Leimikonsuunnittelu ja puukauppa (5op)
Toteutuksen tunnus: R604ML117-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.11.2020 - 10.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 18.01.2021 - 30.04.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Metsätalousinsinöörikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 160
- Koulutus
- Metsätalouden koulutus
- Opettajat
- Merja Laajanen
- Kalle Santala
- Vastuuopettaja
- Kalle Santala
- Ryhmät
-
R64M20SMetsätalousinsinöörikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
-
RA64M20SMetsätalousinsinöörikoulutus (monimuotototeutus), Rovaniemi, syksy 2020
- Opintojakso
- R604ML117
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija
- Tietää puukauppamuodot ja puukaupan sopimuskäytänteet
- Osaa puukaupan työvaiheet
- Osaa merkittävimmät mittausmenetelmät, joita käytetään metsä- ja tehdaspäässä
- Osaa mitata puutavaraa ja valvoa mittausta metsäpäässä
Toteutustavat
Verkko-opinnot, itsenäiset maastoharjoitukset
Sisältö
Puukauppamuodot ja sopimuskäytänteet
Puukaupan työvaiheet
Puutavaran mittausmenetelmät
Puutavaran mittaus ja valvonta
Aika ja paikka
Kevät 2021, verkko-opinnot
Opetusmenetelmät
Verkko-opinnot
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- tietää tukin ja kuitupuun laatuvaatimukset, osaa kertoa puutavaralajien käyttötarkoituksen
- osaa kertoa leimikon rajukseen liittyviä tekijöitä ja korjuukelpoisuuteen liittyviä tekijöitä
- osaa kertoa puukaupan työvaiheet ja osaa kertoa puun hinnoitteluun vaikuttavia tekijöitä
- tietää ja osaa kuvata tukkien ja kuitupuun mittausmenetelmiä
- tietää puukaupan työvaiheet ja sopimusehtoja sekä puun hinnoitteluperusteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- tietää tukin ja kuitupuun laatuvaatimukset sekä puunjalostusprosessit ja tietää puuraaka-aineen käyttöominaisuuksien merkityksen jalostuksessa
- osaa huomioida metsänomistajan tavoitteet leimikon rajausta päätettäessä
- osaa soveltaa puukaupan työvaiheita
- osaa valita ja hyödyntää tukki- ja kuitupuun mittausmenetelmiä tapauskohtaisesti
- osaa soveltaa tietoa korjuukelpoisuudesta puutavaran lähi- ja kaukokuljetukseen
- osaa arvioida ja esittää vaihtoehtoisia leimikoita metsänomistajan tavoitteiden mukaisesti
- osaa arvioida puukaupan työvaiheita ja sopimusehtoja sekä puun hinnoitteluperusteita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
- tietää tukin ja kuitupuun laatuvaatimukset sekä osaa selostaa puunjalostusprosessien kulun ja osaa arvioida puuraaka-aineen laatua jalostusprosessien kannalta
- osaa arvioida ja analysoida vaihtoehtoisia leimikoita metsänomistajan tavoitteiden mukaisesti
- osaa valita tilanteeseen sopivan mittausmenetelmän
- osaa arvioida ja analysoida puukaupan työvaiheita ja sopimusehtoja sekä puun hinnoitteluperusteita.