Siirry suoraan sisältöön

Kasvituotannon perusteet (5op)

Toteutuksen tunnus: R601ML14OJ-18007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2021 - 10.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.01.2022 - 31.03.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettajat
Kirsi Jokela
Vastuuopettaja
Kirsi Jokela
Ryhmät
R61M21S
Agrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
Opintojakso
R601ML14OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa. Tietää ravinnekierron pääperiaatteet ja merkityksen kasvinviljelyssä.

Toteutustavat

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu (tiedonhaku, tehtävät). Moodle-alustainen opiskelu.

Suoritustavat

Aktiivinen osallistuminen luennoille, tehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti.

Sisältö

Kasvutekijät, maan hoito, kuivatus, viljelytoimet, kestävyys kasvituotannossa, luomuviljelyn perusteet

Aika ja paikka

Kevät 2022

Oppimateriaalit

Heinonen, R. 1992. Maa, viljely ja ympäristö
Hyytiäinen - Hiltunen. 1992. Kasvintuotanto 1
Salaojayhdistys 2009. Maan vesi- ja ravinnetalous: Ojitus, kastelu ja ympäristö
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Tiainen Risto (toim.) 2005 Maatilatalouden teknologia.
Maan rakenteen hoito. 2002. Tieto tuottamaan 98. ProAgria Keskusten liitto
Peltonen Jari & Harmoinen Taina (toim.) 2009. Ravinteet kasvintuotannossa. Tieto tuottamaan 127. ProAgria Keskusten liitto.
Toukoluoto, Nina & Peltonen, Sari (toim.) 2015. Viljelykiertojen monipuolistaminen. ProAgria Keskusten Liitto.
Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.Maahenki Oy.
Rajala Jukka. luonnonmukainen maatalous. 2006. https://docplayer.fi/2869209-Luonnonmukainen-maatalous.html
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit

Opetusmenetelmät

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa rehu- ja leipäviljan, perunan ja nurmirehun tuotannon perusteet pohjoisissa olosuhteissa, osaa vertailla tavanomaista ja luomutuotantoa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Ymmärtää ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutukset satoon. Tunnistaa maalajien viljelyominaisuudet. Osaa maan hoidon, vesitalouden, kalkituksen ja lannoituksen perusteet sekä niiden kestävät toteutusmenetelmät. Ymmärtää turvallisen kasvinsuojelun kokonaisuuden. Tuntee luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot vertaillen niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa arvioida ilmaston ja kasvutekijöiden vaikutusta satoon. Osaa maalajien viljelyominaisuudet. Hallitsee maan hoidon, kalkituksen, lannoituksen, kuivatuksen ja sadetuksen sekä turvallisen kasvinsuojelun perusteet ja menetelmät ja ymmärtää kokonaisuuden. Osaa luomu- ja tavanomaisen tuotannon erot ja vertailee niitä monipuolisesti.

Esitietovaatimukset

NULL

Lisätiedot

äsiteltävät aiheet: kasvinjalostus, maan muokkaus, kylvö, kylvösiemen, peltojen kunnostus, peltojen vesitalouteen vaikuttaminen, kasvinvuorotus, kalkitus, lannoitus, kasvinsuojelu, luonnonmukaisen viljelyn perusteet

Siirry alkuun