POISTETTU: Teknillisen fysiikan harjoittelu (DI)Laajuus (1 - 10 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-LS00DD62
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 1 - 10 op
- Opetuskieli
- englanti
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Fysiikan harjoittelun tavoitteena on perehtyä työyhteisöjen toimintaan, syventää ammattitaitoa ja soveltaa teoreettista osaamista käytännössä sekä tarkentaa urasuunnitelmia ja luoda kontakteja työnantajiin. Oman alan työkokemus on suuri etu työmarkkinoilla. Harjoittelun voi tehdä myös ulkomailla. Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen ja vuorovaikutus ja viestintä.
Sisältö
Harjoittelun sisältö suunnitellaan ohjaajan kanssa kullekin opiskelijalle erikseen. DI-harjoitteluun on liityttävä koulutusohjelman asiantuntemusta edellyttäviä tehtäviä, jotka selkeästi vaativat akateemisia valmiuksia. Harjoittelupaikan hankkimisesta huolehtii sitä haluava opiskelija itse. Harjoittelupaikka voi löytyä tutkimuslaitoksesta, yrityksestä, valtionhallinnosta, kunnalta tai järjestöstä. Työantajien yliopistolle lähettämät harjoittelupaikkatarjoukset löytyvät sivuilta: https://www.aarresaari.net.
Lisätiedot
Lisätietoja: Lisätietoja harjoittelusta löytyy yliopiston sivuilta Kamusta: - https://kamu.uef.fi/student-book/tyoharjoittelu/
Toteutustavat
Harjoittelun suorittamista varten opiskelijan tulee etukäteen toimittaa laitokselle esitys aikomastaan harjoittelusta, harjoittelupaikasta, ohjaajasta ja valvojasta (lomake: https://kamu.uef.fi/wp-content/uploads/2017/08/Lumet-harjoittelusuunnitelma.do t). Työpaikalla harjoittelun ohjaajana toimii pääsääntöisesti ko. alalla työskentelevä akateemisen koulutuksen saanut henkilö. Valvojana toimii laitoksen professori, tutkija tai opettaja. Oppiaineen vastuuhenkilö hyväksyy suunnitelman ja samalla määrittää sen tason. Harjoittelun jälkeen opiskelija laatii n. 5 sivun pituisen harjoittelukertomuksen, joka sisältää selostuksen harjoittelupaikasta, sen toiminta-ajatuksesta, asemasta ja organisaatiosta sekä harjoittelijan saamista tehtävistä ja niiden suorittamisesta. Lisäksi hän harjoittelukertomuksessa pohtii, miten aiemmin suoritetut opinnot tukivat harjoittelun suorittamista ja mitä uutta hän harjoittelussa oppi. Kertomukseen pitää liittää kopio työtodistuksesta. Harjoittelun ohjaaja hyväksyy osaltaan kertomuksen. Harjoittelun valvoja hyväksyy harjoittelukertomuksen ja arvioi suorituksen opintoviikkovastaavuuden 1 op:n tarkkuudella. Hyväksytty harjoittelukertomus toimitetaan liitteineen laitoksen opetuskansliaan. Huom. Viikon harjoittelu vastaa pääsääntöisesti yhtä opintopistettä. Lyhin yhtäjaksoinen työskentelyaika harjoitteluaikaa laskettaessa on kaksi viikkoa. Samaa työskentelyä ei voida sellaisenaan kirjata opinnäytetyönä ja harjoitteluna.
Suoritustavat
Suoritustavat: Harjoittelusuunnitelma ennen harjoittelua, työharjoittelu ja kirjallinen harjoituskertomus. Viikon harjoittelu vastaa pääsääntöisesti yhtä opintopistettä.