Siirry suoraan sisältöön

Työyhteisössä toimiminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MATR221-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 31.07.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 14.10.2022

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Matkailututkimuksen tutkinto-ohjelma
  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Sari Nisula
  • Petri Pälli
  • Milla Hirvaskari

Vastuuhenkilö

Petri Pälli

Opiskelijaryhmät

  • YMATaine
    Matkailututkimus aineopinnot
  • RA81M21S
    Restonomikoulutus, Rovaniemi syksy 2021

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- selittää työntekijän vastuita ja velvollisuuksia ja toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- selittää matkailualan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia ja huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- selittää henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet
- hahmottaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen ja johtamisen merkityksen sekä erilaiset urapolut matkailualalla
- tunnistaa matkailutyön erityispiirteet.

Sisältö

- Työntekijän ja esimiehen vastuut työyhteisössä ja vastuullinen toimiminen työyhteisössä
- Matkailualan työlainsäädäntö ja työaikasuunnittelu

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0): Opiskelija ei osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteita. Hän ei osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija ei tunnista henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteita.

Tyydyttävä (1): Opiskelija osaa heikosti kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa vähän selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa hieman henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteita.

Tyydyttävä (2): Opiskelija osaa pääpiirteissään kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa pääpiirteissään selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa pääsääntöisesti henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.

Hyvä (4): Opiskelija osaa hyvin kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa hyvin selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa hyvin henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija osaa kiitettävästi kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa monipuolisesti selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa kiitettävästi henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.

Lisätiedot

Opintojakso on ammattikorkeakoulun toteuttama, mutta valittavissa myös yliopiston matkailututkimuksen opiskelijoille.