POISTETTU: Teknillisen fysiikan projektityö (valinnainen)Laajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-LS00DH28
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Teknillisen fysiikan projektitöiden tavoitteena on tutustua johonkin fysiikan ajankohtaiseen ongelmaan mittausten, tulostenkäsittelyn ja/tai mallinnuksen avulla sekä opetella tieteellisten raporttien kirjoittamista. Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, vuorovaikutus ja viestintä.
Sisältö
Projektitöinä voidaan tehdä mittauksiin, tulostenkäsittelyyn ja mallinnukseen liittyviä töitä. Tehtävänä voi olla esim. mittalaitteen rakentaminen, laboratorio- tai kenttämittausten suunnittelu ja toteuttaminen, tulostenkäsittelyalgoritmien tekeminen ja muut ohjelmointityöt sekä erilaisten mallinnus- ja simulointisysteemien toteuttaminen. Ennen töiden aloittamista tehdään työsuunnitelma ja lopuksi laaditaan tehdystä työstä kirjallinen raportti. Yksittäisen työn laajuus on 2-5 opintopistettä.
Lisätiedot
Leikkaavuudet: 3352982 Sovelletun fysiikan projektityö 5.0 op Opettajat: Laitoksen professorit, tutkijat ja opettajat. Tämä opintojakso on tarkoitettu seuraaville opiskelijaryhmille: • Teknillisen fysiikan tutkinto-opiskelijat (diplomi-insinööri) • Sovelletun fysiikan tutkinto-opiskelijat (filosofian maisteri) Lisätietoja: Tätä kurssinimeä ja koodia käytetään vain, jos tekee useamman kuin yhden Teknillisen fysiikan projektityön. Alkupereräisen kurssin on LS00DB60 Teknillisen fysiikan projektityö Esitiedot: Fysiikan laboratoriokurssit
Toteutustavat
Teknillisen fysiikan projektitöiden ohjaajina voivat toimia laitoksen professorit, tutkijat ja opettajat. Jos työ tehdään laitoksen ulkopuolelle, esimerkiksi yritykselle, työn ensisijainen ohjaaja voi olla työn aiheeseen syventynyt yrityksen edustaja. Tällöin kuitenkin työllä pitää olla laitokselta toinen ohjaaja, joka tarkistaa työstä tehtävän raportin asiallisuuden ja arvioi sen. Kunkin työn ohjaaja määrittelee tehtävän tarkemmin ja neuvoo suorittamisessa. Opiskelija voi myös itse tarjota soveltuvaa aihetta projektityöksi. Ennen töiden aloittamista opiskelija toimittaa laitoksen kansliaan suunnitelman (erillinen lomake), jossa sovitaan työn sisällöstä, laajuudesta ja ajankäytöstä (1 op vastaa n. 27 h työskentelyä). Lomakkeen liitteenä tulee olla tarkempi työsuunnitelma, jonka opiskelija laatii yhdessä ohjaajan kanssa. Opintojakson johtaja hyväksyy suunnitelman. Työstä tehdään loppuraportti, jonka rakenne vastaa tieteellisen kirjoittamisen rakennetta (johdanto + tavoitteet, menetelmä, tulokset ja johtopäätökset, kirjallisuusviitteet). Loppuraportin johdanto-osan on sisällettävä selvitys työn eri vaiheista ja niihin käytetyt työtunnit. Työn valmistuttua ohjaaja arvioi loppuraportin (hyväksytty/hylätty) ja opintojakson johtaja hyväksyy lopullisesti työn. Lomakkeet ja tarkemmat ohjeet löytyvät kurssin Moodle sivulta: https://moodle.uef.fi/course/view.php?id=23441.
Suoritustavat
Suoritustavat: Kirjallinen työsuunnitelma, työn suorittaminen ja hyväksytty loppuraportti. Arvosteluperusteet: HYL-HYV