Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta (5op)

Toteutuksen tunnus: YAMK183-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2023 - 20.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 35
Ryhmät
R64MY23S
Kestävän tuotannon kehittäminen
Opintojakso
YAMK183

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee vihreän talouden periaatteet sekä vastuullisen ja resurssiviisaan yritystoiminnan toimintatavat. Hän osaa kertoa eri tavoista edistää ilmastoneutraalisuutta yritystoiminnassa. Hän osaa soveltaa vastuullisen ja resurssiviisaan liiketoiminnan kehittämismenetelmiä yritystoiminnassa.

Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: kestävä kehitys, ennakoiva kehittämien, oppimaan oppiminen, työelämässä toimiminen

Sisältö

- Vastuullinen liiketoiminta kestävän kehityksen näkökulmasta
- Raaka-aineiden säästäminen kiertotalouden, energiatehokkuuden ja yritysten yhteistoiminnan avulla
- Resurssiviisauden vaikutus yhteiskunnan toiminnan indikaattoreihin ja ympäristöön.
- Resurssiviisaan ja vastuullisen toiminnan kehittäminen yrityksissä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.

1-2: Opiskelija
Opiskelija
- tunnistaa vastuulliseen ja resurssiviisaaseen liiketoimintaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä osaa kertoa pääkohtia yritysten hiilijalanjäljen muodostumisesta.
- osaa eritellä yrityksen liiketoimintaa taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen sekä kertoa resurssien viisaasta käytöstä yhteiskunnan kestävän kehityksen näkökulmasta.
- tietää yritys- ja yhteiskuntavastuun piirteitä ja osaa hahmottaa yrityksen kokonaiskuvaa näiden pohjalta sekä tuntee vähintään yhden käytännön esimerkin resurssiviisaan toimintamallin toteuttamisesta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4: Opiskelija
- arvioi yritysten vaikutuksia ympäristöönsä eri indikaattoreiden avulla sekä kehittää sen pohjalta käytännön kehittämistoimia kohti kestävämpää toimintatapaa.
- tietää kuluttajien ja yritysten energiatalouteen sekä liikkumiseen vaikuttavista tekijöistä ja osaa määritellä energiansäästötoimenpiteitä sekä uusiutuvien energialähteiden mahdollisuuksia kulutusyksiköittäin.
- osoittaa erilaisia keinoja veden, ruoan ja jätteiden kestävän käytön tehostamiseksi kuluttajilla ja yhteisöissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5: Opiskelija
- kehittää alakohtaisia toimenpiteitä yritysten taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen vastuun kehittämiseksi tapauskohtaisia tekijöitä huomioiden.
- tunnistaa ja perustelee energiatalouden tehostamista parantavia toimenpiteitä yrityskohtaisesti hyödyntäen uutta tekniikkaa ja uusiutuvien energialähteiden mahdollisuuksia kulutusyksiköittäin.
- löytää tapauskohtaisia mahdollisuuksia veden ja ruoan käytön tehostamiseksi yhteiskunnassa sekä toimintamalleja jätteiden muuttamiseksi raaka-aineeksi ja energiaksi monin eri tavoin.

Siirry alkuun