Siirry suoraan sisältöön

Kehittävä opinnäytetyö ja asiantuntijaviestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: R81ML41OJ-19013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2021 - 28.12.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.01.2022 - 14.02.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
​Restonomikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 80
Koulutus
Restonomikoulutus
Opettajat
Heidi Minkkinen
Marja Lempiäinen
Sisko Häikiö
Mervi Angeria
Vastuuopettaja
Mervi Angeria
Ryhmät
R81M19S
Restonomikoulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
RA81M20K
Restonomikoulutus (monimuotototeutus), Rovaniemi, kevät 2020
Opintojakso
R81ML41OJ

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakso koostuu seuraavista sisältöosioista:
- Orientaatio opintojaksolle
- Kehittävän opinnäytetyön tavoitteet ja aiheen valinta
- Kehittävän opinnäytetyön osa-alueet
- Kehittämistyön periaatteet ja menetelmät
- Tehokas tiedonhaku aihepiiristä, oman opinnäytetyön aiheeseen soveltuvan tiedon hankinta, käsittely ja arviointi
- Asiantuntijaviestintä ammattialasta ja aiheesta eri viestintäkeinoja hyödyntäen
- Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen ja esittäminen

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kehittämistyön periaatteita ja restonomin opinnäytetyölle asetetut tavoitteet. Hän saa valmiudet oman opinnäytetyön aiheen jäsentämiseen ja osaa hankkia, käsitellä ja arvioida aiheeseen soveltuvaa tietoa. Hän osaa viestiä ammattialasta ja aiheestaan eri kohderyhmille.
Lukukausiteema: Kehittävä verkostoissa toimiminen

Sisältö

- Kehittämistyön periaatteet
- Kehittävän opinnäytetyön tavoitteet ja osa-alueet
- Työelämän kehittämistarpeiden (ongelmien, ilmiöiden, haasteiden) tunnistaminen ja jäsentäminen
- Aiheeseen soveltuvan tiedon hankinta, käsittely ja arviointi
- Asiantuntijaviestintä ammattialasta ja aiheesta eri viestintäkeinoja hyödyntäen
- Oman opinnäytetyön aihepiirin jäsentäminen
- Opinnäytetyön aloittaminen ja kirjoitusprosessin käynnistäminen

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan virtuaalisena verkkototeutuksena Adobe Connectissa ja Moodlessa. Opintojakso liittyy kiinteästi opinnäytetyöhön, minkä vuoksi on suositeltavaa, että opintojaksolle osallistutaan siinä vaiheessa, kun oman opinnäytetyön aloittaminen on ajankohtaista.

Opintojakson aikataulu on nähtävillä lukujärjestyksessä sekä kuvattu tarkemmin toteutus- ja ohjaussuunnitelmassa Moodlessa.

Oppimateriaalit

Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015 (tai 2014 tai 2009). Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: WSOYpro.

Lisäksi Moodlessa olevat materiaalit.

Opetusmenetelmät

Opintojakso perustuu aihepiirien itseohjautuvaan ja itsenäiseen opiskeluun, tiedon vuorovaikutukselliseen jakamiseen ja jäsentämiseen ohjaus- ja verkkokeskusteluissa sekä osaamisen reflektointiin ja raportointiin.

Opintojaksoon sisältyy nauhoitettuja luentoja, lukumateriaaleja, erilaisia oppimistehtäviä sekä verkko- ja ohjauskeskusteluja. Oppimista ja osaamisen kehittymistä ohjataan ohjauskeskusteluissa sekä oppimistehtävistä annettavien palautteiden avulla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla kontaktoit mahdollista tulevaa opinnäytetyön toimeksiantajaasi.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Osaamistesti suoritetaan Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen näyttö tai opintojakson korvaaminen muilla, vastaavilla korkeakouluopinnoilla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 5 op eli noin 130 tuntia työtä, joka on pääosin itsenäistä opiskelua. Tarkempi ajankäyttösuunnitelma on esitetty Moodlessa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa kuvata kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita. Opiskelija ei osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa. Opiskelija ei osaa kuvata ja jäsentää työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä. Opiskelija ei osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta eri kohderyhmille. Opiskelija ei osaa käyttää eri viestintäkeinoja eri kohderyhmille.
Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa kuvata kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita. Opiskelija osaa hankkia ja käsitellä aiheeseen soveltuvaa tietoa erilaisista lähteistä heikosti ja tarvitsee paljon tukea tiedonhankinnassa. Tiedon luotettavuuden arviointi on vähäistä. Opiskelija osaa kuvata työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä pääpiirteissään ja tarvitsee paljon tukea aiheen jäsentämiseen. Opiskelija osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta ja käyttää eri viestintäkeinoja eri kohderyhmille, mutta tarvitsee paljon tukea.
Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa kuvata ja analysoida kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita pinnallisesti. Opiskelija osaa hankkia ja käsitellä aiheeseen soveltuvaa tietoa erilaisista lähteistä pinnallisesti. Tiedon luotettavuuden arviointi on pinnallista. Opiskelija osaa kuvata työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä. Opiskelija osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta ja käyttää eri viestintäkeinoja eri kohderyhmille pääpiirteissään.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa analysoida ja soveltaa kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita.
Opiskelija osaa hankkia ja käsitellä aiheeseen soveltuvaa tietoa erilaisista kirjallisista ja sähköisistä lähteistä sekä arvioida tiedon luotettavuutta. Opiskelija osaa kuvata ja jäsentää työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä. Opiskelija osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta ja käyttää eri viestintäkeinoja eri kohderyhmille.
Hyvä (4)
Opiskelija osaa analysoida ja arvioida kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita kattavasti sekä esittää ratkaisu- ja kehittämisehdotuksia. Opiskelija osaa hankkia ja käsitellä aiheeseen soveltuvaa tietoa erilaisista kirjallisista ja sähköisistä lähteistä monipuolisesti sekä arvioida tiedon luotettavuutta perustellusti. Opiskelija osaa kuvata ja jäsentää työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä perustellusti. Opiskelija osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta ja käyttää eri viestintäkeinoja selkeästi ja luotettavasti eri kohderyhmille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa analysoida ja arvioida kehittämistyön ja kehittävän opinnäytetyön periaatteita ja osa-alueita kattavasti ja monipuolisesti sekä esittää perusteluja ratkaisu- ja kehittämisehdotuksia. Opiskelija osaa hankkia ja käsitellä aiheeseen soveltuvaa tietoa erilaisista kirjallisista ja sähköisistä lähteistä monipuolisesti ja kattavasti sekä arvioida tiedon luotettavuutta perustellusti ja kriittisesti. Opiskelija osaa kuvata ja jäsentää työelämän ongelmia, haasteita ja ilmiöitä perustellusti ja innovatiivisesti. Opiskelija osaa viestiä ammattialasta ja aiheesta ja käyttää eri viestintäkeinoja asiantuntevasti, selkeästi ja luotettavasti eri kohderyhmille.

Esitietovaatimukset

NULL

Lisätiedot

Kun olet suorittanut tämän opintojakson (tai vastaavat opinnot/osaaminen), voit aloittaa opinnäytetyön suunnitteluvaiheen.

Siirry alkuun