J: Johdatus rikostaloustieteeseenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-5311409
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson jälkeen opiskelija osaa soveltaa taloustieteellistä lähestymistapaa ja arvioida taloustieteellisestä näkökulmasta kriminalisointien tarvetta, rikollisuuden määrään vaikuttavia tekijöitä ja kriminaalipolitiikan kustannustehokkuutta Tämä opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: - digitalisaatio - etiikka - kansainvälisyys - kriittinen ajattelu - oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan kriminalisoinnin tarpeeseen, taloustieteelliseen analyysiin rikollisen käyttäytymisestä sekä kriminaalipolitiikkaan.
Oppimateriaalit
Määttä – Pihlajamäki 2003: Rikoksen hinta. Taloustieteellinen näkökulma rikosoikeushistoriaan. Cooter - Ulen 2011: Law and Economics, 6th edition, luvut 12-13 (tai uudemmasta painoksesta vastaavat luvut). Hellman – Alper 2000: Economics of Crime. Theory and Practice. Fifth Edition (tai uudempi). Digicampus-alustalla olevat videot ja muu oheismateriaali.
Lisätiedot
Opettajat: Mia Kilpeläinen Tenttimahdollisuuksia on kolme kertaa lukuvuodessa. Tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson DigiCampus-ympäristössä kunkin lukuvuoden alussa. Opintojakso on avoin kaikille. Opintojakso sisältyy myös rikos- ja prosessioikeuden ja rikollisuuden tutkimuksen aineopintoihin sekä Kriminologian perusopintokokonaisuuteen. Kesäkuussa oleva tentti on osa kesäopintoja. Tentti arvioidaan elokuussa, mutta suorituspäivämäärä merkataan kesäkuulle. Opintojakson kieli on suomi.
Toteutustavat
Opintojaksolla on käytössä Digicampus-alusta (https://digicampus.fi/course/view.php?id=367). Kurssiavain Digicampus-alustalle on 5311409. Opintojaksolle ei tarvitse ilmoittautua erikseen Pepissä. Verkkotentti tehdään Digicampuksessa.
Suoritustavat
Opintojaksolla työskennellään itsenäisesti (135 t) Digicampus-alustalla, jossa on saatavilla verkkoluentoja ja harjoitustehtäviä sekä muuta oheismateriaalia opintojakson keskeisistä teemoista. Omatoiminen perehtyminen oppimateriaaliin ja oppimateriaalin tenttiminen opintojakson Digicampus-alustalla. Arvosteluperusteet: Tentti 0–5