New Technologies Changing Tourism and Hospitality (2op)
Toteutuksen tunnus: YMAT1220-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 09.08.2021 - 07.10.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 12.10.2021 - 19.10.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Restonomikoulutus
- Matkailututkimuksen tutkinto-ohjelma
- Tourism, Culture and International Management, Master's Degree Programme
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Students will get acquainted with a selected current issue in tourism.
Toteutustavat
Osallistuminen ilmoitettuun tapahtumaan (vierailevat luennoitsijat, seminaarit jne.) tai kurssille (esim. Unipid, Arctisen jne. verkkokurssit).
Suoritustavat
Osallistuminen ja essee (vierailevat luennoitsijat, seminaarit jne.) tai jokin muu ko. kurssilla (esim. Unipid, Arctisen jne. verkkokurssit) ilmoitettu tehtävänanto.
Sisältö
Curren Issues in Tourism on kurssimoduuli, joka mahdollistaa keräämään opintopisteitä osallistumalla erilaisille kursseille, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Kursseja järjestetään sekä Lapin yliopistolla että erilaisina verkkokursseina. Kursseihin voi kuulua erikseen määriteltyjä tehtävä, joista ilmoitetaan kurssikuvauksessa. Erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia (esim. yksittäisiä luentoja tai seminaareja) voidaan järjestää yliopistolla tai niihin on mahdollista osallistua verkossa. Suoritus tilaisuuksiin ja tapahtumiin on aina sama: ennakkolukeminen, osallistuminen ja vähintään kolmen sivun mittainen essee tilaisuuden sekä tieteellisen kirjallisuuden pohjalta. Yksityiskohtaiset esseeohjeet saat sähköpostitse vastuuopettajalta. Erilaisista mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse syksyisin sekä keväisin.
Jotkut tapahtumat eivät aina liity suoraan matkailuun, mutta voit korostaa matkailututkimuksen näkökulmaa omassa esseessäsi.
Jos sähköpostissa tiedot ovat englanniksi, tapahtuma on englanniksi, jos tiedot ovat suomeksi, kielenä on suomi. Esseen voi palauttaa kummalla tahansa kielellä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hylätty: Suoritus on erittäin puutteellinen tai virheellinen. Työ voi sisältää väärinkäsityksiä.
Hyväksytty: Suoritus vastaa tehtäväantoa, osoittaa ymmärrystä sekä taitoa analysoida ja argumentoida.
Lisätiedot
Timetable:
12th October: 13.15 - 16
13rd October: 12.15 - 15
14th October: 12.15 - 15
19th October: 9.15 - 12
Aim:
• to raise students’ view on the importance of adapting supply and demand side of the tourism to the changes in the business environment;
• to ignite thinking about different needs and technological skills of various tourism segments and cohorts;
• to design innovative tourism solutions/combinations for new era tourism services/experiences.
Content:
• Evolution of tourism environment in 21st Century
• Key technology enablers of modern tourism and hospitality business: from high-speed internet to artificial intelligence
• Balance between high-touch and high-tech in the new era hotels: traditional hospitable services vs “do-it-yourself” services
• Coping with digital gap between different tourism cohorts (baby-boomers vs millennials) or “no place for old men”?
Methods: Lectures, discussions, group work, problem solving
Requirements: Pre-reading, active participation to classes and discussions there, mini project based on pre-readings and its presentation
Pre-reading:
• Zupan Korže, S. (2019). From Industry 4.0 to Tourism 4.0. Innovative Issues and Approaches in Social Science, 12 (3), 29-52. Available at: https://pdfs.semanticscholar.org/e06f/97c91de33529ccce4a4a07344e647e7b0e80.pdf#page=29.
• Additional material will be send before the course starts
Evaluation: Passed / Failed
Additional information: Lecturer Saša Zupan Korže, University of Maribor