Siirry suoraan sisältöön

Johtamisen psykologian kandidaatintutkielma ja seminaari (10 op)

Toteutuksen tunnus: JOPS1203-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.08.2023 - 30.10.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.11.2023 - 04.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 500
Koulutus
Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelma
Opettajat
Virpi Tökkäri
Vastuuopettaja
Virpi Tökkäri
Ryhmät
HAJOaine
Hallintotieteet ja johtaminen aineopinnot
Opintojakso
JOPS1203

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa johtamisen psykologian kannalta keskeisiä kysymyksiä
- soveltaa johtamisen psykologian teoreettista tietämystä empiiriseen tutkimukseen
- toteuttaa tieteenalaan kuuluvan pienimuotoisen tieteellisen tutkimuksen.

Toteutustavat

Seminaarit (24 h) ja ohjattu itsenäinen työskentely.

YMEN1804 Tieteellisen tiedonhankinnan kurssi suoritetaan viimeistään seminaarin yhteydessä.
TUTA0201 Laadullisen tutkimuksen perusteet suoritetaan samaan aikaan kandidaatinseminaarin kanssa. Kyseisellä opintojaksolla on mahdollista käyttää samaa omaa aineistoa kuin kandidaatintutkielman tekemisessä.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen tutkielman tekemistä tukeviin seminaareihin, hyväksytysti suoritettu kandidaatintutkielma ja JOPS1203.1 Kypsyysnäyte.

Sisältö

Opiskelija toteuttaa johtamisen psykologian alaan kuuluvan tutkimuksen, joka sisältää empiirisen osuuden. Tutkimuksen toteuttamista varten opiskelija määrittää tutkimuksensa aiheen, muotoilee täsmällisen tutkimuskysymyksen, kerää pienen empiirisen aineiston, analysoi sitä sekä tutustuu tutkimusaihetta koskevaan tutkimuskirjallisuuteen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty: Tutkielma ei täytä tutkielmalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Välttävä (1): Tutkielma osoittaa jonkin osa-alueen hallintaa, mutta tutkimuksen tarkoitus, tavoitteet ja käsitteistö saattavat puuttua tai jäädä epäselviksi. Teoreettisessa taustassa ja aineiston analyysissa on selviä puutteita. Kieliasu on heikko ja työn rakenteessa on puutteita.

Tyydyttävä (2): Työssä on käsitelty aiheeseen liittyviä teorioita ja tutkimustuloksia, mutta käsittely on luettelomaista ja mekaanista. Taustoitus voi olla liian suppea, laaja, epälooginen tai huonosti rajattu. Työn rakenne on osin jäsentymätön. Tulosten arviointi on puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tutkimuksen teoreettinen viitekehys ja tutkimuksen johtaminen aiemmasta tutkimuksesta on käsitelty, mutta siinä on joitakin puutteita tai epäloogisuutta. Tulosten tulkinnassa ja johtopäätöksissä on pyritty samaan aikaan teorian ja empirian vuoropuheluun.

Kiitettävä (4): Tutkimuksessa käytetyt käsitteet on selkeästi esitelty. Aineistonkeruutapa ja analyysimenetelmät ovat tutkimustehtävään sopivia. Tulosten tulkinta ja johtopäätökset ovat johdonmukaisia ja hyvin perusteltuja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Tutkielman teoreettinen viitekehys ja käsitteistö on taitavasti johdettu ja perusteltu osoittaen perehtyneisyyttä. Empiirisen aineiston käsittely on huolellista. Pohdinta kertoo taidosta jäsentää ja toteuttaa tieteellistä tutkimusta.

Siirry alkuun