Sustainable Farming of Natural Plants (Herb Advisor Education) (5cr)
Code: R601ML13OJ-18004
General information
- Enrollment
- 01.10.2021 - 25.03.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.04.2022 - 30.06.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Agriculture and Rural Industries
Evaluation scale
H-5
Objective
Tieto puuttuu
Content
Tieto puuttuu
Location and time
Kevät 2022
Materials
Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (2018). Toim. Heli Pirinen. Opetushallitus.
Luonnonyrttiopas (2016). Moisio Simo. Opetushallitus.
Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon (2022). Pirinen Heli. Metsäkeskus.
Lapin luonnon antimista (2012). Niemi Seija. Rovaniemen ammattikorkeakoulun julkaisusarja D nro 5.
Teaching methods
Luennot, oppimistehtävät, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Exam schedules
Tunnistustentti to 9.6. ja uusinta tarvittaessa pe 10.6.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Tieto puuttuu
Assessment criteria, good (3)
Tunnistaa tunnistustentin lajeista yli 70 % ja osaa kertoa tärkeimpiä hyödynnettäviä luonnonkasveja ja niiden tuntomerkkejä sekä useimmat niiden näköislajit. Tuntee luonnonkasvien tuotantotavat ja -menetelmät ja tuotantoketjun sekä kestävän toiminnan merkityksen alkutuotannossa. Tuntee yleiset keruuohjeet ja osaa toimia niiden mukaisesti ottaen huomioon yleisen hygienian huomioon. Tuntee kestävän toiminnan merkityksen keruutuotannossa ja lainsäädännön sekä alan kaupallisen toiminnan perusteet. Osaa suunnitella poimijakoulutuksen sisällön itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan ja osaa toimia kouluttajana.
Assessment criteria, excellent (5)
Tunnistaa tunnistustentin lajeista yli 90 % ja osaa kertoa tärkeimpien hyödynnettävien luonnonkasvien tuntomerkit, ominaisuudet ja käytön sekä erot näköislajeihin. Hallitsee luonnonkasvien tuotantotavat ja -menetelmät, keruutuotannon prosessit ja yleiset keruuohjeet. Osaa käytännössä soveltaa ohjeita kasvikohtaisesti tiedostaen toiminnan merkityksen laatuun, kannattavuuteen ja itse lopputuotteeseen. Ymmärtää kestävän toiminnan merkityksen keruutuotannossa sekä alan kaupallisen toiminnan perusteet. Osaa hyödyntää ja soveltaa osaamistaan monipuolisesti poimijakoulutuksen suunnittelussa ja toimiessaan kouluttajana. Osaa toimia asiantuntevana kouluttajana.
Qualifications
NULL