Siirry suoraan sisältöön

Perusharjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: R501RL137-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusmestarikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Rakennusmestarikoulutus

Opettaja

  • Pekka Uutela

Vastuuhenkilö

Pekka Uutela

Opiskelijaryhmät

  • RA51RM23S
    Rakennusmestarikoulutus, Rovaniemi, syksy 2023

Tavoitteet

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu on olennainen osa ammattikorkeakoulututkintoa. Perusharjoittelu on tavoitteellista ja monipuolista työtä, jonka aikana tutustut ja perehdyt työelämän pelisääntöihin ja oman opiskelualasi keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelu opettaa sinua soveltamaan opittuja asioita käytännön työssä, motivoi opinnoissasi ja auttaa sinua suuntaamaan opintojasi omien urasuunnitelmiesi mukaisesti.

Yleiset ohjeet:
- harjoittelun (perusharjoittelu 1 ja 2) alkaessa: harjoitteluinfoon osallistuminen, Webropol-kyselyn ja harjoitteluraportin suunnitteluosuuden tekeminen

- harjoittelun suoritus (6 vko:a, 240 h)

- harjoittelun päättyessä: palautetaan vaaditut dokumentit, täytetään Webropol-kysely (osaamisen mittaus) sekä osallistutaan työharjoitteluseminaariin

Yleiset ohjeet:
- harjoittelun (perusharjoittelu 1 ja 2) alkaessa: harjoitteluinfoon osallistuminen, Webropol-kyselyn ja harjoitteluraportin suunnitteluosuuden tekeminen

- harjoittelun suoritus (6 vko:a, 240 h)

- harjoittelun päättyessä: palautetaan vaaditut dokumentit, täytetään Webropol-kysely (osaamisen mittaus) sekä osallistutaan työharjoitteluseminaariin

Sisältö

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu on olennainen osa ammattikorkeakoulututkintoa. Perusharjoittelu on tavoitteellista ja monipuolista työtä, jonka aikana tutustut ja perehdyt työelämän pelisääntöihin ja alan keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelu opettaa sinua soveltamaan opittuja asioita käytännön työssä, motivoi opinnoissasi ja auttaa sinua suuntaamaan opintojasi omien urasuunnitelmiesi mukaisesti.

Aika ja paikka

Harjoittelua voi kerryttää lukukauden aikana arki- ja iltatöissä sekä opetuksettomana aikana 15.5-31.8.
10 op vastaa noin 6,5 viikon työharjoitteluaikaa.

Opetusmenetelmät

Perusharjoittelu on ensimmäinen harjoittelujakso rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa. Harjoituksen sisällöksi soveltuu monenlaiset tekniset työtehtävät. 10 opintopistettä vastaavan harjoittelujakson minimipituus on noin 6,5 viikkoa.
Jos harjoittelu on palkatonta harjoittelua, tehdään harjoittelusopimus. Jos harjoittelusta saa palkkaa, työsopimus riittää.
Harjoittelua ei ohjata oppilaitoksen puolesta.
Harjoittelujakson päätyttyä laaditaan harjoitteluraportti. Raportti ja työtodistus palautetaan Moodlen työtilaan "Perusharjoittelu (R501RL137 ja TELU121) Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri- ja rakennusmestariryhmät" (avain TELU121) Tämä on rakennus- ja yhdyskuntatekniikan yhteinen perusharjoittelun työtila. Muita Moodlen työtiloja ei ole perusharjoittelun raportin ja työtodistuksen palautukseen käytössä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelija on suorittanut vaaditun harjoitteluajan (6 vkoa) omaan opiskelualaansa liittyvissä työympäristöissä ja -tehtävissä. Ennen harjoittelun aloittamista opiskelija on osallistunut harjoittelun infotilaisuuteen, täyttänyt Webropol-kysymykset sekä täyttänyt harjoittelukirjasta vaaditut osuudet. Harjoittelun päättymisen jälkeen opiskelija on tuottanut ja palauttanut harjoitteluun vaadittavat dokumentit (harjoittelusopimus, harjoittelijakirja) ja osallistunut työharjoitteluseminaariin. Opiskelija osaa kuvata omaa osaamista ja valmiuksia suhteessa harjoittelun suorittamiseen ja osaa kertoa harjoittelupaikasta ja -tehtävistä sekä kykenee arvioimaan osaamisen kehittymistä suhteessa harjoittelun tavoitteisiin.

Hylätty
Opiskelija ei ole suorittanut vaadittua harjoitteluajanjaksoa oman opiskelualansa työtehtävissä tai hän ei ole palauttanut harjoittelun suorittamiseen liittyviä dokumentteja eikä ole osallistunut työharjoitteluseminaariin.