Skip to main content

Food Export Legislation and ContractsLaajuus (5 cr)

Course unit code: R601ML90

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish
Responsible person
Anne-Mari Väisänen

Objective

Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Content

Elintarvikealan
- lainsäädäntö, rajoitukset ja vaatimukset
- viennin vaatimukset
- vientiprosessin vastuut
- kansainväliset kauppasopimukset ja kuljetusten erityispiirteet.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Opiskelija osaa:
- selostaa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyviä vientivaatimuksia (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyviä vastuita
- tunnistaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittia asioita ja sopimuksiin liittyviä riskejä
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyviä erityispiirteitä.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa ja soveltaa lähteitä elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät kokonaisvastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet ja niiden vaikutuksen elintarvikealaan.

Execution methods

Verkko-opinnot

Go back to top of page