Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa (5op)
Toteutuksen tunnus: YAMK017-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.03.2021 - 12.09.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2021 - 31.12.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Ylempi AMK-koulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 25
- Opettajat
- Sanna Tyni
- Jussi Soppela
- Vastuuopettaja
- Sanna Tyni
- Ryhmät
- 
                        R64Y21SKestävän tuotannon kehittäminen, syksy 2021
- Opintojakso
- YAMK017
Arviointiasteikko
H-5
                    
Tavoitteet
Opiskelija tietää tuotantoon ja kulutukseen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet sekä osaa soveltaa niitä kestävän tuotantotoiminnan kehittämisessä. Hän tietää kiertotalouden toimintaperiaatteet ja -mallit erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osaa soveltaa niitä yritystasolla. Hän ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön eri toteutustavoissa.
                    
Sisältö
- Kestävän kehityksen periaatteet YK:n Agenta2030 ohjelman sekä Euroopan vihreän kehityksen strategian pohjalta
- Kiertotalouden tavoitteet ja toimintamallit eri arvoketjuissa
- Luonnon monimuotoisuus osana ihmisen ja luonnon hyvinvointia sekä kestävää kehitystä
- Hiilineutraalisuuden globaalit tavoitteet sekä niiden toteuttamismahdollisuuksien kartoitus
- Kestävän tuotannon kehittämismahdollisuudet yritystasolla
                    
Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan ajalla 2.9. - 7.10.2021. Kontaktiopetuspäivä on 9.9.2021. Aikataulu tarkentuu ennen opintojakson alkua.
                    
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa opintojakson Moodle-alustalla.
                    
Opetusmenetelmät
Ennakkotehtävä, luennot, itsenäinen työskentely ja tiedonhaku, kehittämistehtävä
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson kuormitus vastaa opiskelijan 5 opintopisteen suoritusta.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0 = Hylätty
Tyydyttävä osaaminen, 1 - 2:
Opiskelija
- tunnistaa tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita sekä löytää niistä yhtymäkohtia kestävän tuotantotoiminnan kehittämiseen
- osaa kertoa kiertotalouden toimintaperiaatteet keskeisiltä osin sekä mainita esimerkkejä tuotannon arvoketjuista yrityksissä
- ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen keskeiset syyt ja kykenee arvioimaan luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä kehittämistarpeita
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä osaaminen, 3 - 4:
Opiskelija
- osaa tarkastella tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kestävän kehityksen periaatteita monipuolisesti sekä hyödyntää niitä eri tyyppisten tuotantoyritysten uudistamisessa kohti kestävämpää toimintatapaa
 - tietää kiertotalouden toimintaperiaatteen ja yleisimmät toimintamallit biotalouden arvoketjuissa ja yrityksissä
 - ymmärtää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkityksen sekä osaa huomioida siihen liittyviä kehittämistarpeita luonnonvarojen kestävän käytön toteutustavoissa
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä osaaminen, 5
Opiskelija
 - osaa arvioida seikkaperäisesti kestävän kehityksen mahdollisuuksia tuotannon ja kulutuksen sektoreilla sekä tarjota konkreettisia kehittämisideoita kestävän tuotannon kehittämiseksi yrityksissä ja organisaatioissa
 - osaa tarkastella monipuolisesti kiertotalouden erilaisia toiminnallisia ratkaisuja erityisesti biotalouden arvoketjuissa ja osoittaa motivaatiota kehittää niitä edelleen työelämässä
 - pyrkii toiminnallaan edistämään luonnon diversiteetin säilyttämistä ja lisäämistä sekä tuo aktiivisesti esille siihen liittyviä kehittämismahdollisuuksia luonnonvarojen käytössä
                    
