Skip to main content

Sustainable Farming of Natural Plants (Herb Advisor Education) (5cr)

Code: R601ML13OJ-18004

General information


Enrollment
01.10.2021 - 25.03.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.04.2022 - 30.06.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Agriculture and Rural Industries
Teachers
Anu Tossavainen
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Course
R601ML13OJ

Evaluation scale

H-5

Objective

Tieto puuttuu

Content

Tieto puuttuu

Location and time

Kevät 2022

Materials

Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (2018). Toim. Heli Pirinen. Opetushallitus.
Luonnonyrttiopas (2016). Moisio Simo. Opetushallitus.
Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon (2022). Pirinen Heli. Metsäkeskus.
Lapin luonnon antimista (2012). Niemi Seija. Rovaniemen ammattikorkeakoulun julkaisusarja D nro 5.

Teaching methods

Luennot, oppimistehtävät, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely

Exam schedules

Tunnistustentti to 9.6. ja uusinta tarvittaessa pe 10.6.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Tieto puuttuu

Assessment criteria, good (3)

Tunnistaa tunnistustentin lajeista yli 70 % ja osaa kertoa tärkeimpiä hyödynnettäviä luonnonkasveja ja niiden tuntomerkkejä sekä useimmat niiden näköislajit. Tuntee luonnonkasvien tuotantotavat ja -menetelmät ja tuotantoketjun sekä kestävän toiminnan merkityksen alkutuotannossa. Tuntee yleiset keruuohjeet ja osaa toimia niiden mukaisesti ottaen huomioon yleisen hygienian huomioon. Tuntee kestävän toiminnan merkityksen keruutuotannossa ja lainsäädännön sekä alan kaupallisen toiminnan perusteet. Osaa suunnitella poimijakoulutuksen sisällön itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan ja osaa toimia kouluttajana.

Assessment criteria, excellent (5)

Tunnistaa tunnistustentin lajeista yli 90 % ja osaa kertoa tärkeimpien hyödynnettävien luonnonkasvien tuntomerkit, ominaisuudet ja käytön sekä erot näköislajeihin. Hallitsee luonnonkasvien tuotantotavat ja -menetelmät, keruutuotannon prosessit ja yleiset keruuohjeet. Osaa käytännössä soveltaa ohjeita kasvikohtaisesti tiedostaen toiminnan merkityksen laatuun, kannattavuuteen ja itse lopputuotteeseen. Ymmärtää kestävän toiminnan merkityksen keruutuotannossa sekä alan kaupallisen toiminnan perusteet. Osaa hyödyntää ja soveltaa osaamistaan monipuolisesti poimijakoulutuksen suunnittelussa ja toimiessaan kouluttajana. Osaa toimia asiantuntevana kouluttajana.

Qualifications

NULL

Go back to top of page