Siirry suoraan sisältöön

POISTETTU: RavitsemusfysiologiaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC88

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija • osaa selittää ravintoaineiden imeytymiseen ja ravinnonoton säätelyyn vaikuttavia tekijöitä • osaa selittää pääpiirteissään energiaravintoaineiden ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan säätelyn • osaa selittää energiaravintoaineiden ja olennaisimpien suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden vaikutukset elimistössä Geneeriset taidot: • Kriittinen ajattelu • Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen

Sisältö

Energiaravintoaineiden (proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, alkoholi), suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden ruoansulatus, aineenvaihdunta ja tehtävät elimistössä. Ruoansulatuksen, ravintoaineiden aineenvaihdunnan ja ravinnonoton säätely.

Esitietovaatimukset

Ravitsemustieteen perusopinnot.

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva materiaali. Soveltuvin osin: Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (löytyy Oppiportista)

Lisätiedot

Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.

Toteutustavat

Verkko-opinnot.

Suoritustavat

Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää Moodlessa olevien pakollisten tehtävien tekemistä ohjeiden mukaisesti sekä tenttien (2) läpäisyä. Opintojaksosta saatava arvosana muodostuu opintojakson tenttien (2 kpl) keskiarvon perusteella.

Siirry alkuun