Winter Feeding of ReindeerLaajuus (5 cr)
Course unit code: R601ML47
General information
- Credits
- 5 cr
Objective
Tietää poron laiduntamisen erityispiirteet
Tietää poron yleisimmät talviset rehut ja niiden vaikutuksen poron hyvinvointiin
Osaa valita oikeanlaisia rehuja ja laskea rehutarpeen eri pororyhmille
Tunnistaa yleisimmät poron hyvinvointia heikentävät sairaudet ja taudit talviruokinnassa
Tietää poron talviruokinnassa käytettävät yleisimmät laitteet, koneet ja rakenteet
Tietää logistiikan merkityksen talvisessa porojen ruokinnassa
Osaa laskea ruokinnasta aiheutuvia kustannuksia
Osaa suunnitella toimivan ruokintaratkaisun joko talviseen tarharuokintaan tai maastoruokintaan
Content
Opintojaksolla perehdyt poron ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Osaat tehdä porokarjalle kestävän talviruokinnan suunnitelman. Tunnistat porojen yleisimmät ruokinnalliset sairaudet ja taudit ja osaat ennaltaehkäistä näitä ruokinnan suunnittelussa.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa kuvailla poron ravitsemuksellisia tarpeita. Opiskelijan ruokintasuunnitteluosaaminen on yksipuolista ja keskittyy vain muutaman osa-alueen tarkasteluun.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa laskea erilaisia ruokintavaihtoehtoja porolle. Opiskelija pystyy hahmottamaan poron ruokintakokonaisuuden ja tekemään perustellun ja kattavan ruokintasuunnitelman.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa yhdistää poron ruokintaosaamiseen poron ravitsemuksellisen tarpeen, ruokinnassa käytettävät koneet ja laitteet, logistiikan, ruokinnan taloudellisuuden ja poron hyvinvoinnin. Opiskelija osaa tuoda perusteltuja kehittämisehdotuksia poron ruokintaan.