Siirry suoraan sisältöön

New Technologies Changing Tourism and Hospitality (2op)

Toteutuksen tunnus: YMAT1220-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.08.2021 - 07.10.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
12.10.2021 - 19.10.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Restonomikoulutus
Matkailututkimuksen tutkinto-ohjelma
Tourism, Culture and International Management, Master's Degree Programme
Opettajat
Salla Jutila
Ryhmät
YMATaine
Matkailututkimus aineopinnot
Opintojakso
YMAT1220

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Students will get acquainted with a selected current issue in tourism.

Toteutustavat

Osallistuminen ilmoitettuun tapahtumaan (vierailevat luennoitsijat, seminaarit jne.) tai kurssille (esim. Unipid, Arctisen jne. verkkokurssit).

Suoritustavat

Osallistuminen ja essee (vierailevat luennoitsijat, seminaarit jne.) tai jokin muu ko. kurssilla (esim. Unipid, Arctisen jne. verkkokurssit) ilmoitettu tehtävänanto.

Sisältö

Curren Issues in Tourism on kurssimoduuli, joka mahdollistaa keräämään opintopisteitä osallistumalla erilaisille kursseille, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Kursseja järjestetään sekä Lapin yliopistolla että erilaisina verkkokursseina. Kursseihin voi kuulua erikseen määriteltyjä tehtävä, joista ilmoitetaan kurssikuvauksessa. Erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia (esim. yksittäisiä luentoja tai seminaareja) voidaan järjestää yliopistolla tai niihin on mahdollista osallistua verkossa. Suoritus tilaisuuksiin ja tapahtumiin on aina sama: ennakkolukeminen, osallistuminen ja vähintään kolmen sivun mittainen essee tilaisuuden sekä tieteellisen kirjallisuuden pohjalta. Yksityiskohtaiset esseeohjeet saat sähköpostitse vastuuopettajalta. Erilaisista mahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse syksyisin sekä keväisin.

Jotkut tapahtumat eivät aina liity suoraan matkailuun, mutta voit korostaa matkailututkimuksen näkökulmaa omassa esseessäsi.
Jos sähköpostissa tiedot ovat englanniksi, tapahtuma on englanniksi, jos tiedot ovat suomeksi, kielenä on suomi. Esseen voi palauttaa kummalla tahansa kielellä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty: Suoritus on erittäin puutteellinen tai virheellinen. Työ voi sisältää väärinkäsityksiä.

Hyväksytty: Suoritus vastaa tehtäväantoa, osoittaa ymmärrystä sekä taitoa analysoida ja argumentoida.

Lisätiedot

Timetable:
12th October: 13.15 - 16
13rd October: 12.15 - 15
14th October: 12.15 - 15
19th October: 9.15 - 12

Aim:
• to raise students’ view on the importance of adapting supply and demand side of the tourism to the changes in the business environment;
• to ignite thinking about different needs and technological skills of various tourism segments and cohorts;
• to design innovative tourism solutions/combinations for new era tourism services/experiences.

Content:
• Evolution of tourism environment in 21st Century
• Key technology enablers of modern tourism and hospitality business: from high-speed internet to artificial intelligence
• Balance between high-touch and high-tech in the new era hotels: traditional hospitable services vs “do-it-yourself” services
• Coping with digital gap between different tourism cohorts (baby-boomers vs millennials) or “no place for old men”?

Methods: Lectures, discussions, group work, problem solving

Requirements: Pre-reading, active participation to classes and discussions there, mini project based on pre-readings and its presentation

Pre-reading:
• Zupan Korže, S. (2019). From Industry 4.0 to Tourism 4.0. Innovative Issues and Approaches in Social Science, 12 (3), 29-52. Available at: https://pdfs.semanticscholar.org/e06f/97c91de33529ccce4a4a07344e647e7b0e80.pdf#page=29.
• Additional material will be send before the course starts

Evaluation: Passed / Failed

Additional information: Lecturer Saša Zupan Korže, University of Maribor

Siirry alkuun