DELETED: Nutrition policy in the promotion of health and wellbeingLaajuus (5 cr)
Course unit code: C-10088-TL00CC86
General information
- Credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
- Institution
- University of Eastern Finland
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija - tuntee ravitsemuspolitiikan keskeiset ohjauskeinot sekä toimijat ja toimijatahot sekä niiden roolin ravitsemuspolitiikan tekemisessä Suomessa ja myös kansainvälisesti - osaa esitellä ja selittää Suomessa eri väestöryhmille annetut ravitsemus-, ruoka- ja ruokailusuositukset - osaa suunnitella ravitsemuspoliittisia toimia edistää tervyttä ja hyvinvointia eri kohderyhmissä ja väestötasolla. Opintojakso tukee myös seuraavia geneerisiä taitoja: - digitalisaatio, etiikka, johtaminen ja kehittäminen, kansainvälisyys, kestävyys ja vastuullisuus, kriittinen ajattelu, oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen, vuorovaikutus ja viestintä.
Content
- ravitsemuspolitiikka Suomessa (valtakunnallinen ja (maa)kunnallinen taso, kolmas sektori, elinkeinoelämä) - ravitsemus-, ruoka- ja ruokailusuositukset eri kohde- ja ikäryhmissä - ajankohtaisia ravitsemuspolitiikan kysymyksiä maailmalla
Qualifications
Ravitsemustieteen perusopinnot.
Materials
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemuksella-hyvinvointia/ Ravitsemus-, ruoka- ja ruokailusuositukset (viimeisimmät versiot): - Suomalaiset ravitsemussuositukset, VRN 2014. - Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille, THL 2019. - Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus, THL 2018 - Syödään ja opitaan yhdessä –Kouluruokailusuositus, VRN 2017. - Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta: ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin, VRN 2019 - Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta – Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus, VRN ja KELA, 2021 - Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus. VRN 2020. - Ravitsemushoitosuositus. VRN ja THL 2023 Muu opintojaksolla ilmoitettava materiaali.
Further information
Tarjontatieto: Tämä opintojakso on kaikille avoin. Opintojakso on pakollinen ravitsemustieteen 2. vuosikurssin opiskelijoille.
Execution methods
Verkko-opinnot, monimuoto-opinnot.
Accomplishment methods
Oppimistehtävät verkossa ja verkkokeskustelut, luentotallenteet, luennot monimuotototeutuksena (lähi- ja etäosallistumismahdollisuus), Moodletentit ja soveltava tehtävä. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Opintojakso mahdollista suorittaa kokonaisuutena verkossa. Oppimistehtävät verkossa ja verkkokeskustelut (hyv-hyl), Moodletentit (arvosana 0-5).