Principles of sustainable development and operating models in business (5 cr)
Code: YAMK181-3001
General information
- Enrollment
- 03.07.2023 - 20.08.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2023 - 31.12.2023
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Master's Degree Programmes
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 35
- Groups
-
R64MY23SKestävän tuotannon kehittäminen
- Course
- YAMK181
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija tietää tuotantoon ja kulutukseen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet sekä osaa soveltaa niitä kestävän tuotantotoiminnan kehittämisessä. Hän tietää kiertotalouden toimintaperiaatteet ja -mallit erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osaa soveltaa niitä yritystasolla. Hän ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön eri toteutustavoissa.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: ennakoiva kehittäminen, työelämässä toiminen ja kestävä kehitys
Content
- Kestävän kehityksen periaatteet YK:n Agenta2030 ohjelman sekä Euroopan vihreän kehityksen strategian pohjalta
- Kiertotalouden tavoitteet ja toimintamallit eri arvoketjuissa
- Luonnon monimuotoisuus osana ihmisen ja luonnon hyvinvointia sekä kestävää kehitystä
- Hiilineutraalisuuden globaalit tavoitteet sekä niiden toteuttamismahdollisuuksien kartoitus
- Kestävän tuotannon kehittämismahdollisuudet yritystasolla
Assessment criteria, satisfactory (1)
0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.
1-2: Opiskelija
- tunnistaa tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä löytää niistä yhtymäkohtia kestävän tuotantotoiminnan kehittämiseen.
- osaa kertoa kiertotalouden toimintaperiaatteet keskeisiltä osin sekä esittää esimerkkejä tuotannon arvoketjuista yrityksissä.
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen keskeiset syyt ja kykenee määrittelemään luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä kehittämistarpeita.
Assessment criteria, good (3)
3-4: Opiskelija
- osaa tarkastella tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita monipuolisesti sekä hyödyntää niitä eri tyyppisten tuotantoyritysten uudistamisessa kohti kestävämpää toimintatapaa.
- ymmärtää kiertotalouden toimintaperiaatteen ja yleisimmät toimintamallit biotalouden arvoketjuissa ja yrityksissä.
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön toteutustavoissa.
Assessment criteria, excellent (5)
5: Opiskelija
- osaa soveltaa kestävän kehityksen mahdollisuuksia tuotannon ja kulutuksen sektoreilla sekä tarjota konkreettisia kehittämisideoita kestävän tuotannon kehittämiseksi yrityksissä ja organisaatioissa.
- osaa soveltaa monipuolisesti kiertotalouden erilaisia toiminnallisia ratkaisuja erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osoittaa motivaatiota kehittää niitä edelleen työelämässä.
- soveltaa olemassa olevia toimintamalleja luonnon diversiteetin säilyttämiseksi ja tuo aktiivisesti esille siihen liittyviä kehittämismahdollisuuksia luonnonvarojen käytössä.