Siirry suoraan sisältöön

Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen (10op)

Toteutuksen tunnus: R601ML129-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.10.2025 - 08.04.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
14.04.2026 - 02.10.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Agrologikoulutus
Opettajat
Anu Tossavainen
Vastuuopettaja
Anu Tossavainen
Ryhmät
RA61M24S
Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, Syksy 2024
Opintojakso
R601ML129

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija
- Tuntee luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet sekä osaa soveltaa oppimaansa luonnontuotteiden viljelyyn käytännössä
- Osaa suunnitella ja valita luonnontuotteiden viljelyyn ja puoliviljelyyn soveltuvat lajit ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen
- Tuntee luonnontuotteiden viljelymenetelmät sekä tuotantoketjun
- Tuntee luonnontuotteiden viljelytoimissa sovellettavaa teknologiaa luoden innovatiivisesti uusia vaihtoehtoisia käyttötapoja ja kohteita.

Sisältö

Viljeltävät luonnonkasvit, -marjat, -sienet
Viljeltävät erikoiskasvit
Luonnontuotteiden luomuviljely ja –tuotanto
Luonnontuotteiden viljelyyn ja sadonkorjuuseen käytettävä teknologia
Sadon käsittely ja varastointi
Kokeellista viljelytoimintaa biolabrassa
Luonnontuotteiden ja erikoiskasvien kasvuolosuhteet ja viljelytekniikat

Oppimateriaalit

Galmbosi, Bertalan. Yrttien viljely. Opetushallitus 2021.



Tuominen, Lasse; Tuominen, Marja; Galambosi, Bertalan .Luonnonyrttien viljelyopas (1999). 



Lisäksi jaettava materiaali.


Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelija tekee verkkoluennoista ja vierailukäynneistä oppimispäiväkirjan. Opintojaksolla suunnitellaan tila, joka viljelee luonnontuotekasveja. Suunnitelmassa huomioidaan alkutuotannon kaikki vaiheet aina siementuotannosta sadonkorjuuseen ja varastointiin.
Viikon 2.-6.6. tutustumiskäynnit suuntautuvat tiloille, joilla viljellään luonnontuotekasveja tai -marjoja.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Tunnistaa viljelyyn soveltuvia luonnonkasveja, -marjoja ja sieniä. Tietää luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet ja viljelyyn sovellettavaa teknologiaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Osaa viljeltävät luonnontuotteet, erikoiskasvit, viljelyn perusteet ja tietää tuotantoketjun. Osaa suunnitella luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyä ja huomioida suunnittelussa soveltuvaa teknologiaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Tuntee viljelyyn soveltuvat luonnontuotteet, erikoiskasvit ja niiden viljelytekniikat. Osaa luonnontuotteiden ja erikoiskasvien käsittelytoimenpiteet sekä tuotantoketjun. Hallitsee viljelyn suunnittelun osaten innovatiivisesti hyödyntää teknologiaa ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen.

Siirry alkuun