POISTETTU: ElintarviketurvallisuusLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-4460108
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää elintarvikehygieniaan ja -turvallisuuteen liittyviä osatekijöitä, tunnistaa elintarvikkeisiin liittyviä riskitekijöitä ja osaa suhteuttaa niitä ravitsemukseen, tunnistaa tärkeimpiä mikrobiologisia ja kemiallisia riskitekijöitä ja osaa etsiä ajantasaista tietoa elintarvikelainsäädännöstä. Geneeriset taidot: kestävyys ja vastuullisuus, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Sisältö
Elintarvikehygienia, lisäaineet ja uudet säilyvyyttä parantavat menetelmät Ruokamyrkytykset ja elintarvikeinfektiot, keinoja mikrobiologiseen laadunhallintaan Elintarvikelainsäädäntö, elintarvikeväärennökset ja niiden torjunta
Esitietovaatimukset
Ravitsemustieteen perusopinnot.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali, artikkelit ja linkit Moodlessa.
Lisätiedot
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.
Toteutustavat
verkko-opetus
Suoritustavat
Oppimistehtävät.