Skip to main content

Food Export Legislation and Contracts (5cr)

Code: R601ML90-3001

General information


Enrollment
03.10.2022 - 05.03.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.03.2023 - 28.04.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 60
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Tia Lämsä
Teacher in charge
Tia Lämsä
Course
R601ML90

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Execution methods

Verkko-opinnot

Content

Elintarvikealan
- lainsäädäntö, rajoitukset ja vaatimukset
- viennin vaatimukset
- vientiprosessin vastuut
- kansainväliset kauppasopimukset ja kuljetusten erityispiirteet.

Location and time

Toteutus on verkossa

Materials

Luennot
Moodlessa jaettava materiaali
Ilmoitettava kirjallisuus ja verkosta löytyvä materiaali

Teaching methods

Verkko-opinnot
Opetus toteutetaan verkossa, luennot tallennetaan ja ovat saatavissa verkkoympäristössä.
Tehtävät palautetaan verkossa annettuihin määräpäiviin mennessä

Exam schedules

Opintojaksolta ei ole erillistä tenttiä. Arvioidaan palautettavien oppimistehtävien avulla.

Student workload

5 op = 135 h.
Opiskelija voi määritellä opiskelunsa ajankohdan ja paikan annettujen määräaikojen puitteissa.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Opiskelija osaa:
- selostaa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyviä vientivaatimuksia (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyviä vastuita
- tunnistaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittia asioita ja sopimuksiin liittyviä riskejä
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyviä erityispiirteitä.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa ja soveltaa lähteitä elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät kokonaisvastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet ja niiden vaikutuksen elintarvikealaan.

Go back to top of page