Siirry suoraan sisältöön

Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa (5 op)

Toteutuksen tunnus: YAMK181-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.07.2023 - 20.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 35
Ryhmät
R64MY23S
Kestävän tuotannon kehittäminen
Opintojakso
YAMK181

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija tietää tuotantoon ja kulutukseen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet sekä osaa soveltaa niitä kestävän tuotantotoiminnan kehittämisessä. Hän tietää kiertotalouden toimintaperiaatteet ja -mallit erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osaa soveltaa niitä yritystasolla. Hän ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön eri toteutustavoissa.

Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: ennakoiva kehittäminen, työelämässä toiminen ja kestävä kehitys

Sisältö

- Kestävän kehityksen periaatteet YK:n Agenta2030 ohjelman sekä Euroopan vihreän kehityksen strategian pohjalta
- Kiertotalouden tavoitteet ja toimintamallit eri arvoketjuissa
- Luonnon monimuotoisuus osana ihmisen ja luonnon hyvinvointia sekä kestävää kehitystä
- Hiilineutraalisuuden globaalit tavoitteet sekä niiden toteuttamismahdollisuuksien kartoitus
- Kestävän tuotannon kehittämismahdollisuudet yritystasolla

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.

1-2: Opiskelija
- tunnistaa tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä löytää niistä yhtymäkohtia kestävän tuotantotoiminnan kehittämiseen.
- osaa kertoa kiertotalouden toimintaperiaatteet keskeisiltä osin sekä esittää esimerkkejä tuotannon arvoketjuista yrityksissä.
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen keskeiset syyt ja kykenee määrittelemään luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä kehittämistarpeita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4: Opiskelija
- osaa tarkastella tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita monipuolisesti sekä hyödyntää niitä eri tyyppisten tuotantoyritysten uudistamisessa kohti kestävämpää toimintatapaa.
- ymmärtää kiertotalouden toimintaperiaatteen ja yleisimmät toimintamallit biotalouden arvoketjuissa ja yrityksissä.
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön toteutustavoissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5: Opiskelija
- osaa soveltaa kestävän kehityksen mahdollisuuksia tuotannon ja kulutuksen sektoreilla sekä tarjota konkreettisia kehittämisideoita kestävän tuotannon kehittämiseksi yrityksissä ja organisaatioissa.
- osaa soveltaa monipuolisesti kiertotalouden erilaisia toiminnallisia ratkaisuja erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osoittaa motivaatiota kehittää niitä edelleen työelämässä.
- soveltaa olemassa olevia toimintamalleja luonnon diversiteetin säilyttämiseksi ja tuo aktiivisesti esille siihen liittyviä kehittämismahdollisuuksia luonnonvarojen käytössä.

Siirry alkuun