Siirry suoraan sisältöön

Kasvituotannon perusteet (5op)

Toteutuksen tunnus: R601ML14OJ-18004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2019 - 31.12.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opintojakso
R601ML14OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.

Toteutustavat

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.

Sisältö

Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.

Esitietovaatimukset

NULL

Siirry alkuun