POISTETTU: Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet, Avoin yliopisto (5op)
Toteutuksen tunnus: C-10088-TL00CC81-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 05.08.2024 - 10.03.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 17.03.2025 - 30.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Itä-Suomen yliopisto
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 999
- Opintojakso
- C-10088-TL00CC81
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä. Opiskelija oppii kriittistä ajattelua. Geneeriset taidot: Kansainvälisyys Kriittinen ajattelu Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen
Suoritustavat
Monimuoto-opetus. Tehtävät ovat verkossa. Luento (2 t), johon voi osallistua lähiopetuksessa tai etänä.
Suoritustavat
Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.
Sisältö
Ruoka osana kulttuuria. Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja. Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma). Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta. Ruoka ja identiteetti.
Oppimateriaalit
Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.
Esitietovaatimukset
Ravitsemustieteen perusteet.