Kasvituotannon perusteet (5op)
Toteutuksen tunnus: R601ML14OJ-18007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2021 - 10.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 17.01.2022 - 31.03.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
- Opettajat
- Kirsi Jokela
- Vastuuopettaja
- Kirsi Jokela
- Ryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
- Opintojakso
- R601ML14OJ
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.
Toteutustavat
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.
Suoritustavat
Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.
Sisältö
Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet
Aika ja paikka
Kevät 2022
Oppimateriaalit
Heinonen, R. 1992. Maa, viljely ja ympäristö
Hyytiäinen - Hiltunen. 1992. Kasvintuotanto 1
Salaojayhdistys 2009. Maan vesi- ja ravinnetalous: Ojitus, kastelu ja ympäristö
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Tiainen Risto (toim.) 2005 Maatilatalouden teknologia.
Maan rakenteen hoito. 2002. Tieto tuottamaan 98. ProAgria Keskusten liitto
Peltonen Jari & Harmoinen Taina (toim.) 2009. Ravinteet kasvintuotannossa. Tieto tuottamaan 127. ProAgria Keskusten liitto.
Toukoluoto, Nina & Peltonen, Sari (toim.) 2015. Viljelykiertojen monipuolistaminen. ProAgria Keskusten Liitto.
Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.Maahenki Oy.
Rajala Jukka. luonnonmukainen maatalous. 2006. https://docplayer.fi/2869209-Luonnonmukainen-maatalous.html
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit
Opetusmenetelmät
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.
Esitietovaatimukset
NULL
Lisätiedot
äsiteltävät aiheet: kasvinjalostus, maan muokkaus, kylvö, kylvösiemen, peltojen kunnostus, peltojen vesitalouteen vaikuttaminen, kasvinvuorotus, kalkitus, lannoitus, kasvinsuojelu, luonnonmukaisen viljelyn perusteet