Siirry suoraan sisältöön

Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa (5op)

Toteutuksen tunnus: YAMK017-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.03.2021 - 12.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 25
Opettajat
Sanna Tyni
Jussi Soppela
Vastuuopettaja
Sanna Tyni
Ryhmät
R64Y21S
Kestävän tuotannon kehittäminen, syksy 2021
Opintojakso
YAMK017

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija tietää tuotantoon ja kulutukseen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet sekä osaa soveltaa niitä kestävän tuotantotoiminnan kehittämisessä. Hän tietää kiertotalouden toimintaperiaatteet ja -mallit erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osaa soveltaa niitä yritystasolla. Hän ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön eri toteutustavoissa.

Sisältö

- Kestävän kehityksen periaatteet YK:n Agenta2030 ohjelman sekä Euroopan vihreän kehityksen strategian pohjalta
- Kiertotalouden tavoitteet ja toimintamallit eri arvoketjuissa
- Luonnon monimuotoisuus osana ihmisen ja luonnon hyvinvointia sekä kestävää kehitystä
- Hiilineutraalisuuden globaalit tavoitteet sekä niiden toteuttamismahdollisuuksien kartoitus
- Kestävän tuotannon kehittämismahdollisuudet yritystasolla

Aika ja paikka

Opintojakso suoritetaan ajalla 2.9. - 7.10.2021. Kontaktiopetuspäivä on 9.9.2021. Aikataulu tarkentuu ennen opintojakson alkua.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa opintojakson Moodle-alustalla.

Opetusmenetelmät

Ennakkotehtävä, luennot, itsenäinen työskentely ja tiedonhaku, kehittämistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kuormitus vastaa opiskelijan 5 opintopisteen suoritusta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 = Hylätty

Tyydyttävä osaaminen, 1 - 2:
Opiskelija
- tunnistaa tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä löytää niistä yhtymäkohtia kestävän tuotantotoiminnan kehittämiseen
- osaa kertoa kiertotalouden toimintaperiaatteet keskeisiltä osin sekä mainita esimerkkejä tuotannon arvoketjuista yrityksissä
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen keskeiset syyt ja kykenee arvioimaan luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä kehittämistarpeita

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä osaaminen, 3 - 4:
Opiskelija
- osaa tarkastella tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita monipuolisesti sekä hyödyntää niitä eri tyyppisten tuotantoyritysten uudistamisessa kohti kestävämpää toimintatapaa
- tietää kiertotalouden toimintaperiaatteen ja yleisimmät toimintamallit biotalouden arvoketjuissa ja yrityksissä
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön toteutustavoissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä osaaminen, 5
Opiskelija
- osaa arvioida seikkaperäisesti kestävän kehityksen mahdollisuuksia tuotannon ja kulutuksen sektoreilla sekä tarjota konkreettisia kehittämisideoita kestävän tuotannon kehittämiseksi yrityksissä ja organisaatioissa
- osaa tarkastella monipuolisesti kiertotalouden erilaisia toiminnallisia ratkaisuja erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osoittaa motivaatiota kehittää niitä edelleen työelämässä
- pyrkii toiminnallaan edistämään luonnon diversiteetin säilyttämistä ja lisäämistä sekä tuo aktiivisesti esille siihen liittyviä kehittämismahdollisuuksia luonnonvarojen käytössä

Siirry alkuun