Responsible and resource-wise business (5cr)
Code: YAMK183-3001
General information
- Enrollment
- 02.08.2023 - 20.08.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2023 - 31.12.2023
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Master's Degree Programmes
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 35
- Groups
-
R64MY23SKestävän tuotannon kehittäminen
- Course
- YAMK183
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija tuntee vihreän talouden periaatteet sekä vastuullisen ja resurssiviisaan yritystoiminnan toimintatavat. Hän osaa kertoa eri tavoista edistää ilmastoneutraalisuutta yritystoiminnassa. Hän osaa soveltaa vastuullisen ja resurssiviisaan liiketoiminnan kehittämismenetelmiä yritystoiminnassa.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: kestävä kehitys, ennakoiva kehittämien, oppimaan oppiminen, työelämässä toimiminen
Content
- Vastuullinen liiketoiminta kestävän kehityksen näkökulmasta
- Raaka-aineiden säästäminen kiertotalouden, energiatehokkuuden ja yritysten yhteistoiminnan avulla
- Resurssiviisauden vaikutus yhteiskunnan toiminnan indikaattoreihin ja ympäristöön.
- Resurssiviisaan ja vastuullisen toiminnan kehittäminen yrityksissä
Assessment criteria, satisfactory (1)
0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.
1-2: Opiskelija
Opiskelija
- tunnistaa vastuulliseen ja resurssiviisaaseen liiketoimintaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä osaa kertoa pääkohtia yritysten hiilijalanjäljen muodostumisesta.
- osaa eritellä yrityksen liiketoimintaa taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen sekä kertoa resurssien viisaasta käytöstä yhteiskunnan kestävän kehityksen näkökulmasta.
- tietää yritys- ja yhteiskuntavastuun piirteitä ja osaa hahmottaa yrityksen kokonaiskuvaa näiden pohjalta sekä tuntee vähintään yhden käytännön esimerkin resurssiviisaan toimintamallin toteuttamisesta.
Assessment criteria, good (3)
3-4: Opiskelija
- arvioi yritysten vaikutuksia ympäristöönsä eri indikaattoreiden avulla sekä kehittää sen pohjalta käytännön kehittämistoimia kohti kestävämpää toimintatapaa.
- tietää kuluttajien ja yritysten energiatalouteen sekä liikkumiseen vaikuttavista tekijöistä ja osaa määritellä energiansäästötoimenpiteitä sekä uusiutuvien energialähteiden mahdollisuuksia kulutusyksiköittäin.
- osoittaa erilaisia keinoja veden, ruoan ja jätteiden kestävän käytön tehostamiseksi kuluttajilla ja yhteisöissä.
Assessment criteria, excellent (5)
5: Opiskelija
- kehittää alakohtaisia toimenpiteitä yritysten taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen vastuun kehittämiseksi tapauskohtaisia tekijöitä huomioiden.
- tunnistaa ja perustelee energiatalouden tehostamista parantavia toimenpiteitä yrityskohtaisesti hyödyntäen uutta tekniikkaa ja uusiutuvien energialähteiden mahdollisuuksia kulutusyksiköittäin.
- löytää tapauskohtaisia mahdollisuuksia veden ja ruoan käytön tehostamiseksi yhteiskunnassa sekä toimintamalleja jätteiden muuttamiseksi raaka-aineeksi ja energiaksi monin eri tavoin.