POISTETTU BiojalostusLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-10088-3352582
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee biojalostusprosessien tuotteiden prosessointi- ja analysointitekniikat pääpiirteiltään. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan biojalosteiden tutkimus- ja tuotekehitystä suunniteltaessa ja toteutettaessa. Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja: kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen sekä vuorovaikutus ja viestintä.
Sisältö
Erotus- ja puhdistustekniikat (erityisesti termiset- ja uuttotekniikat, suodatus, HPCCC, tislaus, kiteytys,…); Sovelluslähtöinen kemiallinen ja mikrobiologinen analytiikka; Sovellukset ja niiden kehitys (esim. hienokemikaalit, terveys- ja lääkevalmisteet, ravintoaineet, elintarvikkeet, aromit ja hajusteet, funktionaaliset tuotteet, (bio)materiaalitekniikka); hyväksyttämiseen ja kaupallistamiseen liittyviä näkökohtia.
Oppimateriaalit
Opintojakson yhteydessä osoitettava materiaali.
Lisätiedot
Arviointi: Pienryhmän oma arviointi ja opettajien suorittama sanallinen arviointi. Arvioinnissa huomioidaan myös opiskelijoiden kirjallinen itsearviointi ja verkkotehtävien suoritus. Arvosana-asteikko hyväksytty/hylätty. Työnjako ja opettajat: UEF Sovelletun fysiikan laitos vastaa opintojaksosta. Toteutukseen osallistuvat myös SIB Labs, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö ja Farmasian laitos. Vastuuopettajana toimii prof. Reijo Lappalainen. Opetukseen osallistuu myös useiden laitosten henkilöstöä, mm. FT Laura Tomppo, dos. Arto Koistinen, FT Jenni Korhonen ja prof. Seppo Auriola. Muuta: Opetuskieli suomi, osa kurssimateriaalista on englanninkielistä. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti biotalouden erikoistumiskoulutusta suorittaville.
Suoritustavat
Verkkoluennot, verkko-opetus, omatoiminen opiskelu ja kontaktiopetus, jonka aikana perehdytään analyysitekniikoihin käytännössä ja sovellusesimerkein. Tekniikoiden esittelyissä keskitytään yritysten mahdollisuuksiin hyödyntää tekniikoita omassa T&K&I-kohteessaan tai sovellukseensa. Opiskelija palauttaa vastaukset verkko-opetustehtäviin.