Skip to main content

Introduction to Educational Leadership and Administration (5 cr)

Code: KOJO2101-3003

General information


Enrollment
08.08.2022 - 31.07.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
19.09.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 - 5
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Faculty of Education
Teaching languages
Finnish
Teachers
Anne Onnela
Sanna Hyvärinen
Saana Korva
Kirsi Kuusikko
Katja Norvapalo
Teacher in charge
Anne Onnela
Course
KOJO2101

Evaluation scale

H-5

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tuntee suomalaisen koulutusjärjestelmän sekä koulutuksen järjestämistä ohjaavan keskeisen lainsäädännön
• osaa analysoida ajankohtaista koulutuspoliittista keskustelua ja linjauksia koulutusjärjestelmän kehittymisen valossa (mm.kestävyys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus koulutusorganisaatioiden toiminnassa)
• osaa arvioida koulutuksen ohjausjärjestelmän merkitystä ja vaikutuksia oppilaitosten toiminnalle käytännössä (strateginen ajattelu, systeeminen ajattelu)
• osaa tarkastella oppilaitoksen johtamista ja johtajuutta eri näkökulmista (mm. kestävä kehitys, hallinnollinen ja pedagoginen johtajuus)
• osaa määritellä ja analysoida koulutusjohtamisen erityispiirteitä verrattuna muiden organisaatioiden johtamiseen
• hahmottaa koulutusjohtamisen monitieteisenä tutkimusalueena

Execution methods

• Opintojakso toteutetaan kokonaisuudessaan verkkovälitteisesti opintojakson alussa kerrottua aikataulua noudattaen.
- Verkko-opetus 3 op:
o luennot 12 tuntia
o itsenäistä yksilöllistä ja/tai pienryhmätyöskentelyä 65 tuntia
-verkko-opetukseen liittyvien tehtävien työstäminen
-kirjallisuuteen perehtyminen
- Oppimistehtävä 2 op:
o itsenäistä yksilöllistä tai parityöskentelyä 53 tuntia

Accomplishment methods

• Verkko-opetukseen osallistuminen ja tehtävien tekeminen (3 op).
Verkkoluentoihin liittyvien tehtävien arviointi hyväksytty-täydennettävä-hylätty -asteikolla (hyväksytyn suorituksen oltava arviointikriteerien tasoa 3-5).
• Laaja oppimistehtävä (2 op), jossa opiskelija tarkastelee asiaa tai ilmiötä luentojen, käytännön, lainsäädännön ja kirjallisuuden valossa.
Oppimistehtävän arviointi 0-5 -asteikolla.

Content

• suomalainen koulutusjärjestelmä ja sen kehittyminen, koulutusjohtamisen eri osa-alueet sekä erityispiirteet, kuten pedagoginen johtaminen ja johtajuus, verrattuna muiden organisaatioiden johtamiseen
• kestävän kehityksen näkökulmia koulutusjohtamiseen
• soveltuvin osin koulutuksen järjestämistä ohjaavat lait, asetukset ja säädökset
• perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelmien perusteet, jonkin ammatillisen perustutkinnon perusteet
• koulutusjohtaminen monitieteisenä tutkimusalueena

Materials

Soveltuvin osin Suomen perustuslaki, hallintolaki, kielilaki, kuntalaki, EU:n yleinen tietosuoja-asetus, julkisuuteen ja salassapitoon liittyvät säädökset, valtion virkamieslaki, laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta sekä asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (https://www.finlex.fi/fi /)


Assessment criteria, satisfactory (1)

0 / hylätty Opiskelija ei hallitse opintojakson sisältöjä. Suoritus on erittäin puutteellinen, virheellinen tai sisältää huomattavia väärinkäsityksiä. Työ sisältää keskeneräistä ja katkonaista tekstiä ja pohdintaa, eivätkä esitetyt asiat liity olennaisesti aihepiiriin. Lähteiden käyttö on olematonta.

1 Suoritus osoittaa opintojakson tavoitteiden välttävää hallitsemista. Suoritus on suppea, pintapuolinen tai vastaa heikosti tehtävänantoa. Opiskelija esittää asioita jäsentelemättömästi irrallaan toisistaan tai yksipuolisesti. Oppimistehtävässä lähteiden käyttö on heikkoa, ja suoritus voi sisältää virheitä tai epäselvyyksiä.

2 Suoritus osoittaa opintojakson tavoitteiden tyydyttävää hallitsemista. Opiskelija osaa soveltaa käsitteitä ja tarkastella niitä eri näkökulmista. Asioiden käsittely on kuitenkin luettelonomaista ja toteavaa, ja siitä puuttuvat soveltaminen ja perustellut päätelmät. Oppimistehtävissä lähteiden käyttö on melko heikkoa, ja suoritus voi sisältää virheitä tai epäselvyyksiä.

Assessment criteria, good (3)

3 Suoritus osoittaa opintojakson tavoitteiden hyvää hallitsemista. Opiskelija tunnistaa syy-seuraussuhteita ja tekee niistä päätelmiä. Hän osaa erottaa olennaiset asiat epäolennaisista ja käsittelee niitä eritellen ja vertaillen. Suoritus vastaa tehtävänantoa, osoittaa ymmärtämistä sekä taitoa analysoida ja perustella. Opiskelija on muodostanut asiasta kokonaiskuvan, mutta siinä on puutteita. Oppimistehtävissä lähteiden käyttö on kohtalaista; opiskelija osaa käyttää jonkin verran lähteistöä ajattelunsa tukena.

4 Suoritus osoittaa opintojakson tavoitteiden kiitettävää hallitsemista. Opiskelija käsittelee asioita sekä yksittäisellä että yleisellä tasolla ja näkökulmia yhdistellen. Hän osaa tiivistää olennaisen, tehdä hypoteeseja ja uusia avauksia analyyttisesti ja perustellen. Opiskelija on muodostanut asiasta kokonaiskuvan, mutta siinä saattaa olla joitain puutteita. Oppimistehtävässä lähteiden käyttö on hyvää; opiskelija osaa käyttää lähteistöä ajattelunsa tukena ja osaa esittää jonkin verran argumentteja sen pohjalta.

Assessment criteria, excellent (5)

5 Suoritus osoittaa opintojakson tavoitteiden erinomaista hallitsemista. Opiskelija osaa tarkastella sisältöjä laajasti ja moniulotteisesti ja arvioida asioita ja näkökulmia analyyttisesti ja kriittisesti pohtien. Asiat suhteutetaan erittäin hyvin ja oivaltavasti toisiinsa. Suoritus on ehjä kokonaisuus, joka osoittaa itsenäistä otetta ja argumentointitaitoa. Oppimistehtävä on hyvin kirjoitettu tai toteutettu. Lähteiden käyttö on pääasiassa erinomaista; opiskelija osaa hyödyntää lähteitä oman ajattelunsa pohjana, osaa esittää argumentteja lähteiden pohjalta ja ilmaista perusteltuja mielipiteitä.

Further information

Koulutusjohtamisen ja opetushallinnon sivuaineen kursseile ei voi ilmoittautua lukuvuoden aikana, koska osallistujat on valittu jo aiemmin erillisessä haussa.
Kurssin verkkoluennot pidetään 21.9-10.10.2023.

Go back to top of page