
- Pohjoisen matkailu- ja ravitsemisalan palvelu- ja tuotantoverkostot
Sisältö
- Yrityksen osto- ja hankintatoiminnot osana logistisia ratkaisuja
- Kustannusten ja laadun merkitys osto- ja hankintapäätöksissä
- Hankintalainsäädäntö
- Kilpailutusprosessit
- Pohjoisen matkailu- ja ravitsemisalan palvelu- ja tuotantoverkostot
- Tarjouskirjeenvaihto
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tieto puuttuu