Skip to main content

Recognising and Using Natural Plant and Berry Spicies (5cr)

Course unit code: R601M27OJ

General information


Credits
5 cr

Objective

.

Content

Tieto puuttuu

Assessment criteria, satisfactory (1)

Tieto puuttuu

Assessment criteria, good (3)

Hyvä 3-4
Opiskelija hahmottaa tunnistettavien lajien, näköislajien ja myrkyllisten lajien tärkeimmät tuntomerkit ja pääsääntöisesti myös niiden erot ja osaa perustella tunnistamisen. Hän osallistuu aktiivisesti maastoharjoituksiin ja neuvoo tunnistamista useimpien lajien osalta myös muille opiskelijoille. Opiskelija tunnistaa tenteissä olleista luonnonkasveista, -marjoista ja sienistä 60–70 %. Opiskelija kertoo hyödynnettävien lajien ominaisuuksista ja käytöstä ja ideoi uusia käyttömuotoja ottamatta huomioon kaikkia lajien ominaisuuksien antamia mahdollisuuksia. Opiskelija hyödyntää hankkimaansa tietoa yleisesti keruutoiminnan suunnitteluun, johtamiseen ja hyöty-käyttöön ja soveltaa tietoa useimmille lajeille, mutta toisille puutteellisesti. Oppimistehtävässä on pohdintaa ja perusteluja.

Assessment criteria, excellent (5)

Kiitettävä 5
Opiskelija hahmottaa tunnistettavien lajien, näköislajien ja myrkyllisten lajien tärkeimmät tuntomerkit ja vertaa niitä toisiinsa perustellen tunnistamisen. Opiskelija osallistuu maastoharjoituksiin aktiivisesti ja osaa neuvoa tunnistamista toisille opiskelijoille huomioiden monipuolisesti tunnistamiseen liittyvät tekijät. Opiskelija tunnistaa tenteissä olleista luonnonkasveista, -marjoista ja sienistä 70–80 %. Opiskelija kertoo hyödynnyttävien lajien ominaisuuksista ja käytöstä sujuvasti ja laaja-alaisesti sekä ideoi uusia käyttömuotoja lajien ominaisuuksiin perustuen. Opiskelija hyödyntää ja soveltaa hankkimaansa tietoa selkeästi ja syvällisesti valitsemansa lajin/lajien keruutoiminnan suunnitteluun, johtamiseen ja hyötykäyttöön. Oppimistehtävä sisältää pohdintaa, perusteluja, kritiikkiä, soveltamista sekä reflektointia.

Go back to top of page