Skip to main content

Tourism in a Northern and Global Operating Environment (10cr)

Code: R81ML22OJ-19002

General information


Enrollment
11.11.2019 - 31.01.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 19.04.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
10 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Bachelor of Hospitality Management
Campus
Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism
Teachers
Petri Pälli
Mervi Angeria
Teacher in charge
Mervi Angeria
Course
R81ML22OJ

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

- Matkailun keskeiset käsitteet ja määritelmät
- Matkailun globaali ja pohjoinen toimintaympäristö, globaalit muutostekijät ja trendit
- Vastuullinen matkailu ja matkailun vaikutuksien arviointi
- Turvallisuus

Objective

Tieto puuttuu

Content

Tieto puuttuu

Location and time

Opintojakso toteutetaan monimuotototeutuksena Adobe Connectissa ja Moodlessa.

Materials

Alkoholilainsäädäntö ja alkoholin anniskeluun liittyvät ohjeistukset
Edelheim, J.& Ilola, H. (toim.) 2018. Matkailututkimuksen avainkäsitteet. Rovaniemi: Lapland University Press.
Elintarvikehygieniaan liittyvä lainsäädäntö ja asetukset
Fletcher, J. - Fyall, A. - Gilbert, D.& Wanhill, S. 2013. An Introduction to Tourism. In J. Fletcher et al. (eds.) Tourism: Principles and Practice (5th Edition). Harlow, England: Pearson, 1-8.
Iivari, P. 2012. Matkailun turvallisuus: Globaalit muutokset - paikalliset vaikutukset. Rovaniemi: Rovaniemen ammattikorkeakoulu.
Kuluttajaturvallisuuslainsäädäntö
Lapin ammattikorkeakoulu. 2015. Matkailun turvallisuustyökalut. Viitattu 17.1.2018 https://blogi.eoppimispalvelut.fi/turvallisuusnormisto/.
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä. 2016. Turisti turvassa: Lyhyt oppimäärä. Rovaniemi: Rovaniemen koulutuskuntayhtymä.
Ruokatieto yhdistys ry. 2018. Lupa kokata - elintarvikehygienian perusteet. Viitattu 17.1.2018 https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet.
UNWTO. 2018. Tourism Highlights 2018. Viitattu 3.12.2018 https://www.e-unwto.org/doi/pdf/10.18111/9789284419876.
Veijola, S. (toim.) 2013. Matkailututkimuksen lukukirja. Rovaniemi: Lapin yliopistokustannus.

Teaching methods

Opintojakso toteutetaan monimuotototeutuksena Adobe Connectissa ja Moodlessa. Opintojaksoon sisältyy itseopiskelumateriaaleja ja itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä, nauhoitettuja luentoja, ohjauskeskusteluja sekä erilaisia osaamisen näyttöjä.

Employer connections

Opintojakson teemat liittyvät lukukauden oppimisprojektiin.

Exam schedules

Tentti tehdään Moodlessa. Uusintatentistä sovitaan erikseen.

International connections

Opintojaksolla hyödynnetään osin englanninkielistä materiaalia.

Completion alternatives

Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti tekemällä vaaditut tehtävät ja tentin.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Tieto puuttuu

Assessment criteria, good (3)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet. Hän tietää vastuullisen matkailun periaatteet ja ymmärtää sen merkityksen pohjoisessa toimintaympäristössä. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä ja suunnitella yrityksen omavalvontaa. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat.
Hyvä (4)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet. Hän tietää vastuullisen matkailun periaatteet ja ymmärtää sen merkityksen sekä kykenee soveltamaan niitä pohjoiseen toimintaympäristöön. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä kattavasti ja suunnitella yrityksen omavalvontaa kattavasti. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat erittäin hyvin.

Assessment criteria, excellent (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa analysoida kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti ja monipuolisesti. Hän osaa kuvata arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön peruspiirteet sekä vastuullisen matkailun periaatteet kattavasti ja monipuolisesti. Hän osaa analysoida matkailun vaikutuksia sekä vastuullisen matkailun merkitystä pohjoisessa toimintaympäristössä kattavasti, monipuolisesti ja kriittisesti. Opiskelija osaa kuvata matkailualan turvallisuustekijöitä ja suunnitella yrityksen omavalvontaa kattavasti ja monipuolisesti. Hän hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusasiat erinomaisesti.

Qualifications

NULL

Go back to top of page