Siirry suoraan sisältöön

POISTETTU: Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet, Avoin yliopisto (5op)

Toteutuksen tunnus: C-10088-TL00CC81-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.08.2024 - 10.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.03.2025 - 30.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Itä-Suomen yliopisto
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 999
Opintojakso
C-10088-TL00CC81

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä. Opiskelija oppii kriittistä ajattelua. Geneeriset taidot: Kansainvälisyys Kriittinen ajattelu Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen

Suoritustavat

Monimuoto-opetus. Tehtävät ovat verkossa. Luento (2 t), johon voi osallistua lähiopetuksessa tai etänä.

Suoritustavat

Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Sisältö

Ruoka osana kulttuuria. Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja. Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma). Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta. Ruoka ja identiteetti.

Oppimateriaalit

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Esitietovaatimukset

Ravitsemustieteen perusteet.

Siirry alkuun