Leikkaus ja jälkituotanto (4op)
Toteutuksen tunnus: AAUD0604-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.11.2021 - 08.03.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 14.03.2022 - 18.05.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Opettajat
- Timo Haanpää
- Opintojakso
- AAUD0604
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - osaa eritellä liikkuvan kuvan tuotannon leikkauksen ja jälkityön eri vaiheet - erottaa lineaarisen ja non-lineaarisen kerronnan ilmaisulliset lähtökohdat ja mahdollisuudet liikkuvan kuvan ajallisten ja tilallisten elementtien luomisessa - huomata leikkauksen mahdollisuudet ajallisten, tilallisten ja kerronnallisten vaikutusten luomisessa - soveltaa liikkuvan kuvan jälkituotannon värimäärittely- ja muita kuvaohjelmistoja omaan työskentelyyn.
Toteutustavat
Luentoja, analyyseja ja demonstraatioita 42h, omatoimista työskentelyä 66 h.
Suoritustavat
Luennoille osallistuminen, kirjalliset ja audiovisuaaliset analyysit ja harjoitukset, itsenäinen leikkaustyö.
Sisältö
Elokuvallisen kerronnan ja ilmaisun ajalliset ulottuvuudet ja strategiset lähtökohdat ja tyylit, montaasin käyttö leikkauksessa, kerronnallisen leikkauksen osa-alueet, leikkaamisen tuotantoprosessit, jälkityöohjelmistot ja jälkituotannon osa-alueet.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5-1/ uusittava
Hylätty: Suoritus on erittäin puutteellinen tai virheellinen, tai sisältää huomattavia väärinkäsityksiä.
1-2: Suoritus on suppea, pintapuolinen tai vastaa heikosti tehtävänantoa eikä osoita tiedon soveltamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Suoritus vastaa tehtävänantoja, osoittaa ymmärtämistä sekä taitoa. Asiasta on muodostunut kokonaiskuva, mutta siinä on jotain puutteita sisällöissä tai soveltamisessa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Suorituksessa hahmotetaan laaja kokonaisuus ja tietoa osataan soveltaa moniulotteisesti. Suoritus on ehjä kokonaisuus, joka sisältää oivaltavaa taidon ja tiedon soveltamista