Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja juomakulttuurit (5 op)

Toteutuksen tunnus: R801M132OJ-19010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.03.2024 - 24.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.10.2024 - 18.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
​Restonomikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Restonomikoulutus
Opettajat
Pia Peltoperä
Opintojakso
R801M132OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää ruoka- ja juomakulttuurien merkityksen osana vieraanvaraista palvelua.
Opiskelijat tietää erilaisten juomien raaka-aineita, valmistustapoja ja muita juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tietää tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita.
Opiskelija on perehtynyt suomalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin. Hän tuntee Suomessa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuurin ja uskonnon.

Sisältö

Juomakulttuurit
-   viinin laatuun vaikuttavat tekijät
-   viinintuottajamaita ja -alueita
-   väkevät viinit
Ruokakulttuurit
-  suomalainen ruokakulttuuri
-  eri maiden ruokakulttuureja
-  uskonnot ja ruoka

       

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (T2)
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi ruoka- ja juomakulttuurien merkityksen osana vieraanvaraista palvelua. Opiskelija tuntee tyydyttävästi viinien valmistustapoja, rypälelajikkeita ja juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita. Opiskelija on perehtynyt suomalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin. Hän tuntee Suomessa ja erityisesti Lapissa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuurin. Opiskelija osaa jossain määrin soveltaa oppimaansa.

Tyydyttävä (T1)
Opiskelija ymmärtää hieman ruoka- ja juomakulttuurien merkitystä osana vieraanvaraista palvelua. Opiskelija tuntee jossain määrin viinien valmistustapoja, rypälelajikkeita ja juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita. Opiskelija tuntee hieman suomalaista ja kansainvälistä ruokakulttuuria sekä Suomessa ja erityisesti Lapissa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuuria. Opiskelija ei juuri osaa soveltaa oppimaansa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (H4)
Opiskelija ymmärtää todella hyvin ruoka- ja juomakulttuurien merkityksen osana vieraanvaraista palvelua. Opiskelija tuntee todella hyvin viinien valmistustapoja, rypälelajikkeita ja juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita. Opiskelija on todella hyvin perehtynyt suomalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin ja tuntee todella hyvin Suomessa ja erityisesti Lapissa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuurin. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa todella hyvin.

Hyvä (H3)
Opiskelija ymmärtää hyvin ruoka- ja juomakulttuurien merkityksen osana vieraanvaraista palvelua. Opiskelija tuntee hyvin viinien valmistustapoja, rypälelajikkeita ja juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita. Opiskelija on hyvin perehtynyt suomalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin ja tuntee hyvin Suomessa ja erityisesti Lapissa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuurin. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää erinomaisesti ruoka- ja juomakulttuurien merkityksen osana vieraanvaraista palvelua. Opiskelija tuntee erinomaisesti viinien valmistustapoja, rypälelajikkeita ja juomien laatuun vaikuttavia tekijöitä sekä tärkeimpiä viinintuottajamaita ja -alueita. Opiskelija on syvällisesti perehtynyt suomalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin. Hän tuntee erinomaisesti Suomessa ja erityisesti Lapissa matkailevien asiakkaiden lähtömaan ruokakulttuurin. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty (0)
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen eikä ryhmätyöskentelyyn. Opiskelija ei ole tehnyt oppimistehtäviä tehtävänantoja noudattaen. Opiskelija osoittaa välinpitämättömyyttä opintojaksolla.

Esitietovaatimukset

NULL

Siirry alkuun