POISTETTU: RavitsemusfysiologiaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-TL00CC88
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija • osaa selittää ravintoaineiden imeytymiseen ja ravinnonoton säätelyyn vaikuttavia tekijöitä • osaa selittää pääpiirteissään energiaravintoaineiden ja suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan säätelyn • osaa selittää energiaravintoaineiden ja olennaisimpien suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden vaikutukset elimistössä Geneeriset taidot: • Kriittinen ajattelu • Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Sisältö
Energiaravintoaineiden (proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, alkoholi), suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden ruoansulatus, aineenvaihdunta ja tehtävät elimistössä. Ruoansulatuksen, ravintoaineiden aineenvaihdunnan ja ravinnonoton säätely.
Esitietovaatimukset
Ravitsemustieteen perusopinnot.
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva materiaali. Soveltuvin osin: Mutanen M, Niinikoski H, Schwab U, Uusitupa M (toim.) Ravitsemustiede. Keuruu: Duodecim 2021. (löytyy Oppiportista)
Lisätiedot
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.
Toteutustavat
Verkko-opinnot.
Suoritustavat
Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää Moodlessa olevien pakollisten tehtävien tekemistä ohjeiden mukaisesti sekä tenttien (2) läpäisyä. Opintojaksosta saatava arvosana muodostuu opintojakson tenttien (2 kpl) keskiarvon perusteella.