Skip to main content

Managing Services of Elderly People (10 cr)

Code: K702GL27OJ-3006

General information


Enrollment
31.10.2024 - 31.12.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
06.11.2024 - 24.02.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
6 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Social Services and Health Care, Geriatry
Campus
Kosmos, Tietokatu 1, Kemi
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
Degree Programme in Elderly Care
Teachers
Anne Puro
Anne Jokelainen
Teacher in charge
Anne Jokelainen
Groups
KA72G22S
Bachelor of Social Services and Health Care, Elderly Care, Kemi, Autumn 2022
KOA72G22S
Bachelor of Social Services and Health Care, Elderly Care, Kemi (Oulu), Autumn 2022
Course
K702GL27OJ

Evaluation scale

H-5

Objective

Tieto puuttuu

Content

Tieto puuttuu

Location and time

Opintojakso kontaktiopetuksineen toteutuu ajalla 13.1.2025-24.2.2025. Opintojakso käynnistyy kuitenkin ennakkotehtävällä 26.11.2024 alkaen.

Opintojakso toteutuu pääosin etäopetuksena, mutta mahdollisesti myös kontaktiopetuksena Kemin ja Oulun Kontinkankaan kampuksella. Opintojaksoon sisältyy opiskelijan itsenäistä opiskelua kontaktipäivien välillä.

Materials

Toivo-ohjelma https://soteuudistus.fi/toivo-ohjelma + video https://youtu.be/pUmsWCvAR0A



Valtava-hanke https://thl.fi/documents/920442/6748650/Tietoarkkitehtuurin_ohry_valtava-2-status_Rotsa.pdf/9f8c6df2-53f7-7f24-4872-8274d851877b?t=1641997203905 



Ikäihmisten palveluiden johtaminen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Tiedolla johtaminen/Satu Kangas, video n. 34min https://youtu.be/tXYc-5XxQSw



Järjestötieto hyvinvointialueiden tietojohtamisessa, STM:n raportteja 2021, https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/163720/STM_2021_37_rap.pdf?sequence=1&isAllowed=y



Osallistava tiedolla johtaminen, Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon-hanke https://www.essote.fi/wp-content/uploads/sites/2/2022/01/finalveto_ja_pitovoimaa_kotihoitoon_osallistavaa_tiedolla_johtamista_kehittamalla.pdf



Senioripuhetta, Vanhustyön johtaminen, Jaakko Valvanne, video n. 40 min. (useita pätkiä) https://youtu.be/QgHQZ8VEhy0



Palveleva johtajuus, Geroblogi, Metropolia https://blogit.metropolia.fi/geroblogi/2022/05/02/palveleva-johtajuus-avain-vanhustyon-vetovoimaisuuteen/


Teaching methods

Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä ennen ensimmäisiä kontaktipäiviä. Ennakkotehtävänä opiskelijat laativat annetun ohjeistuksen mukaan pienryhmätyöskentelynä yhdestä johtamiseen ja yhdestä työhyvinvointiin liittyvästä teoksesta kirjallisuusreferaatit ja niistä tiivistetyt esitykset, jotka esitetään koko ryhmälle seminaaripäivissä 13.1.-14.1.2025.
Opetuksessa hyödynnetään käänteisen opetuksen pedagogista mallia, jossa opiskelijan rooli aktiivisena oppijana korostuu. Lisäksi opetuksessa toteutetaan yhteistoiminnallisen oppimisen periaatteita hyödyntäen vuorovaikutteisuutta, opettajien asiantuntijuutta ja työelämän asiantuntijoiden osallistumista mahdollisuuksien mukaan.

Employer connections

Työelämäyhteistyö: työelämän johtamisen ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita yksityiseltä, julkiselta ja kolmannelta sektorilta vierailijoina mahdollisuuksien mukaan.

Exam schedules

Opintojakson arvioitavat tehtävät:

- Kirjallisuuspiirin referaatti ja sen esittäminen muulle ryhmälle
- Oman henkilökohtaisen johtamisen ja esihenkilötyön käyttöteorian rakentumisen kuvaaminen
- Ryhmätehtävä: Case- teorian rakentaminen johtamisen teemaan liittyen
-Tutkimukseen perehtyminen
-Työturvallisuusaiheeseen perehtyminen

Student workload

Opintojakso on laajuudeltaan 10 op, eli noin 270 opiskelijan työtuntia. Opintojakso käynnistyy 26.11.2024 ennokkotehtävällä, joka avautuu Moodlessa opintojakson käynnistyessä.
Käänteisessä opetuksessa opiskelijat tutustuvat opiskeltavaan aiheeseen erilaisen materiaalin avulla ja tekevät harjoitustehtäviä ennakkoon valmistautuen näin yhteiseen työskentelyyn kontaktitunneilla.
Kontaktitunneilla aiheita käsitellään yhdessä opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa vuorovaikutteisesti aiheita työstäen. Näin opiskelijan oma vastuu ja rooli aktiivisena osallistujana ja oppijana korostuu.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Tieto puuttuu

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa kuvata hyvän hallinnon periaatteet ja hallintoon liittyvän olennaisen ohjaus- ja kontrollijärjestelmän sekä strategisen johtamisen periaatteet ja sisällön. Ja osaa analysoida niiden toteutumisen ja merkitystä eri näkökulmista. Opiskelijaosaa toimiahyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti. Opiskelija osaa hyvän hallinnon periaatteet ja toimii niiden mukaisesti. Opiskelija osaa kuvatalaadunhallinnan menetelmiä ja tuloksia sekä taloustieteellistä ajattelua työntekijänä ja lähiesimiestyössä. Opiskelija osaaarvioida työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa kuvatatyöyhteisön kehittämisen ja johtamisen teorioita vanhustyön kehittämisessä, koordinoinnissa ja johtamisessa.
Opiskelija osaa käyttäähyvän viestinnän periaatteita työntekijänä ja lähiesimiehenä.
Opiskelijaarvioi omia työyhteisötaitojaan ja niiden kehittämistarpeita.
Opiskelija osaa ehdottaa, suunnitella ja arvioida työyhteisön kehittämistarpeita.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa kuvata hyvän hallinnon periaatteet ja hallintoon liittyvän olennaisen ohjaus- ja kontrollijärjestelmän sekä strategisen johtamisen periaatteet ja sisällön. Ja osaa analysoida ja arvioida kriittisesti niiden toteutumistaja merkitystä eri näkökulmista.Opiskelijaosaa toimiahyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti. Opiskelija osaa soveltaa laadunhallinnan menetelmiä ja tuloksia sekä taloustieteellistä ajattelua työntekijänä ja lähiesimiestyössä. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa soveltaa työyhteisön kehittämisen ja johtamisen teorioita vanhustyön kehittämisessä, koordinoinnissa ja johtamisessa.
Opiskelija osaa käyttää ja soveltaa hyvän viestinnän periaatteita työntekijänä ja lähiesimiehenä.
Opiskelija analysoi ja arvioi omia työyhteisötaitojaan ja niiden kehittämistarpeita. Opiskelija osaa ehdottaa, suunnitella ja arvioida työyhteisön kehittämistarpeita.

Qualifications

NULL

Further information

Opiskelijan tulee ilmoittautua opintojaksolle Pepissä ennen opintojakson alkua. Kun opettaja hyväksyy ilmoittautumisen Pepissä, opiskelija saa Moodle-oppimisympäristön käyttöönsä viikkoa ennen toteutuksen alkua (erillisiä kirjautumisavaimia ei lähetetä).

Go back to top of page