Eläintuotannon suunnittelu (5op)
Toteutuksen tunnus: R601ML16OJ-19002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.03.2020 - 20.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.10.2020 - 31.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Toimipiste
- Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 5 - 20
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
- Opettajat
- Kirsi Muuttoranta
- Vastuuopettaja
- Kirsi Muuttoranta
- Ryhmät
-
R61M19SMaaseutuelinkeinojen koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
- Opintojakso
- R601ML16OJ
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Ilmoitetaan Moodlessa
Tavoitteet
Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.
Sisältö
Tieto puuttuu
Aika ja paikka
Rantavitikka, mahdolliset tilavierailut, Louen koulutila
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät, ryhmätyöt, ruokintasuunnitelman tekeminen eri eläimille, projektiopinnot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö Louen koulutilan, ProAgrian sekä eri eläintilojen kanssa,
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti ja arvioitavat tehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ilmoitetaan Moodlessa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)
Esitietovaatimukset
NULL
Lisätiedot
Moodlessa
Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.